Kismamák felkészültetek szülés utánra?
nem tudtam jobban megfogalmazni a kérdést ahhoz hogy ne tegyék át a szoptatós kérdésekhez de a szoptatással kapcsolatban szeretnék nektek tanácsot adni különösen azoknak a kismamáknak akik a 3-ik trimeszterben vannak saját tapasztalatból írok hogy könnyebb legyen
Vannak olyan kismamák akiknek a mellbimbójuk befele húzódik vagy lapos mint az enyém bizony jó lett volna tudni hogy van bimbó kiemelő amit már terhesség alatt jó elkezdeni használni hogy mire meg lesz a baba addig a bimbó is kiemelkedik és megkönnyíti a szoptatást inkább ezt próbáljátok és ne a bimbó védőt mert azon keresztül nem bírja kiüríteni majd a cicit és könnyeben begyullad a mell ha nincs kiürítve mi már lassan 2,5 hónaposak vagyunk és sajnos a jobb mellemből nem tudok szoptatni csak a balból és így már tápszerrel kell pótolnom neki ezért gondoltam hogy vissza térek egy kérdés erejéig és kívánok mindenkinek szép terhességet és könnyű szoptatást
köszönjük. :) aranyos vagy.
engem azt hiszem nem érint, mármint én úgy látom nekem kiáll rendesen. :)
viszont hasznos volt, amit a bimbóvédőről írtál, így majd meggondolom párszor, mielőtt használnám.
Én a 3. babámat várom.
Annak idején amikor a kislányom megszületett már előtte kiolvastam a Nagy szoptatós könyvet, mindent fejben tartva vártam a babámat. A kórházban addig nem is volt gond, amíg a tejcsi be nem lővelt, mert bizony akkor már nem kapta be a cicit. a terhessége alatt szép nagyra megnőtt a cicibimbóm, és amikor megtelt tejjel, ami addig bekapható mellbimbó volt, szépen kisimult, és a baba nem tudta egyszerűen bekapni. Kínlódtunk a kórházban. Fönt zokogtam a lépcsőfordulóban, hogy ez nem fog menni. Tényleg katasztrófa volt. Aztán a szomszéd ágyon lévő kismama aki hazament eladta a bimbóvédőjét. Azt csináltam, hogy szoptatás előtt feltettem már fél órával. Persze előtte kicsit ki kell fejni, hogy legalább a bimbó felpuhuljon annyira, hogy bimbó tudjon kialakulni. Amikor hozták a babát akkor pedig gyorsan levenni a bimbóvédőt, és mellre rakni a babát. Igazából csak a kórházi napokon volt nekem ezzel gondom, ahol nem tudott igény szerint szopni a pici.
A második babámnál már nem volt semmi gondom, ott is nagyon izgultam, hogy mit szól majd a cicihez, de rutinosabb, és nyugodtabb voltam, ott már nem volt semmi galiba.
Most a 3. babámnál már hallottam olyan híreket, hogy ha nincs gond lehet 3 nap múlva már hazaengedik az embert a kórházból nagyon reménykedek benne. Hiszen istenigazából 3. napra szokott a tejcsi beindulni. Igaz most hagyta a kisfiam kb. két hete a cicizést abba, és január 6-ra vagyok kiírva, a lánykám még egy héttel a fiam születése előttig szopott.
Ebben a dologban a legfontosabb, hogy az ember elszántan akarja a szoptatást. A lánykám ahogy hazahoztuk a kórházból bizony egyfolytában szopott két hónapot, az a nyár teljesen kimaradt, aludni is csak szinte rajtam aludt, nagyon nehéz baba volt, még most 4 évesen is az :-)
Viszont akkor megint kikölcsönöztem a Nagy szoptatóskönyvet, és minden irányból szoptunk, az egyik cicimnek nagyobb a bimbója a lányom azt szerette jobban, abban több tej van. A fiam viszont a másikat kedvelte.
Kitartás! A kis manók nagyon gyorsan nőnek.
Én azt hittem normális a mellbimbóm, és rendesen kiáll. Aztán 6 hete megszületett a lányom, és sajna ő csak nagyon fent (a szájpadlása végén - nem tudom értelmesebben leírni) érzékeli a cicit, odáig viszont nem ért el a mellbimbóm...így próbálkoztam bimbókiemelővel, bimbóvédővel, mindennel...nehezen megy a szopizás, sokszor ideges is közben szegény lánykám, de gyakoroljuk és azért csak-csak megy valahogy. Nem könnyű.
Terhesen alig olvastam a szoptatásról, a babákról, mindig csak magával a terhességgel voltam elfoglalva. Szóval ajánlom mindenkinek, hogy olvasson sokkal többet a szopiról, a bébiről!
Amúgy szerintem nem lehet felkészülni a szülés utánra. Egyszerűen csak helyt állni lehet. S csinálni, amit az anyai megérzés diktál.
Mindenkinek jó babavárást, könnyű szülést, és jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!