Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12. heti vizsgálaton nem...

A 12. heti vizsgálaton nem tüntette fel a doc. , hogy orrcsont van-e, ma megmutattam a nögyogyinak, s elküldött magán ultrahangos dokihoz, h csináltassak egy UH-t, Nálatok fel volt tüntetve?

Figyelt kérdés

mert szerinte is fel kellett volna tüntetni (mert az orrcsont megléte a down-kort zárná ki)

Köszönöm 13heteske

2008. okt. 14. 17:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

NáLunk nem tüntette fel, mert általában abban az esetben tűnteti fel, ha hiányzik, mert az uh-n mindig a rendellenességekre utaló jeleket írják ilyen vizsgálatnál..különben 4 oldalon részletezhetné, hogy mi az ami van.. tehát ha nem írta rá hogy orrcsont hiányzik, akkor biztosan ott van..A legfontosabb, hogy a nyaki redő mérete vagy nucha az 0,5-3 mm közé essen, de önmagában ez sem zárja ki a down kockázatát-jelenlétét...ehhez még kell a 16. heti afp-s vérvétel...

Az hogy a dokid magán uh-ra küldött nem értem, mert elküldhetett volna az előbbihez tb alapon jogod lenne, mellékelve egy beutalót, hogy tekintettel, hogy nem volt látható adat orcsontról, legyenszíves megnézni...magánorvoshoz,magán uh-ra nem küldhetne, mert nem vonhat költségbe, ha megoldható tb-n belül.

Szóval elég furi a nődokid..

2008. okt. 14. 17:46
 2/12 A kérdező kommentje:
huu,Szia!!elöször is köszi a gyors választ,amugy meg ez amit irtál eszembe sem jutott,hogy irhatottvolna egy mellékelt beutalot!!amugy adott is egy magándoki telszámot,felhivtam,bejelentkeztem,s a végén megkérdeztem mennyi lesz a vizsgálat....még jo hogy ültem a padon 14ezer ft,no letettem a telcsit,s az jutott eszembe,holnap reggel visszamegyek az SZTK-ba,ahol csinálták a 12.-hetit,s megkérdezem esetleg ujra megcsinálná-e,csak hogy egy picit megnyugodjak........de akkor ezt mértnem mondta a nödoki,hogy csak ha nincs akkor kéne feltüntetni....nagyon nemértem....lehet azért nemolyan közlékeny,mert a sima rendelésére járok,nem a magánra-s nemadok lovét??hmmm!!!!
2008. okt. 14. 17:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem sem írták ki annó,h van-e orrcsont.Tehát szerintem akit felhívtál az a dokidnak egy ismerőse,és csak ki akart húzni pá ezer FTot a zsebedből.Menj el az SZTKba,mondd el,h mit kifogásolt az orvosod.Ott majd megmondják,h mi legyen...Egyébként biztos írták volna,ha hiányzik.
2008. okt. 14. 17:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Szia Neked is 2.válaszolo!!megmondom öszintén ez sem jutott esezmbe,hogy akit felhívtam,az a nődokimnak egy jo ismerőse lehet(mondjuk mondta is,hogy öt nagyon ajánlja),és hogy csak ki akarnak húzni belöllem/belöllünk x ezer ft.-ot.Megyek is holn reggel az SZTKba,s majd ott megmondják,h mi legyen...Megnyugtato hogy TE is azt irtad,ráirták volna ha van valami bibi..... köszönöm a válaszod!!

Üdv.: M

2008. okt. 14. 18:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is csak le akarnak húzni! A 14000ft nagyon sok az ultrahangért! Mi 28 hetesen voltunk 4D-s UH-n 10000ft-ért. Kaptunk DVD-t, és képeket is. Nálam sem szerepel az orrcsont megléte a 12. heti leleten, és nem is hallottam még ilyesmiről! Lehet hogy durván hangzik, de a dokid szerintem egy etikátlan disznó, és be akar csapni!

2008. okt. 14. 18:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem ráírták,hogy orrcsont ábrázolódik ...

Mivel ilyenkor valóban azt is nézik..

Minden jót,37hetes kismama

2008. okt. 14. 18:26
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Lányok a válaszokat!!!Mostmár télleg nemis tudom mit gondoljak a nödokimrol,énis nagyon sokallom ezt a 14ezret....amugy megy szerintem mindenhol másképpen van minden vizsgálat,van ahol ráirják ha látszodik,van ahol azt irják,ha nemlátszodik,s ha látszodik akkor ugyvannak vele az természetes,a azért nemtüntetik fel.....

boldog Babavárást mindenkinek!!! Puszi Nektek : M

2008. okt. 14. 18:32
 8/12 anonim ***** válasza:

Én is SZTK-ban voltam a 12. heti UH-n,nekem sem írt a papíromra semmit az orrcsontról. Fogalmam sincs, hogy egyáltelán megnézte-e.

Most pedig a 18. héten magán UH-ra megyek kifejezetten orvos genetikus fogja végezni 4D-n, s 14 000 ft-ba kerül az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban. Úgyhogy tényleg ennyi az ára. Persze az ország egyik legjobb genetikusa végzi a vizsgálatot. Szerintem megéri.

2008. okt. 14. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem rajta volt a papíron, hogy orrcsont látható-e, de én magánrendelésen voltam.
2008. okt. 14. 22:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem is rajta volt,én is "fizetős" uh-on voltam.Sajnos az még nem zárja ki a Down kórt,csak csökkenti az esélyét...
2008. okt. 15. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!