Ti terhesség alatt mindig mindent betartottatok étrendileg?
Nem túl sok szénsavas, cukros, koffein, alkohol, nincs csípős, nem olyan nasik mint előtte, pl chips stb...
Nekem ezek közül sok kedvencem van,mi van ha a chips, és a csípős megmarad, ártok vele?
Továbbá ittatok 8-10 pohár vizet naponta?
Nekem sokszor amúgy is elég egy nap max 2-3 pohár.
Szénsavasat ittam, inkább ásványvizet. Csokik is mentek, de már inkább mértékkel, mert féltem nehogy a végére sok felesleg maradjon. Chipset is ettem, elég sokszor megkívántam.
Terhesen ugyanúgy ettem chilisbabot, hüvelyeseket, nem puffadtam. Mindig is fűszeresen főztem, és amit lehetett csípősen. Ez akkor sem okozott gondot. Semmi bajunk nem lett. Max égett a gyomrom utána kicsit.
babáknak meg gondolom semmi bajuk,mert nem írtad.
Tehát szerencsére még az alkohollal sem ártottál neki
Csípős, hüvelyesek stb. lehetnek az étrendben, de sok mindenkinek bántja a gyomrát, a beleit. Ha neked nem bántja, akkor egyed. Ártani a chips sem fog, azzal inkább az a baj, hogy 150 grammos zacskó sokszor 700-800 kalória, ami rengeteg, ha ezt te hetente párszor megkívánod és emellé, ha egyébként bőven étkezel is, mert meg kívánsz még ezt-azt nasinak és finomságnak, akkor szembe kell nézned vele, hogy nagyon fel fognak szaladni a kilók.
Azt nyilván tartottam, amiket tényleg nem szabad enni, mert konkrétan árthat, betegséget okozat. Pl. nem nyaltam ki a nyers süti tésztát a tojás miatt, mint máskor meg ilyenek.
Én ettem, ittam mindent amit szeretek alkoholt és kávét kivéve. Persze mindet ésszerűen. Nem ettem pl. 2 pizzát csak arra hivatkozva, hogy terhes vagyok és kettő helyet eszem.
Egy idő után a szervezeted úgyis jelzi, hogy akkor most le lehet állni a csípős kajával mert olyan gyomorégésed lesz tőle, hogy csak na. :) Vagy egy másik fajta étel meg majd puffaszt, esetleg az íze "másmilyen" lesz és nem fog ízleni, pedig eddig imádtad.
A sok víz fogyasztás pedig terhességtől függetlenül is megvolt, így ott nem kellett figyelnem, hogy elég legyen.
Kávét ittam terhesség alatt is, csak kevesebbet. Előtte napi kettő-három befigyelt, utána csak napi egy... vagy egy sem. Volt, hogy egy hétig nem kávéztam. Nem szándékosan, csak elfogyott a kávénk, és mivel csak én iszom, valahogy lemaradt a bevásárlólistáról.
Csípőset is ettem, de módjával, nem gyomorégésig. Az a végén úgyis volt, bármit ehettem-ihattam.
A vízfogyasztásomra nem emlékszem, ősszel született a lányom, a terhességem nagyobb része meleg időszakban telt, úgyhogy nem nagyon felejtettem el inni.
Köszönöm.
1,5 liter talán vízben meg van naponta, mellette még tejet, meg néha levest, folyadéknak számít, tehát a víz meg van nekem is napi 2 liter talán a legtöbbször
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!