Csillka kérdése:
Aranyérre valami tutti tipp?
Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok, regebben is volt neha aranyer problémám de nem vészes. Tegnap este meg semmi bajom sem volt, reggelre ugy kijott, hogy sírni tudnek miatta. Sem ülni sem menni, sem fekudni nem tudok. Kenem reparonnal, de valaki esetleg ha valami tutti tippet mondana , h javulhatok h ne igy menjek szülni az nagyon jó lenne. Köszönöm2017. ápr. 3. 21:27
1/7 anonim válasza:
Detralex terápiás adagban (3*2), Sperti. Pihenni! Semmi cipelés, megerőltetés. Jobbulást!
2/7 anonim válasza:
Hát én is így voltam mint te, kétszer is. Így mentem szülni is. Brutálisra nőtt sajnos szülés után. Másodjára konkrétan aludni sem bírtam pár napig emiatt, olyan volt mintha egy kést forgattak volna a fenekembe. Utána két hétig startlapon éltem, mert onnan semmilyen szilárdabb dolog nem fért ki. A kórházból hazafelé olyan volt autóval menni mintha lufin ültem volna. Szurkolok h Te ne így járj és még szülés előtt megoldódjon.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha nem javul 1-2 napon belül levaltom a reparont.
2017. ápr. 3. 22:23
5/7 anonim válasza:
Ugyanez a problémám: szintén 35 hetes (harmadik terhesség), szintén volt már előző terhesség alatt aranyerem, de még soha eddig nem fájt. Egyik napról a másikra jött elő és a sírógörcs kerülgetett, annyira rossz érzés. Szintén reparont próbáltam első körben, semmi javulás. Én lecseréltem 2 nap után pimafucort-ra; ég és föld a különbség! Eddig kb 3x kentem be; pár napja már nem is használom, de legalább tudom, mit használjak, ha esetleg megint előjönne. ;)
6/7 anonim válasza:
Sebész, illetve nőgyógyász irhat fel detralexet, illetve aurobin kenőcsöt. Sebész megmutatja hogykell visszatolni, illetve megnézi hogy nem kell e műteni, ami annyiból áll, hogy ha felgyülemlettt a nyomás miattt a vér akkor kitisztítja.
Mindenképpen érdemes sebésznek megmutatni.
Aztán pihenés!
7/7 Dr.Bánfalvi Péter válasza:
A visszatolást (mivel ez általában külső aranyér) nem javaslom. A Lioton gél és az aranyértabletta segít a feszülés, így a fájdalom megszűnésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!