Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad fürödni terhesen?

Szabad fürödni terhesen?

Figyelt kérdés

Olvastam néhány helyen hogy jobb a zuhanyzás...én eddig fürödtem és nem volt gond..olyan normális hőmérsékletű vízben...régen mielőtt terhes lettem forró vízben szoktam fürödni de mióta tudom hogy babánk lesz langyiban szoktam mert azt tudom hogy forró vízben tilos.

arra lennék kíváncsi hogy csak meleg vízben nem szabad fürödni vagy egyáltalán nem szabad,hanem csak a zuhizás? Eddig minden teljesen rendben van a terhességemmel.

köszönöm a válaszokat.

22 hetes kismami

2010. máj. 12. 08:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia,ez nagyon jó kérdés nekem is sokszor jólesne egy kellemes kádfürdő de mióta tudom,hogy babám lesz én nem mertem.Engem is érdekel mások véleménye majd vissza nézek.29het kismama vk.
2010. máj. 12. 08:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok, mint Te. A mai napig kádban fürdök. Egyrészt mert ezt szeretem, kikapcsol.Másrészt mert nincs zuhanyfülke, és elég, hogy a férjem elúsztatja a fürdőszobát. Én is forróban szerettem, de amióta terhes vagyok, nagyon odafigyelek, hogy ne legyen túl meleg. Meg hát 10 percnél tovább nem nagyon vagyok benne.Ez az idő ahhoz kevés, hogy bajt okozzon.Úgy tudom, azért veszélyes mert felmelegedhet a magzatvíz tőle.Az első 3 hónapban vetélést, utána meg lepényleválást okozhat.De ha langyosban fürdesz, és nem ázol benne órákig, semmi baj nem lesz.Én 21 hetes vagyok, minden rendben a Picivel, és minden nap így fürdök.
2010. máj. 12. 08:19
 3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...remélem hogy nem lesz gond...bízok benne hogy ha megfelelően oda figyelünk a höfokra meg hogy tényleg ne ázzunk sokáig akkor abból nem lesz baj...én végül is azért mertem folytatni a fürdést mert soha senki (orvosra gondolok) nem mondta hogy zuhanyozzak és ne fürödjek.én úgy gondolom szólna ha nem lenne javasolt a fürdés.
2010. máj. 12. 08:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
szia. én is hetente 1-2alkalommal fürdök, a többi napokon tusolás, de csak azért mert az emeleten van a fürdőkád :-) egyébként ha a doki nem tilt el akkor nyugodtan,. az enyém mikor ezt említettem neki, mosolygott. azt mondta ha semmi gond a terhességgel, csak nyugodtan!
2010. máj. 12. 08:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is kádban fürdök. És mivel szeretem a forró fürdőt most sem tudok lefeküdni nélküle. Nem sok vizet engedek a kádba (10 cm) és belefekszek a és így is átmelegszek, és persze 5 percig szoktam így áztatni magam. Ennyi idő alatt biztos nem lesz baj, mivel a méhem mégcsak véletlenül sincs a vízben.
2010. máj. 12. 08:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ezek mellett azt hallottam hogy ilyen állapotban (terhesen) könnyebben kap el feltőrézeket meg felfázást a kismama. De ha nem vagy ilyesmire hajlamos akkor szerintem ez nem lehet baj.
2010. máj. 12. 08:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
08.26-os vagyok....hát, én totál teleengedem azt a kádat :-) és olyan 38 fokra. eddig nem okozott gondom, remélem ezután sem tilt el a doki. olykor még a férjem is beszáll mellém, az csak az igazi nyugalom :-)
2010. máj. 12. 09:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha megnyugtató érzés számodra a fürdőzés, nyugodtan fürödj! Szabad, amíg a méhszáj nem nyílik! Sőt, ugyan nem ezt kérdezted, de uszodába és fürdőbe is szabad menni, ha kedvet érzel hozzá! Engem nagyon idegesít, hogy a legtöbb laikus kismama itt azt hangoztatja, hogy nem szabad strandolni, úszni, és elítélik, ha vki mégis megteszi! Én se mertem pont emiatt, de mivel éveken át úsztam, rákérdeztem az orvosomnál. Ő kifejezetten ajánlotta, hogy ússzak!!! Utána is néztem, és minden szakirodalom, orvosok azt írják, hogy az egyik legjobb mozgásforma az úszás a kismamáknak! Arról nem is beszélve, hogy milyen fantasztikus élmény a pocak súlytalan ringatózása a vízben! Kívülről a víz, belülről a baba simogat vissza! Természetesen az alapvető higiénia követelmények betartásával. Persze, mielőtt vki úszás mellett dönt, kérdezze meg a dokiját! Csak azt szerettem volna a hozzászólásommal tudatni, hogy ha kedvet éreztek valamihez, ne vegye el a kedveteket az, ha itt a a többiek azt írják, hogy ne csináld, hanem nyugodtan kérdezzétek meg az orvost!!!
2010. máj. 12. 09:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Én sok helyen azt olvastam, hogy nem lehet. Imádok fürdeni, nagy kád forró víz, habfürdő.... Kismamaként is fürödtem, csak nem olyan forró vízben és nem olyan sokáig áztattam magam mint egyébként. Nálam nem okozott semmi problémát.

7 hós kislány anyukája

2010. máj. 12. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:
amég nem kezd el nyílni a méhszáj addig szabad fürdeni.
2010. máj. 12. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!