Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek emiatt kell dokit...

Szerintetek emiatt kell dokit váltani?

Figyelt kérdés
magán orvoshoz járok, 7000/alkalom, tehát azért fizetek neki rendesen, pedig kb 5 percet szoktam bent lenni. És elvárnám, hogy hamár fizetek, akkor legyen precíz. Viszont furcsa, mert pl itt szoktam olvasni, h kinek mekkora a babája, és mikor megkérdeztem tőle a múltkor, hogy az enyém mekkora, csak hasra ütött, hogy hááát, ilyen korban ennyi szokott lenni. Tehát nem számolt semmit. Vagy amikor annó 12 hetesen mentem, akkor is nekem kellett szólni, hogy akkor megnézi-e az orrcsont stb-t, hogy minden rendben van-e, mert ő magától csak egy kb 2 perces általános ultrahangot csinált. Szóval úgy érzem, hogy nem nagyon figyel oda rám. Ez máshol is így van, vagy érdemes lenne váltani? Amúgy 30 hetes vagyok, szóval van még előttem jó pár doki látogatás, és gondoltam nem mindegy, hogy kihez járok. Vagy már jobb lenne nála maradni, ha már eddig ott voltam?
2010. máj. 11. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az az orvos magánrendelőjében van UH gép, s szokott is UH-t csinálni, akkor elvárható lenne, hogy a babáról megfelelő információkat adjon!

Ha úgy érezed, bármilyen aggályod van az orvosoddal szemben, akkor válts, ki tudja, a szüléshez hogyan fog hozzá állni! A legfőbb dolog a bizalom legyen, ha ez egy kicsit is meginog válts! Nagyon sok jó orvos van, aki nagyon alaposan végzi a munkáját!

2010. máj. 11. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:

szia.

milyen a "híre" a dokinak? szerintem ha úgy gondolod nem ő a megfelelő, válts, a saját megnyugtatásod a lényeges!

Lehet azt gondolta azért nem nézi az orrcsontot mert az SZTK-ba úgyis megnézték a genetikán, nem?

Lenne más doki is a tarsolyodban akit választanál?

2010. máj. 11. 15:09
 3/9 A kérdező kommentje:
sziasztok! az orrcsontra reagálva: tudja, hogy csak hozzá járok, így fel sem merülhet benne, hogy sztk-ban már megnézték. Egyébként egy barátnőm ajánlotta, és órákat áradozott róla, meg hogy több barátnője is nála szült. Amúgy tényleg nagyon kedves és barátságos doki, mindig mosolyog, tehát nem az emberi oldalával van a bajom, hanem a szakmai hozzáállásával. Amúgy a szülést 100ezerért vállalja, de ezek után nem tudom, hogy tényleg akarok-e nála szülni, mert ha ilyen laza a hozzáállása mindenhez...amúgy nincs másik doki a tarsolyban, nem ismerek senkit rajta kívül.
2010. máj. 11. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!Merre laksz?Hol fogsz szülni?

Nekem is ilyen volt a dokim és a 26. héten lecseréltem!Mert ha 7000/alkalom és 100 ezer a szülés(ami ugye a dolga,és nem kérhet érte pénzt)Hát elvárható,hogy minimum odafigyeljen Rád és a Babádra!Én másikat kerestem és találtam is:)))!Az elmúlt 5 hétben amióta hozzá járok,minden vizsgálatot elvégeztetett és nagyon odafigyel!A férjem már mondta is,hogy "nem túlzás ez az alaposság?"De megmondom őszintén 100x nagyobb biztonságban érzem magunkat ,mint előtte!!!!Üdv:31 hetes debreceni kismama

2010. máj. 11. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:

15.09-es vagyok. azért a 100ezer kissé durva! nagyon szupi nagy orvosnak képzeli magát.

Így azt mondom, szerintem válts és akkor te is nyugodtabb leszel.

Ha meg tudta hogy nem jársz SZTK-ba (én oda is járok a genetikai UH-ra mert az enyém nem genetikus), akkor elég durva figyelmetlenség volt ez a részéről.

írd meg hogy döntöttél!

2010. máj. 11. 15:36
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát szerintem az orrcsontot, ami ugye a down szűrés lenne azt nem kell elvégeznie, illetve nem nagyon tudja, mert egy sima orvosi uh nem alkalmas erre.Erre van a speciális down kór szűrés specko gépekkel és erre szakosodott orvosokkal.

A méreteket is csak egy rendes nagy felbontású ultrahang tudja kiszámítani, az azrét nem oylan egyszerű.

Én is magánrendelőbe jártam és ott volt egy külön uh-s orvos, akihez az uh alkalmakkor kellett mennem, neki ez volt a szakterülete. A saját orvosom pedig csak a vizsgálatkor tényleg egy 2 perces uh-t csinált.

Szerintem ez így korrekt, mert az ultrahangdiagnosztika az egy külön szakterület, ahhoz nem ért minden szülész.

A 7000/alkalom és a 100 ezer / szülés szerintem átlagárnak tekinthető PEst környékén, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem sokkallom én is :)))

2010. máj. 11. 15:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Én váltottam az elején! 25 hetes vagyok, és a terhesség kezdetén ahhoz a magándokihoz jártam, akihez előtte is rákszűrésre. Ő a 9. hét körül mondta, hogy az ő ultrahang készüléke nem a legmodernebb, ezért szerinte vagy a kórházba (ahol ő rendel), vagy egy magánklinikára menjek a 12. heti ultrahangra. A magánklinikát választottam, mert ott végeztek integrált tesztet is, és ott is maradtam az ultrahangos vizsgálatokra (eddig volt a 12. és a 18. heti), mert nagyon tetszett, hogy milyen alaposak, és úgy éreztem, hogy megéri a 8.000 Ft-ot ultrahangonként. Viszont a nőgyógyászról váltottam az sztk-s nőgyógyászra, mert az 5.000 Ft/alkalmat soknak találtam arra az 5 perce, amíg kontrollon bent vagyok nála, és utazni is sokkal többet kellett hozzá, mint az sztk-ba. Az sztk-s nőgyógyászok közül választottam egy hölgyet, ő is időpontra hív vissza, nem kell fizetnem az ellátásért, és mivel problémamentes a terhesség, nem is sokszor kell mennem hozzá. Kényelmes, mert ugyanúgy az sztk-ban veszik le a vért, vizeletet, egy helyen tudok elintézni mindent, míg a magándokinál ez úgy zajlott, hogy megírta a háziorvosnak, hogy milyen vizsgálatokra adjon beutalót, el kellett mennem a háziorvoshoz, ő pedig elküldött a laborba (egy újabb helyre), majd onnan vissza kellett mennem a háziorvoshoz, mert a leletek oda érkeztek, és azokkal pedig vissza a magándokihoz. Ez kicsit körülményes volt. Bár az sem lett volna jó, ha a magándoki a kórházba küld beutalókkal vizsgálatokra, mert az is teljesen kiesett volna nekem. Egyelőre teljesen elégedett vagyok az sztk-s nőgyógyásszal. Orvost nem választottam, szülésznőt pedig orvos nélkül nem enged választani a kórház, ahova tartozom, így valószínűleg az ügyeletes orvosnál fogok szülni, és nem szeretnék a szülésért fizetni.
2010. máj. 11. 17:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, van specko Down-szűrés, ha van rá valami nyomós ok vagy gyanú, de ez nem kockázat nélküli beavatkozás, ezért nem is a rutin része. VISZONT: az, hogy az orrcsontot uh-on megnézze, teljesen elvárható lenne! Szerintem keress másik dokit, lehet, hogy az illető jó szakmailag, csak lezser, de legalább ilyen fontos, hogy olyan orvosod legyen, akiben megbízol, akivel kapcsolatban nem merülnek fel kétségeid. Életed egyik legfontosabb eseménye előtt állsz, ahol teljesen az orvosodra kell támaszkodnod, ez nem csupán szolgáltatói viszony, de egy nagyon fontos bizalmi kapcsolat is! Sok sikert;)
2010. máj. 11. 23:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is váltottam - igaz még 17 hetesen - mert nem voltam elégedett pár dologgal. A jelenlegi orvosomnál van ultrahang, minden alkalommal "ránéz" a babára (azt hiszem, ez a legjobb szó), és megállapítja, szívhang, fekvés, fejátmérő rendben, kornak megfelel... Átlag gép sokkal többet nem tud, ezért én kétszer is elmentem fizetős genetikai UH vizsgálatra az Istenhegyi Klinikára (bpi vagyok), itt 20-30 perc alatt minden agykamráját, szívbillentyűjét, hólyagját, vesélyét etc. megnézték, és ami a monitoron megjelent, az is sokkal látványosabb volt, mint egy mezei rendelői képnél (nem 4D-vel dolgoznak genetikai UH-n, de kérésre átkapcsolják). Egy igazán jó gép annyiba kerül, amit egy (magán)rendelő nem engedhet magának, ezért van genetikai vizsgálat csak kórházakban, magánintézményekben.

Saját felelősséged, hogy elmenj ezekre, ne mindig várj az orvos utasításaira! A legtöbb orvos csak tárgyként kezeli pácienseit, ne várj tőlük sokat. A kismamákat pedig megtéveszti a kedvesség és odafigyelés (bár ez se mindig van), pedig nem mindig van mögötte kellő szakmai tudás.

2010. máj. 12. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!