Szerintetek emiatt kell dokit váltani?
Az az orvos magánrendelőjében van UH gép, s szokott is UH-t csinálni, akkor elvárható lenne, hogy a babáról megfelelő információkat adjon!
Ha úgy érezed, bármilyen aggályod van az orvosoddal szemben, akkor válts, ki tudja, a szüléshez hogyan fog hozzá állni! A legfőbb dolog a bizalom legyen, ha ez egy kicsit is meginog válts! Nagyon sok jó orvos van, aki nagyon alaposan végzi a munkáját!
szia.
milyen a "híre" a dokinak? szerintem ha úgy gondolod nem ő a megfelelő, válts, a saját megnyugtatásod a lényeges!
Lehet azt gondolta azért nem nézi az orrcsontot mert az SZTK-ba úgyis megnézték a genetikán, nem?
Lenne más doki is a tarsolyodban akit választanál?
Szia!Merre laksz?Hol fogsz szülni?
Nekem is ilyen volt a dokim és a 26. héten lecseréltem!Mert ha 7000/alkalom és 100 ezer a szülés(ami ugye a dolga,és nem kérhet érte pénzt)Hát elvárható,hogy minimum odafigyeljen Rád és a Babádra!Én másikat kerestem és találtam is:)))!Az elmúlt 5 hétben amióta hozzá járok,minden vizsgálatot elvégeztetett és nagyon odafigyel!A férjem már mondta is,hogy "nem túlzás ez az alaposság?"De megmondom őszintén 100x nagyobb biztonságban érzem magunkat ,mint előtte!!!!Üdv:31 hetes debreceni kismama
15.09-es vagyok. azért a 100ezer kissé durva! nagyon szupi nagy orvosnak képzeli magát.
Így azt mondom, szerintem válts és akkor te is nyugodtabb leszel.
Ha meg tudta hogy nem jársz SZTK-ba (én oda is járok a genetikai UH-ra mert az enyém nem genetikus), akkor elég durva figyelmetlenség volt ez a részéről.
írd meg hogy döntöttél!
Hát szerintem az orrcsontot, ami ugye a down szűrés lenne azt nem kell elvégeznie, illetve nem nagyon tudja, mert egy sima orvosi uh nem alkalmas erre.Erre van a speciális down kór szűrés specko gépekkel és erre szakosodott orvosokkal.
A méreteket is csak egy rendes nagy felbontású ultrahang tudja kiszámítani, az azrét nem oylan egyszerű.
Én is magánrendelőbe jártam és ott volt egy külön uh-s orvos, akihez az uh alkalmakkor kellett mennem, neki ez volt a szakterülete. A saját orvosom pedig csak a vizsgálatkor tényleg egy 2 perces uh-t csinált.
Szerintem ez így korrekt, mert az ultrahangdiagnosztika az egy külön szakterület, ahhoz nem ért minden szülész.
A 7000/alkalom és a 100 ezer / szülés szerintem átlagárnak tekinthető PEst környékén, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem sokkallom én is :)))
Én is váltottam - igaz még 17 hetesen - mert nem voltam elégedett pár dologgal. A jelenlegi orvosomnál van ultrahang, minden alkalommal "ránéz" a babára (azt hiszem, ez a legjobb szó), és megállapítja, szívhang, fekvés, fejátmérő rendben, kornak megfelel... Átlag gép sokkal többet nem tud, ezért én kétszer is elmentem fizetős genetikai UH vizsgálatra az Istenhegyi Klinikára (bpi vagyok), itt 20-30 perc alatt minden agykamráját, szívbillentyűjét, hólyagját, vesélyét etc. megnézték, és ami a monitoron megjelent, az is sokkal látványosabb volt, mint egy mezei rendelői képnél (nem 4D-vel dolgoznak genetikai UH-n, de kérésre átkapcsolják). Egy igazán jó gép annyiba kerül, amit egy (magán)rendelő nem engedhet magának, ezért van genetikai vizsgálat csak kórházakban, magánintézményekben.
Saját felelősséged, hogy elmenj ezekre, ne mindig várj az orvos utasításaira! A legtöbb orvos csak tárgyként kezeli pácienseit, ne várj tőlük sokat. A kismamákat pedig megtéveszti a kedvesség és odafigyelés (bár ez se mindig van), pedig nem mindig van mögötte kellő szakmai tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!