Van itt olyan kismama akinek megváltozott a kapcsolata a párjával terhesség alatt?
A legnagyobb hibába kezdesz belemenni: legyen minden olyan, mint régen. Ezt felejtsd el, mert semmi nem lesz olyan, mint régen. De ez nem baj, hiszen azzal, hogy gyereket vállaltunk, pont ezt akartuk, hogy más legyen, hogy ne ketten, hanem harman legyünk.
Tudom, mitől beszélek, én is beleszaladtam ebbe. Első gyerekem születése után ezen sírtam szó szerint, hogy hova lett a régi életem.
Igen, megváltoznak a dolgok köztetek, apa és anya lesztek, persze mellette nő és férfi, de egy új szerep is kialakul. Ehhez csodálatos, és új szintet hozhat a kapcsolatba, a szerelembe, ha van köztetek olyan.
Megváltozik a tested is, és nem tehetsz ellene. Szép, hogy nem eszel édességet, meg odafigyelsz, de arra is figyelj, mi kell a babának, és neki bizony szénhidrát is kell a növekedéshez.
Nem akarsz szoptatni. Én a negyedik gyereket szoptatom, és soha nem kellett arra figyelnem,mit eszek. Sőt, ez a legjobb időszak, tolom a csokit, sütit, mégis olvadnak le a kilók. És baromi jó érzés, hogy tudom, megadom a gyermekemnek, amire szüksége van, ami a legjobb neki.
Lehet, hogy csak a hormonok játszanak veled, és szülés után másképp fogod látni a dolgokat.
Teljesen egyetértek #3-al. Semmi nem lesz olyan mint régen. Hiszen ez (is) a lényege. Anya és apa lesztek. nem a saját életetek az első, hanem a gyermeketeké. Ha ezt most nehéz is megérteni, szépen meg kell szokni a gondolatot. Felnőtt felelősségteljes emberekként TI döntöttetek úgy, hogy gyereketek lesz. Kutya kötelességetek eszerint élni a további életeteket. Nem a baba akart megszületni.
Harcok dúlnak benned ez is kell, hogy rendezd a soraidat ás anyává válj. Minden átértékelődik és valakinek ez könnyebben, valakinek nehezebben megy.
Én is fiatalon vállaltam az első gyermekemet és boldog vagyok, hogy alig léptem át a 3.x-et és elmúlt a legnagyobb fiam 10 éves :)
Egy 3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!