Miért "versenyeznek" ennyire a kismamák h ki hízott kevesebbet a 9 hónap alatt?
Nem azt mondom,hogy zabáljunk önfeledten és hízzunk 30 kilót,de ez a túlzott rettegés a terhesség alatti hízástól már kóros lett...Persze vannak itt kivételek,akik a terhessègi cukorbetegség miatt köteles diétázni,ez rendben is van.Viszont nagyon sok egészséges kismami fél megenni még egy szelet kalácsot is nehogy felszaladjon fél kg.Félreértés ne essen nem egy túlsúlyos írigy kismama vagyok,bizony én is próbálok egészségesen étkezni de nem vetem meg néha néha az édességet vagy a gyorskaját sem.Ismerösöknek is ha nem az elsö,de a második kérdésük már az,hogy eddig mennyit híztál?! Most komolyan ez a legfontosabb?
Elsö babámmal 12kg-ot híztam,van aki azt is soknak tartotta.Szerintem nem ilyenkor van itt az idelye hogy topp formában legyünk,vagy én gondolom rosszul?
Nem terhesség alatt kell mindent megtenni a jó alakért,hanem elötte és utánna...
IdeJe...
És jah,szrd le! Én is leszrom,ki mennyit hízott!
2. válaszoló,és tényleg,köszi a javítást.
Eddig nem nagyon ettem rajta magam ki mennyit hízott,az ö dolga,de mostanában még a csapból is ez folyik,és mindenki ezt kérdezi...
A babának sem jó, ha anyuka túl sokat hízik terhesség alatt, mert nem érdekli, hány kg.
Áruld már el nekem, hogy lehet kordában tartani a "hízást" (idézőjelbe tettem, mert ugye 10-12 kg a baba, a magzatvíz, meg a több vér), ha valaki nem figyel rá, mit eszik!
Te is próbálsz egészségesen étkezni, de néha megeszed a gyorskaját. Én is. De számomra ez már az jelenti, hogy igenis odafigyelek arra, hogy ne növeljem a súlyomat feleslegesen. Igaz, megtettem ezt terhesség előtt is.
Valóban nem ilyenkor kell top formában lenni, de elhagyni sem szabad magunkat, mert szülés után baromira megszívjuk. Nem mindenkinek megy le a felesleg szoptatás alatt, láttam már olyat, hogy terhesség alatt +20 kg, szoptatás alatt még +15. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a szénhidráttól volt elég teje a kismamának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!