Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 26hetesen visszamegyek...

Ha 26hetesen visszamegyek 3napra dolgozni kereskedelembe, mit "várhatnak" el tőlem?

Figyelt kérdés
most nem írom le az egész történetet miért kell visszamennem 3napra,de a lényeg,hogy eltudjak menni megint táppénzre,és kapjak gyedet..stb,mert egy r...dék a főnököm,ha ő úgy,én így...szóval napi 12óra állás,nincs ülés(kivéve ebédidőbe,ami kb 15-20perc),pakolás van..stb.Mit tehetek ilyen esetben?Köteles vagyok ezeket megcsinálni,vagy ülhetek?Sajnos az üzletvezető is egy szemét,tuti vele leszek beosztva ebbe a 3napba,szóval ha olyat mondd amit én nemszeretnék megcsinálni,mert úgyérzem veszélyeztet,vagy nembírom,mondhatok nemet?Eleve pihennem kéne a dokim javaslatára,mert keményedek sokat,meg puha a méhszáj..szóval nagyon félek,de muszáj jövőhéten visszamennem erre a pár napra..
2010. máj. 8. 13:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Nem sértődtem meg,csak "az zavart"kicsit hogy félreérthető voltam ezekszerint,de egyáltalán nemsértődtem meg.Igen,keveset dolgoztam itt,és szabadságra meg ilyenekre nemtudok már menni,mert azok lejártak,kiadták/kifizették.A főnököm mint utólag kiderült,azt mondta,hogy én már akkor tudtam hogy terhes vagyok,mikor odamentem dolgozni,és azért mentem oda hogy kapjak pénzt..a lényeg,hogy 8hetesen derült ki hogy babát várok,mivel azt mondták eleve nem is lehet gyerekem..stb,műtétek miatt,és így másfél év után valami csoda folytán mégis sikerült,voltak rosszullétek,de én erre egyáltalán nem gondoltam hogy baba,mivel közölték velem hogy nem lehet,vagy ha csak valami csoda nem történik...De persze én tudtam hogy terhes vagyok valószinű...nyilván nem kockáztattam volna,pláne így hogy végre sikerült a lehetetlen,azzal hogy 12órázzak..na de mindegy,nem is érdekel már.1papírt kellett volna küldenie a főnökömnek az oep-be,amivel megkaptam volna a méltányossági táppénzt,ez volt 2hónapja,de nemadta le direkt,és úgycsinált mint aki semmiről sem tud...A lényeg,hogy nem szabad eltelnie 1hónapnál további időnek hogy ne szakadjon meg a "biztosítási időm"vagy ilyesmi,és az oep-be mondták hogy ők már megis sürgették a cégem,hogy küldjék azt az 1papírt,mivel anélkül nemtudják elbírálni hogy megkapom e,de ezalatt ugye megy folyamatosan az idő,telik,és persze hogy kicsúsztam az 1hónapból.És azt tanácsolták(könyvelő)hogy menjek vissza 3napra dolgozni,mert így ugyanúgy megint kapnám a táppénzt,gyed..stb-t,és hogy majd a főnököm "elgondolkozik"hogy megérte e neki ez az egész,(ha visszamegyek)vagy inkább küldte volna el azt az 1papírt..mivel az neki semmibe nem került volna,mert utánam semmit nemkell fizetnie,mivel az oep fizet utánam ha méltányossági táppénzen vagyok..akkor ezalatt a 3nap alatt kirúghat engem?Ha igen,akkor tuti nem megyek vissza,hisz ez lenne neki az első dolga hogy megtegye..
2010. máj. 8. 16:22
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Rendkívüli felmondással rúghat ki. Ezt indokolnia kell. Pl: nem láttad el a munkádat. Éjszakai műszakba nem oszthat be, és egészségre ártalmas (vegyi munka) körben sem foglalkoztathat. Ez utóbbi nem azt jelenti, hogy nem pakolászhatod a vegyszereket (hypo, ilyesmi) a munkahelyeden, hanem azt, hogy pl. nem dolgozhatsz olyan helyen ahol fizikailag előállítják a vegyszereket.
2010. máj. 8. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:
68%
most lehet hülyeséget írok, de ha csak pár hónapot dolgoztál, akkor amúgy sem jár a gyed, mert ahhoz eddig 1, most már 2 éves munkaviszony kell. Gyes alanyi jogon jár. + anyasági.
2010. máj. 8. 20:08
 14/16 A kérdező kommentje:
így meglenne a gyedem,ezért kéne visszamennem,mert a táppénz is beleszámít,+amég munkanélkülin voltam azis,és így meglenne,utánaérdeklődtem,az oep-be mondták.
2010. máj. 8. 20:17
 15/16 anonim ***** válasza:
35%

ma 13:46 vagyok

Ha nem mész be arra a 3 napra, akkor tuti megírja a rendkívülit, ha nagyon szemét a főnököd. Nem tudod valakitől kideríteni, hogyvan-e valami hátsó szándéka ellened? Menj be, mert ha nem mész, nagyon gáz dolgokat bírnak ráírni a munkáltatók a felmondó levélbe, ami később nagyon megnehezítheti a munkakeresést sajnos. Ha nem bírod, szólj neki, hogy adjon könnyebb melót (már ha van olyan ilyen esetben)

Én azt sem értem, hogy adhatta/fizethette ki a szabadságodat?? Egész évre el van osztva a szabi, nem adhatta volna ki még akkor sem ha csak részmunka idős voltál! Egyébként a szabi kifizetés már törvénybe ütköző, ugyanis azt betiltották pont az ilyen és hasonló esetek miatt! Járj ennek utána, mert nagyon ki akarnak szúrni veled/veletek. A GYES-ből pedig nem lehet megélni, az a pénz éhen halni kevés 1 embernak, nemhogy egy kisbabát eltartani belőle.

2010. máj. 8. 22:53
 16/16 A kérdező kommentje:
én bemennék arra a 3napra,azért is kérdeztem,csak attól félek hogy azalatt kirúghat,márpedig ha megteheti megfogja,mivel eleve olyanokat mondott hogy tudtam már az elején mikor odamentem hogy terhes vagyok...Erre az évre meg nem fizetett ki,meg nem adott ki nekem semmilyen szabit,azt a multévre írtam.Írtam is neki egy levelet,az oepbe tanácsolták,hogy erre az évre,mert ugye részarányosan vagy hogy kell,írjon ki nekem 3nap betegszabit,és akkor megint visszatudnék menni táppénzre,de erre ő felhívott,és ez volt a válasza:"nemszeretnék neked kiírni 3nap b.szabit,és nemfogok"...úgyhogy erről ennyit,és ezután mondták nekem,hogy ez az egy lehetőség lenne ha visszamennék 3napra,és akkoris eltudnék menni táppénzre utána.De jövőhéten felhívom az oep-et megint,hogy most ilyenkor mi van,mert nem értek ehhez,mit tudok csinálni,megteheti e hogy nemírja ki nekem a 3napot,mert azt mondták,hogy ez csak az Ő"jóindulata"ha kiírja,de van aki azt mondja hogy ez jár nekem,és ha akarja ha nem,ki kell írnia...na mindegy,elég bonyolult,én se értem már ezt az egészet...lehet hagyom a fenébe,csak az dühít,hogy 2hónapja csak rohangálok a papírokkal hogy elintézzem,kérelmet írok..stb,és emiatt a szemét főnököm miatt,mert 1papírt nemadott le nekem,nemkapom meg...tudom hogy a gyesből nem lehet megélni,szerencsére a páromnak van munkája és jól keres(na nemvagyunk gazdagok),éppen ezért szerettem volna mindennek utánajárni hogy mit kaphatok,és amit kaphatnék,az én hibámon kívül nemfogok sajnos..
2010. máj. 9. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!