Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 26hetesen visszamegyek...

Ha 26hetesen visszamegyek 3napra dolgozni kereskedelembe, mit "várhatnak" el tőlem?

Figyelt kérdés
most nem írom le az egész történetet miért kell visszamennem 3napra,de a lényeg,hogy eltudjak menni megint táppénzre,és kapjak gyedet..stb,mert egy r...dék a főnököm,ha ő úgy,én így...szóval napi 12óra állás,nincs ülés(kivéve ebédidőbe,ami kb 15-20perc),pakolás van..stb.Mit tehetek ilyen esetben?Köteles vagyok ezeket megcsinálni,vagy ülhetek?Sajnos az üzletvezető is egy szemét,tuti vele leszek beosztva ebbe a 3napba,szóval ha olyat mondd amit én nemszeretnék megcsinálni,mert úgyérzem veszélyeztet,vagy nembírom,mondhatok nemet?Eleve pihennem kéne a dokim javaslatára,mert keményedek sokat,meg puha a méhszáj..szóval nagyon félek,de muszáj jövőhéten visszamennem erre a pár napra..
2010. máj. 8. 13:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

Gondolom a főnököd azt várhat el tőled amit eddig is :(

"Köteles vagyok ezeket megcsinálni,vagy ülhetek?"

Hát,ha ülni akarsz visszamenni,akkor az nem munkavégzés,szóval szerintem ne számíts a főnöktől kedvességre.

2010. máj. 8. 13:34
 2/16 A kérdező kommentje:
Én nem kedvességre számítok tőle,mert lexarom...engem az érdekel hogy mihez van jogom ilyen esetben?Nem ülni megyek vissza,de nemfogok 12órát végig állni 26hetes terhesen...
2010. máj. 8. 13:37
 3/16 anonim ***** válasza:
40%

Hát akkor meg minek kérdezted,hogy ülhetsz-e?

Akkor meg add elő neki az elképzelésedet,hogy mit fogsz megcsinálni,mit nem és kész.

2010. máj. 8. 13:40
 4/16 A kérdező kommentje:
nem az ülés a lényeg abban amit kérdeztem,de mindegy.Remélem lesz olyan aki "jártas"valamennyire ebben,és tud értelmes tanácsot adni.Köszönöm.
2010. máj. 8. 13:43
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Igaza van az előttem szólónak. Ha már eleve így állsz hozzá, akkor sok jóra ne számíts tőlük!

Egyébként minden főnök tudja, hogy a várandós beosztottjaikat jobb nem piszkálni, mert ha esetlegesen pereskedésre menne a dolog, ők ütnék meg a bokájukat.

De ha leírnád miért is kell az a 3 nap, okosabbak lennénk. Mert lehet, hogy nem is szükséges, hanem csak szívóznak veled! Ha már tp-n vagy, akkor kapod az ellátásokat.

2010. máj. 8. 13:46
 6/16 A kérdező kommentje:
hosszú lenne leírnom,és bonyolult,de ez az egy megoldás van,nem én találtam ki,hanem a könyvelő,és az ebben jártas személy.Nem kapok ellátást,márciusig kaptam,addig járt a táppénz,ezért kéne visszamennem pár napra hogy újra kaphassak.Úgylátom félreérthető voltam,én ledolgozom azt a pár napot,és nem 12órát ülni akarok és belexarni az egészbe,erről szó sincs.Csak arra lettem volna kíváncsi hogy mit lehet és mit nem,mihez van "joga"ilyen esetben egy kismamának a munkában,ennél jobban nemtudom leírni mit szeretnék tudni.
2010. máj. 8. 13:50
 7/16 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem figyelembe kell hogy vegyék az állapotodat,és ha úgy érzed le kell majd ülnöd,ülj le,menjenek a p....ba...

Az a lényeg hogy ott leszel 3napig,és kész.

2010. máj. 8. 13:57
 8/16 anonim ***** válasza:
40%

"menj vissza" szabadságra. Ha lehet ilyet.

Gondolom keveset dolgoztál, vagy részidőben voltál, és az ehhez tartozó tp idő lejárt.

A főnököd annyit várhat el, amennyit nem terhesen is elvárt tőled, csak vagy megértőbbek, és engedékenyebbek, vagy nem, de elvileg ugyanúgy kell teljesítened.

2010. máj. 8. 14:07
 9/16 anonim ***** válasza:
70%

ma 13:46 vagyok

Én nem bántanni akartalak, ha annak vetted, bocsánatot kérek.

Szóval, ha nem mész be abba a 3 napban, akkor nem kapsz juttatásokat.

Nekem ez gyanús nagyon, mert itt másra megy ki a játék. Ha nem lesz meg a három napod, nem kapsz ugye ellátást, és ha annyira nem vagytok jóban a főnökkel, így ha "nem fogadsz" szót ki is rúghat. És ha kirúg, akkor nem kell fizetnie. Sok főnök eljátssza ezt. Vigyázz!

2010. máj. 8. 14:13
 10/16 anonim ***** válasza:
40%
előzőnek igaza van, táppénz alatt nem rúghat ki, de ha visszamész abban a 3 napban akár ki is rúghat, és ha nem túl "kedves" valszeg meg is teszi, hisz neki dolgozó emberek kellenek, te meg amúgy sem lennél tovább.Ha megértő akkor mondjuk jó.
2010. máj. 8. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!