Ha kiderülne, hogy négyes ikrekkel terhes vagy, akkor megtartanád őket?
Racionálisan végiggondolva a dolgot, maximum kettőt tartanék meg. (Létezik ilyen esetben redukció). Persze fogalmam sincs, hogy ha abban a helyzetben lennék, képes lennék-e megtenni, de most azt mondom, nem vállalnék be négyet.
És nem a 4 gyerekkel lenne a gond, azt még valahogy megoldanám, feldolgoznám. De már egy ikerterhesség is sokkal kockázatosabb, mint egy szinguláris, hármasikrek pláne, négyes meg még inkább. 3-4 beteg, huszonpár hétre született koraszülöttel meg tényleg nagyon durva lenne a helyzet. Inkább legyen 2 egészséges, mint 4 iszonyatosan beteg, esetleg csak vegetálásra képes gyerek.
De miért lennének betegek? !
Miért kell az ördögöt a falra festeni?
Négy gyönyörű baba lesz.
Ez nem az ördög falra festése. Szülészeti klinikán dolgozom, látom, hogy az ikerterhességekkel is mennyi gond van sokszor. Nem azért lesznek betegek, mert ikrek, hanem mert nagyon kevés az esély közel terminusig hordani egy négyes terhességet, egy 24-30. hét között koraszülöttnek meg igen is elég sok maradványtünete lehet a koraszülöttségből fakadóan.
Persze, nem tényszerű, csak azért nem árt megnézni a konkrét számokat meg esélyeket.
itt van egy kép egy lediplomázott ötösiker párról egy kis pozitivitásként ;)
Mi nekünk 3- as ikreink lesznek, és nem gondolkoztunk az elvetésen, megtartjuk őket. Mondjuk az biztos, hogy hármójukkal nem lesz egyszerű, mert sok egyszerre, nem hogy négy... Szerintem ha 4 baba lenne, akkor is tuti megtartanánk őket, nem tudnánk megölni a saját babáinkat.
Én legjobban a szüléstől féltem a Barátnőmet, és a babákat, 2 hónap múlva fognak megszületni. Hihetetlenül nagy a pocakja:) (23 évesek vagyunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!