Ha kiderülne, hogy négyes ikrekkel terhes vagy, akkor megtartanád őket?
Nem. Voltam sajnos ilyen helyzetben hármasikrekkel. Kettőt tartottunk meg. A redukció előtt négy hétig sírtam, végül majdnem hazamentünk a kórteremből előtte, de ez volt sajnos a racionális döntés. Fejlődési rendellenességek, vetélés, extrém koraszülés és annak minden súlyos következménye, stb. mindez 25-50-szeres eséllyel. Egy kettes ikerterhességnél is legalább tízszeres a kockázat minden problémára és a magzatok számával bizony ez ugrásszerűen nő.
Tipikus olyan kérdés, amiben könnyű érintettség nélkül állást foglalni és addig látni, hogy jajdecuki négybabuci.
Nem.
Egy gyerek is rengeteg odafigyelést, energiát igényel és a kiadások az évek elteltével csak nőnek. Mert nem szeretnék olyan szülő lenni, aki úgy van vele, hogy ahogy 18 éves a gyereke, nem kell róla gondoskodni, "oldja meg maga".
Pesten egy jobb lakás 30-40 millió (és nem egy 4 hálószobás luxus penthouse-ra kell gondolni), a tandíjak félévenbe 200-300 ezer körül vannak.
Erre jön még az utazás, tankönyvek, étkezések. És akkor még egy pár cipőt nem vett magának, egy moziba nem ment el...
Egyetem előtt is ott vannak a különórák, nyelvvizsgák, a gimikben ilyen buli, olyan bál, jogosítványt is jobb még akkor letudni.
Plusz lehet kicsit önző vagyok, de én már 4 gyereknél nem bírnám elképzelni, hogy magamra is jusson minőségi idő.
Szerintem egy négyes ikerterhességet kihordani maga a csoda. Úgy értem, iszonyú kockázat.
A kettes ikreknél is kórházi bent fekvés huszonvalahányadik héttől, a négyesnél gondolom, szinte végig.
Plusz ha koraszülés és pici súlyúak, esetleg lesz valami olyan fejlődési rendellenességük, ami miatt egész életükben ellátásra szorulnak, az borzalmas lehet.
Egy sima terhesség is lehet kockázatos, nem hogy négyes ikerterhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!