Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő nem tudja javasolni...

A védőnő nem tudja javasolni a táppénzt hogyha azt tanácsolja hogy hazudjak?

Figyelt kérdés
Boltban dolgozok 10 óra állás, több 10 kg emelgetése nap mint nap, sokat görcsöl a hasam a nőgyógyásznak mondtam aki azt mondta ezzel lehet dolgozni, a védőnő azt mondta a következő alkalommal füllentsek hogy volt pici barnázás/vér. Szeretném ha a védőnő írná be a könyvbe ha ez megoldás lehetne
2017. febr. 2. 18:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet nem hazudnek.

Kerj masik munkakort, ha lehet!

2017. febr. 2. 18:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
És ha kiderülne hogy nem akkor veszítse el az állását egy kvázi idegen miatt? Már az is rendes tőle hogy ötletel hogy mit tehetnél.
2017. febr. 2. 18:55
 3/12 A kérdező kommentje:
2! Bocsi nem értem amit írsz
2017. febr. 2. 18:57
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Te azt kered, a vedono irja be! Mondd akkor te a dokinak... Miert hazudjon helyetted?!
2017. febr. 2. 19:00
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem érted? Vérzel? nem..akkor hazugság. Ha beírja a könyvedbe, akkor ő hazudik. És ha kiderül hogy nem is igaz akkor kirúgják az állásából a hazugság miatt. Miért várod el bárkitől is hogy hazudjon érted ha te ezt nem teszed meg magadért? A te érdeked, nem a védőnődé, nem kockáztatja az állását miattad.
2017. febr. 2. 19:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Védőnő nem adhat táppénzes papírt, nem írhatja be a kiskönyvedbe, hogy táppénzt javasol, ugyanis ez a nőgyógyász kompetenciája. Három lehetőséged van, vagy tényleg füllentesz az orvosodnak, hogy vérzel (tuti indok a táppénzre), dolgozol tovább (vagy kérsz egy másik munkakört, ami kevésbé megterhelő), vagy keresel egy másik nőgyógyászt, aki füllentés nélkül is kiír táppénzre.

Üdv, egy védőnő

2017. febr. 2. 19:52
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Én hogy derülne már ki? Nem tudom, milyen munkahelyek vannak, de nálunk senki nem nézegeti a terhes nők bugyiját, hogy véres-e vagy sem...

Ha elmondod a nőgyógyásznak, hogy görcsölsz az emelgetéstől, szó nélkül fogja javasolni a táppénzt. Nem fogja bevállalni, hogy esetleg elvetélsz.

De az való igaz, hogy a munkahelyeden kötelesek átrakni olyan munkakörbe, ami nem veszélyezteti az egészségedet és a gyereket, és ha nem tud ilyet adni, akkor is ki kell fieztnie a béred. A táppénz meg csak 60%.

2017. febr. 2. 19:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor szóltam az orvosnak, hogy nagyon nehéz a szőnyegeket emlegetni és fáj a hasam tőle, akkor egy szó nélkül kiírt táppénzre. Én mondjuk nem mertem kérni az állóbért, mert félek a munkahelyemtől.
2017. febr. 2. 20:27
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
Miért mond ilye a nögyógyászod, hogy emelgess és nem baj, ha görcsölsz?
2017. febr. 2. 21:46
 10/12 A kérdező kommentje:

Sztkba volt szóval azért mert gondolom nem borítékoltam le....

Sajnos a görcsök erősek és lehet bevállalom ezt a hazugságot mert tény hogy a mi érdekünk. Az egésznapos állás cipekedés még ha nem lennék kismama akkor sem tenne jót egy korábbi műtét miatt

2017. febr. 3. 04:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!