A védőnő nem tudja javasolni a táppénzt hogyha azt tanácsolja hogy hazudjak?
Ilyet nem hazudnek.
Kerj masik munkakort, ha lehet!
Védőnő nem adhat táppénzes papírt, nem írhatja be a kiskönyvedbe, hogy táppénzt javasol, ugyanis ez a nőgyógyász kompetenciája. Három lehetőséged van, vagy tényleg füllentesz az orvosodnak, hogy vérzel (tuti indok a táppénzre), dolgozol tovább (vagy kérsz egy másik munkakört, ami kevésbé megterhelő), vagy keresel egy másik nőgyógyászt, aki füllentés nélkül is kiír táppénzre.
Üdv, egy védőnő
Én hogy derülne már ki? Nem tudom, milyen munkahelyek vannak, de nálunk senki nem nézegeti a terhes nők bugyiját, hogy véres-e vagy sem...
Ha elmondod a nőgyógyásznak, hogy görcsölsz az emelgetéstől, szó nélkül fogja javasolni a táppénzt. Nem fogja bevállalni, hogy esetleg elvetélsz.
De az való igaz, hogy a munkahelyeden kötelesek átrakni olyan munkakörbe, ami nem veszélyezteti az egészségedet és a gyereket, és ha nem tud ilyet adni, akkor is ki kell fieztnie a béred. A táppénz meg csak 60%.
Sztkba volt szóval azért mert gondolom nem borítékoltam le....
Sajnos a görcsök erősek és lehet bevállalom ezt a hazugságot mert tény hogy a mi érdekünk. Az egésznapos állás cipekedés még ha nem lennék kismama akkor sem tenne jót egy korábbi műtét miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!