21hetes terhes vagyok es nem szeretem a babamat lehet azert mert nem akartam van igy valaki?
Szegénykém! Hát az biztos nem könnyíti a dolgot, hogy nem akartad! Van egy Terhességi Tanácsadó Központ, ha jól tudom, így hívják, szerintem nyugodtan fordulj hozzájuk! Az elsővel én kb pánikoltam az első hetekben, aztán szépen átalakult a dolog. Amúgy van olyan barátnőm, aki szintén nem akart babát, de jött és megtartotta, és lassan, nehézkesen, de megszerette. Azóta is szereti :-)
Egyet tudj: a baba mindenképpen szeret Téged már most is, és Te leszel a Mindene, a "nagy Ő" kb kamaszkoráig. Persze ha örökbeadod, akkor átszeret az új anyukájába, és ő lesz a mindene. De én azért nagyon szurkolok Neked, hogy túljuss ezen a nehéz időszakon!! Privát levélnek is örülök ;-)
A szeretet legtöbbször nem valami csodálatos érzést jelent, hanem döntést, felelősségvállalást.
Teljesen természetes, ha 21 hetesen nem érzel hú,de felemelő érzéseket.
Biztos, hogy szereted, hiszen már eljutottatok a 21. hétig.
Aztán, majd ha mozog a magzat, majd ha megszületik, jönni fog a többi is.
Sajnálom, nagyon nehéz lehet neked most. Javaslom, hogy fordulj pszichológushoz, sokat tud segíteni, ha van akivel megbeszélheted a problémáidat, és nem ítélkezik. Ingyen is mehetsz terhességi depresszió gyanújával, szólj a védőnődnek, hogy lehangoltnak, bizonytalannak érzed magad ebben a helyzetben, és szeretnél pszichológussal beszélni, ő tudja hová kell küldenie.
A védőnőnek nem kell pontosan elmondanod mi a problémád, ha nem szeretnéd.
Én voltam pszichológusnál a terhességem alatt, pedig nem volt ilyen nagy gondom, nagyon jó volt átbeszélni a helyzetet, sokat segített.
Kedves kérdező! Sokan vannak így. A hormonális változások sajnos lelkileg is megviselik a szervezetet. Meg fogod szeretni. Amikor mozog a pocakodban, amikor a párod megsimítja a hasadat és a baba válaszol egy vidám mozdulattal, amikor világra jön nem kis fájdalommal, de ez a fájdalom is azért van, hogy megszeresd! Mikor felsír, amikor meglátod először, amikor saját testedből táplálod, csupa csoda, szeretni fogod!
Arra nagyon vigyázz, hogy ezt a nemszeretem érzést ne erősítsd, ne hagyd, hogy a tudatod erősítse az ösztöneiddel szemben. Felejtsd el, gondolj a jóra, szépre, igazra!
Beszélgess védőnővel mit lehetne tenni...Tényleg elég kilátástalan a helyzeted...
Add örökbe és megadod neki az esélyt, hogy szerető családban nőjön fel! És nem a saját helyzetedet( meg a két kisgyereked helyzetét) rontod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!