5hetes terhes vagyok, es nem szeretem a tejet, de a joghurtot semm. Mit csinäljak?
Én sem szeretem a tejet, nem is ittam. Próbálj egészégesen étkezni, egyél sok vitamint. Nem értem igazából a kérdésedet nem feltétlenül szükséges olyan dolgokat enned a terhesség alatt amit nem szeretsz.
20 hetes Kislány anyukája
Ha a kalcium miatt aggódsz, igyál pezsgőtablettát, vagy egyél sajtot. Én sem vagyon túlzottan oda a tejért, viszont a kakaót szeretem, és joghurtot sem igazán eszek. Egyet értek az előttem szólóval, olyat nem kell enned, amit nem szeretsz.
33 hetes kismama
Ne izgasd ezen magadat. És ne idd meg a tejet, ha utálod, az rosszabb. Próbálj változatosan étkezni, vagy esetleg szedjél terhesvitamint. Én a 20. hétig minden nap szedtem az Elevitet, és jobb volt a vérképem, mint a terhességem előtt!
Üdv, 31 hetes kismami
Azért elég fontos a tej. Van nekem egy régi könyvem, abban "ezt mind fogyaszthatjuk tej helyett" címszóval ezeket ajánlják a terhes kismamáknak: kakaó, tejturmix (pl. banános, barackos, stb.), joghurt (oké, azt nem szereted), tejeskávé, sajt, tejföl, kefír.
Aszongya hogy... "kielégítő általános táplálkozás mellett napi kb. 1 liter tej pótolja a megnövekedett fehérjeszükségletet. És álljunk meg egy pillanatra, hiszen nem minden édesanya szereti a tejet. A megszületendő kisbaba kedvéért igyekezzék megkedvelni! Ízesítse a tejet kávéval, kakaóval, paradicsomlével vagy gyümölccsel turmix formájában, igya hidegen, akár mézzel vagy cukorral. Így már sokkal jobban élvezhető. A fehérjetartalom mellett a tejben sok vitamin is van (A-, B-vitamin). Ezenkívül nagyrészt fedezzük a szervezet kalciumszükségletét is. Ha mégsem sikerül a napi négy bögre tejet meginni, pótolhatja sajttal, napi egy-két tojással, hússal. A hússal való pótlás viszont nem fedezi a fontos kalciubevitelt. A tejivás tehát a fenti okok miatt igen fontos!"
Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a könyv akkor íródott, amikor még terhesvitaminok nem voltak forgalomban, és egyáltalán, az emberek nem igen szedtek vitaminokat, mert az étkezésükkel is fedezni tudták. Bár erre ma is képesek lennénk, a védőnők mégis inkább a terhesvitaminok szedését rendelik el, nem tudom miért. De ha valaki szedi a terhesvitamint, akkor persze nem kell napi egy liter tejet meginni, de a fele jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!