Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem ehetek terhesen...

Miért nem ehetek terhesen házi tejterméket és házi kolbászt szallonát?

Figyelt kérdés

En falun nőttem fel mindig voltaj àllataink most németorszagi irvosom mondta hogy nen ehetek nyers hust lágytojast turot stb. Ti j

Hallottatok már ilyet ? Itt van a azalonna es nem ehetem

2017. jan. 11. 10:49
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
57%

"Liszteriózis szempontjából „kockázatos" ételek:

...

Nyers zöldségből készült saláták."

Én csak ennyit fűznék hozzá! Gondolom senki sem fertőtlenítővel mossa le a fejes salátát...

2017. jan. 11. 13:44
 22/23 anonim ***** válasza:
28%

A pácolás, fűszerezés nem egyenlő a hőkezeléssel. A füstölés sem.

Hiába számít már feldolgozott húsnak. De attól még - legyengült immunrendszerű embereknél - veszélyes lehet. És a terhesség pontosan ilyen állapot, megelőzendő, hogy a szervezet kilökje a magzatot.

Csak azt ne értem, miért lett ebből ekkora dráma. Egy csomó nem tiltott étel van a világon. Nem hallottam még olyat, hogy egy terhes nő éhen halt volna a tiltott ételek miatt. :) A tejet fel lehet forralni, túrót, sajtot lehet venni a boltban, biztonságosat.

2017. jan. 11. 15:52
 23/23 anonim ***** válasza:
18# liszteriózis nem csak ezektol alakulhat ki. En egyebkent ettem szalonnát is ès kolbászt is, semmi baja egyik gyermekemnek sem. Lehet ennI, csak nem mindegy milyen formában.. en sutottem, kajába főztem stb. Nyersen simán fustolve persze, h nem egeszseges!! :)
2017. jan. 11. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!