Miért nem ehetek terhesen házi tejterméket és házi kolbászt szallonát?
En falun nőttem fel mindig voltaj àllataink most németorszagi irvosom mondta hogy nen ehetek nyers hust lágytojast turot stb. Ti j
Hallottatok már ilyet ? Itt van a azalonna es nem ehetem
"Amugy meg az hogy falun nottel fel meg nem mentseg a hulyesegre. Egyel normalis kajat, ne kolbaszt meg "szalonnat"."
Biróm az ilyen városi panellakó paleo-vega nem tudom milyen étrendű embereket. Lenézik a falusiakat és az házi normális ételeket. Kíváncsi lennék neked mi a normális.
A töltött káposzta fujj (meg hülyének nézi, aki megeszi), a rukkola salátás bizbasz meg jöhet.
Az darâlt hùs..Te nyersen eszed?
Mert en abbol pl spagettit szoktam kesziteni vagy paradicsomos húsgolyót!!
12# ne törődj vele.. nemtudja mi a finom.
Mi falusiak legalább nem vagyunk teletömve a sok E-s cuccokkal ès tartósítószerrel! :)
"Kolompár Achillesz nevű felhasználó válasza:
Nyers húst akkor se egyél, ha nem vársz babát! Brrrr!"
Tatár beefsteak-ről hallottál már? Steak-ről?
Terhesen ne egyen, de nem terhesen nyugodtan. Nagyon finom.
Azért mert te nem szereted, nem kell fujjogni.
"Kíváncsi lennék neked mi a normális. "
hat nem a hackfleisch nyersen, meg a kolbasz es szalonna.
Az ilyen csajra, mint én, szokták mondani, hogy "abaszalonnán nevelkedett paraszt pi.csa", rendszeres népünnepély a disznóvágás, a tyúkhúst se mélyhűtőben, hanem élve az udvaron tartjuk, nyáron mosatlanul esszük a fáról a cseresznyét, és kisgyerekként mindenkinek kötelező volt megkóstolni a gilisztát.
Aztán mikor elhalt a terhességem, akkor a kórbonctani eredmény kihozta, hogy liszterózis miatt halt el a magzat.
Lehet itt verni az asztalt, hogy miben van E, meg hogy eddig se volt tőle semmi bajod. Tudod, nem is nekem lett tőle bajom, épp csak a pár hetes magzatom halt el a saját tudatlanságom miatt.
Most már tudom, eszembe nem jut kockáztatni, mert hiába kicsi az esély, hogy baj történjen, ha te vagy az az egy az ezerből, akinél gond van, akkor az téged nem fog vigasztalni egyáltalán.
Kilenc hónapig kell megállni, hogy ne egyél ilyeneket, annyit ki lehet bírni, utána ha lágytojásba mártogatod a füstölt kolbászt, és nyers tejjel öblíted le, az se fog érdekelni senkit!
Sajnos Magyarországon sokan nem tudnak arról, hogy mik a kerülendő élelmiszerek terhesen, és miért.
Más országokban külön kis tájékoztatókat adnak róla. Nálunk meg csak pelenka meg tápszer reklámokat nyomnak a kezedbe. :(
Nagymamám szerint meg akkor lesz egészséges a gyerek, ha eszik mindent, és a pár hetes babának már nyomná a tehéntejet, meg az összecsócsált kenyeret, és szerinte mindenki hül.ye, aki tápszerrel mérgezi a gyerekét. Tessék már kicsit haladni a korral, hölgyeim, és tájékozódni, mielőtt valaki választ ír. Attól, hogy az a véleményed, hogy nem lehet belőle baj, még nem biztos, hogy úgy is van.
Mit tehet a betegség megelőzése érdekében?
Állati eredetű élelmiszert nyersen ne fogyasszon. Ne feledje! A Listeria monocytogenes hő hatására elpusztul. Az ételeket alaposan süsse-főzze, hogy a belsejük is forró legyen (érje el a 75 Celsius fokot - 4, de legalább 2 percig). Ételhőmérővel ellenőrizhető! Hűtést igénylő élelmiszereket legfeljebb 5 napig tároljon. A baktérium minden hűtést igénylő élelmiszerben elszaporodhat hosszabb idejű (5 napon túli) tárolás során. A hűtő hőmérséklete ne haladja meg a 4 °C fokot. Mivel a Listeria baktérium jól tűri a hideget, a 4 °C fok feletti hőmérséklet kedvez elszaporodásának. A hűtőszekrény belsejét tartsa tisztán, rendszeresen mossa ki és fertőtlenítse. A Listeria a hűtő belsején és rácsain is képes elszaporodni. Tartsa be az általános higiénés előírásokat! Liszteriózis szempontjából „kockázatos" ételek Minden hűtést igénylő, 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer, melyet fogyasztás előtt nem kell megsütni, megfőzni, átforrósítani. Különösen az alábbiak: Fogyasztásra kész élelmiszerek. Nyers tej és abból készült termékek. Lágysajtok (Feta, Brie, Camembert, stb.). Nyer húst tartalmazó ételek, húskészítmények. Nyers halak, füstölt lazac. Nyers zöldségből készült saláták.
Lehet erről vitatkozni, de felesleges.
A szalonna, kolbász, szalámi, sonka stb. azért van a legtöbb kismamás oldalon felsorolva, mint tiltott étel, mert ha a karakoszörcsögi Józsi bácsi rosszul füstöli meg, akkor bizony veszélyes. Ha normálisan kezelve van nem tiltott. Az meg már az egyénre tartozik, hogy ennek tudatában eszi-e vagy sem.
Nyers hús, tojás és pasztörizálatlan tejtermék esetén azt gondolom nem eldöntendő kérdés, hanem egyértelmű, hogy tilos terhesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!