Miért nem ehetek terhesen házi tejterméket és házi kolbászt szallonát?
En falun nőttem fel mindig voltaj àllataink most németorszagi irvosom mondta hogy nen ehetek nyers hust lágytojast turot stb. Ti j
Hallottatok már ilyet ? Itt van a azalonna es nem ehetem
Nèmetek nem terhesen sem esznek ilyeneket.
Amugy en vegig ettem ilyesmiket.persze kevesebbszer de ettem.. semmi bajunk nem lett
Ha te a szalonnàt nyersen eszed....
Azért nem lehet/ ajànlott ilyesmit pl hàzikolbàszt, nyers tojàst stb fogyasztani, mert mindenfélét elkaphatsz tőlük. Ami legyengült immunrendszerrel könnyebben fordul elő, plusz a babàt kàrosìtja. ( toxoplazmózis, botulizmus, szalmonella,lisztéria stb...)
De egy rendesen kezelt hàzi akàrmitől biztos nem lesz bajod.
Első, ne írj hülyeséget, nem lehet!
Házi tejet lehet inni, forralás után. Nagyon fontos. Házi túrót hőkezelés után (pl. belesütve valamibe). A lágy tojás sajnos nem játszik, csak a főtt. Vagy persze rántotta.
Kolbászt csak sütve vagy főzve, szalonnát sütve.
Sajtból is csak olyat lehet, ami pasztörizált tejből van, és nem penészes.
Húsokat csak jól átsütve lehet, nyers sonka sem ajánlott.
Liszterózis és szalmonella miatt. (A nyers tejben még más dolgok is lehetnek.)
Egyél hagymás-szalonnás-kolbászos rántottát, jól átsütve benne mindent.
Amúgy én is ettem eddig nyers sonkát meg lágy tojást, meg mindenféle sajtokat, de sajna ez van. Inkább, mint hogy bajunk legyen. Ilyenkor gyengébb az immunrendszer, ami eddig meg se kottyant, az most veszélyes lehet.
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy ne dőljek be minden netes szír-sz.rnak (már elnézést).
A nagyszüleim által készített, kolbászt, sonkát nyugodtan megehetem. Nálunk mindenki evett terhesen, én is szoktam néha.
A Tihany Camambertet is nyugodtan megehetem.
Tenger gyümölcseit is szabad, ha megvan főzve/sütve rendesen.
A piacról, meg innen-onnan beszerzett ilyen árut nem szabad.
Nyers húst (pl. tatár beefsteak), tojást (pl. tiramisu) ne egyél valóban!
A hackfleisch konkretan daralt hust jelent.
Amugy meg az hogy falun nottel fel meg nem mentseg a hulyesegre. Egyel normalis kajat, ne kolbaszt meg "szalonnat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!