Igaz, hogy a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra a munkáltató köteles elengedni munkaidőn belül?
Ha teszem azt munkaido keretben vagy akkor elenged de le kell dolgoznod vagy levonodik a beredbol
De egyebkent is vagy szabit ad ki akkor vvagy mashogy kompenzal a munkaltato a kiesett munkaora miatt
Jó nagy vita kerekedett ebből a magánorvosos dologból :D
Attól még, hogy közalkalmazott vagy és dobálózol azzal, hogy munkajogászt kikérdeztetek erről, hülyeséget beszélsz, de olyan meggyőződéssel, mintha azt állítanád, hogy a fű zöld. Az a baj, hogy te valamit nagyon nagyon félre értettél és szentül hiszed, hogy ha a kismama a kötelező vizsgálatokat magánorvosnál végzi, akkor nem kell őt elengedni. Hát ez úgy baromság, ahogy van! Miért? Mert:
1. Nem fogják törvénykönyvbe foglalni azt, hogy jóformán ellehetetlenítik a magánrendeléseket, mert nem támogatják a kismamákat abban, hogy magánrendelésen jelenjenek meg.
2. Az állami egészségügyi ellátásban már annak is örülnek, ha kettővel kevesebb kismamával kell törődni, mert túl vannak terhelve, tehát pont nem fulladnak bele a munkába, ha páran máshol (magán úton) intézik a vizsgálataikat.
3. Nem véletlenül választ valaki magánt! Én például azért, mert abban az sztk-ban, ahova tartozom, egy olyan uh gép van, amivel a szívhangot sem tudtuk meghallgatni, mert egy háborús szar az a gép és egy ilyen géppel kellene megmérni például a tarkóredőt és a többi. Hát pont lehetetlen küldetés! Ezért magánhoz járok, ahol egyébként a genetikai uh-t hétköznap 8 és 17 között csinálják, ami testvérek között is legtöbb embernek munkaidő. Miért tudják ekkor csinálni? Mert a munkaadó köteles elengedni.
És mellesleg: A legjobb barátnőm munkaügyes multi cégnél. Csak kíváncsiságból ráírtam FB-on, hogy igaz-e ez, hogy nem kell elengedniük a munkahelyről magánorvosi vizsgálatra. Válasza: "a kötelező vizsgálatokra - pl. gen uh - el kell engedniük. Csak, ha mondjuk magad megnyugtatása miatt elmész egy plusz uh-ra, hogy lásd, jól fejlődik a babszem, akkor arra nem kötelesek munaidőn belül elengedni."
nem olvastam végig.
ha a kismama a kötelező vizsgálatokat magánorvosnál végzi, akkor nem kell őt elengedni.
mutasd már meg, hol írtam ilyet?! Annyit mondtam, hogy csak a kötelező vizsgálatokra kell elengedjék (tökm1 h ki végzi), és a 3-4 hetenkénti magánorvosi vizsgálatra nem! Mert aki sztkba megy, javarészt ez a 3 UH van nekik, ez a kötelező, ha elmész többször, az csak a te megnyugtatásodra van. Tanulj meg értelmezi, akkor talán nem írsz litániát feleslegesen.
Én itt befejeztem, mert semmit nem csináltok csak bizonygatjátok, hogy deeeeúúúgy van, de alátámasztani senki se tudta, Csak majd ha nem engednek el a 10. alkalommal, egyik se csodálkozzon. Na pá
A várandosgondozás nem 3, 4 vizsgálatból áll! Fel tudod ezt fogni???? A szakmai protokoll nem annyit ír elő! Tök mindegy, hogy magán/sztk-s orvoshoz jársz, a labortól a cukorterhelésig, nst-n át elvégeznek. Ez nem babamozi kategória, hanem a saját és a babád egészsége érdekében van így. Az más kérdés, hogy Kolompár Rozi nem megy el csak a minimum 4 pecsétet begyűjti, mert tojik a gyerekre, de az anyasági kell neki, nem fogják lecsukni érte és elvenni a gyereket, ha nem egy sátorban laknak.
A magánorvost a 67%-os barátnőd szajkózza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!