Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Háziorvoshoz miért kell...

Háziorvoshoz miért kell menni? Ő csak beutalót ír a vizsgálatokra, vagy mást is csinál?

Figyelt kérdés
Magán kórházba járok, minden szükséges vizsgálatot ott elvégeznek. A labort is. Nincs szükségem beutalóra. Így is kell menni a háziorvoshoz?
2016. dec. 5. 07:09
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Úgy emlékszem, kikérdez, meghallgat, EKG-t csinál, pecsétel egyet ő is. Egyébként szerintem a többi változó: van ahol helyben leveszik vagy ő küld el vércsoport-meghatározó vérvételre, de mérheti ő rendszeresen a vérnyomást, illetve akinek szüksége van rá, annak adja a táppénzes papírt vagy mérhet vércukrot, nézhet vizeletet, adhat ő is receptet trombózis megelőző injekcióra vagy más terhességi "bajra" szakorvos helyett (ha van javallat) és biztos akad még egyéb egyéni helyzet. Ha valami ezek közül neked kimaradt, érdemes odatelefonálni, hátha nálatok kismamaként előre engednek, hogy ne szedj össze a váróban semmi ragályosat.
2016. dec. 5. 07:48
 2/9 anonim ***** válasza:
32%

Úgy tudom, hogy akkor kell járni ha táppénzen vagy de pl nálunk a beutalót is a háziorvos adja. Nálunk mindent ő csinál ahogy irták vernyomás, belgyógyászati vizsgálat, cukor stb.... mert az orvos vagy klinika csak az uh-t csinálja meg azokat amiket a haziorvos nem tud.

Ahogy erzed.

Szerintem ha nem rest neked mindenért fizetni akkor maximum szólj oda.

Ha esetleg közelebb van a haziorvosod akkor lehet érdemesebb oda menni.

Nekem nehéz lenne 2 gyerekkel mindig elmenni a haziorvos meg a szánkba van.

2016. dec. 5. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem, teljesen ki lehet hagyni a háziorvost, ha mindent máshol intézel.

A terhesgondozásról szóló rendelet azt tartalmazza, hogy a terhesgondozást vagy nőgyógyász szakorvos vagy a háziorvos végzi.

Én nem jártam magánkórházba, csak magánorvoshoz és az sztk-s nőgyógyászhoz. Ez utóbbi vett a legvégén tp-re, az eeg-re is ő adott beutalót. A háziorvosom konkrétan azt se tudta, hogy terhes vagyok.

2016. dec. 5. 08:17
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Kis könyvben:

[link]

Tájékoztató papíron:

[link]

Nekem a veszélyztetett terhességről a nőgyógyász adja a papírt, de a háziorvos ír ki.

Beutalót nekem a nőgyógyász ad (magán).

Kivizsgálásra a háziorvoshoz a második trimeszterben megyek a laboreredményemmel együtt (ő mondta, hogy akkor menjek), hogy pontosan mi lesz azt nem tudom. Egyébként már 20 éve hozzá járok és az egész családom is.

2016. dec. 5. 11:06
 5/9 A kérdező kommentje:
4-es köszi! Ezt a kiskönyvet egyébként a háziorvos adja? Nekem ilyenem nincs.
2016. dec. 5. 12:31
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

A védőnő adja a kiskönyvet és gondozásba vesz.

A védőnőhöz beutalót a nőgyógyász ad, utána neked kell vele felvenni a kapcsolatot. Én a 7. héten kaptam beutalót hozzá, a 10. hétre beszéltük meg az első találkozást, akkor kaptam a könyvecskét.

2016. dec. 5. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

Védőnői tanácsadások, családlátogatások:

[link]

[link]

2016. dec. 5. 12:44
 8/9 A kérdező kommentje:
75%-os: nagyon köszönöm, sokat segítettél! :)
2016. dec. 5. 12:50
 9/9 anonim ***** válasza:
Szívesen. ;)
2016. dec. 5. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!