Háziorvoshoz miért kell menni? Ő csak beutalót ír a vizsgálatokra, vagy mást is csinál?
Úgy tudom, hogy akkor kell járni ha táppénzen vagy de pl nálunk a beutalót is a háziorvos adja. Nálunk mindent ő csinál ahogy irták vernyomás, belgyógyászati vizsgálat, cukor stb.... mert az orvos vagy klinika csak az uh-t csinálja meg azokat amiket a haziorvos nem tud.
Ahogy erzed.
Szerintem ha nem rest neked mindenért fizetni akkor maximum szólj oda.
Ha esetleg közelebb van a haziorvosod akkor lehet érdemesebb oda menni.
Nekem nehéz lenne 2 gyerekkel mindig elmenni a haziorvos meg a szánkba van.
Nem, teljesen ki lehet hagyni a háziorvost, ha mindent máshol intézel.
A terhesgondozásról szóló rendelet azt tartalmazza, hogy a terhesgondozást vagy nőgyógyász szakorvos vagy a háziorvos végzi.
Én nem jártam magánkórházba, csak magánorvoshoz és az sztk-s nőgyógyászhoz. Ez utóbbi vett a legvégén tp-re, az eeg-re is ő adott beutalót. A háziorvosom konkrétan azt se tudta, hogy terhes vagyok.
Kis könyvben:
Tájékoztató papíron:
Nekem a veszélyztetett terhességről a nőgyógyász adja a papírt, de a háziorvos ír ki.
Beutalót nekem a nőgyógyász ad (magán).
Kivizsgálásra a háziorvoshoz a második trimeszterben megyek a laboreredményemmel együtt (ő mondta, hogy akkor menjek), hogy pontosan mi lesz azt nem tudom. Egyébként már 20 éve hozzá járok és az egész családom is.
A védőnő adja a kiskönyvet és gondozásba vesz.
A védőnőhöz beutalót a nőgyógyász ad, utána neked kell vele felvenni a kapcsolatot. Én a 7. héten kaptam beutalót hozzá, a 10. hétre beszéltük meg az első találkozást, akkor kaptam a könyvecskét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!