Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vizsgálatokra mentél...

Milyen vizsgálatokra mentél el még a gyermekvállalás előtt?

Figyelt kérdés

Most augusztusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, szeptemberben megyek majd nőgyógyászhoz, citológiára és megmondom neki, hogy október-november körül szeretnénk belevágni a családalapításba, így amit lehet, nézzen meg, hogy minden rendben van-e.

El akarok menni csináltatni egy teljes vérképet, valamint a fogorvosomat is meglátogatom. Femibion 800-at tervezem, hogy elkezdem szedni szeptemberben már, meg esetleg amit majd a nőgyógyász ajánl még mellé. Szerintetek nem túlzás, hogy már most kivizsgáltatok mindent, hogy fogorvos, teljes vérkép stb.? A sógornőm szerint a fele felesleges, mivel ha terhes leszek, egyébként is el kell mennem majd fogorvoshoz, valamint mindenképpen vesznek vért is, így szerinte elég a nőgyógyászati általános vizsgálat. Kicsit úgy láttam rajta, hogy szerinte túlzás, hogy előtte is el akarok menni megnézetni magam minden területen, szerintem meg elővigyázatos vagyok, és inkább most derüljön ki, ha valami nem oké, mint terhesen. Ti milyen vizsgálatokon voltatok mikor még csak tervben volt a baba? Köszi előre is! :)

2016. aug. 2. 09:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Éves rákszűrésen kívül semmilyen vizsgálatra nem mentem! Felesleges!
2016. aug. 2. 09:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Én csak az éves rákszűrést csináltattam meg előtte, és a lyukas fogaimat tömettem be, de azt amúgy is kellett volna, ha nem készülünk a babára. A fogorvos nem hülyeség, inkább csinálják meg előtte, ha van valami gond, mint terhesen szerintem. A vérkép viszont szerintem felesleges, mert az első 12 hétben úgyis el kell menni majd, de ha téged megnyugtat, akkor hajrá.
2016. aug. 2. 09:18
 3/11 anonim ***** válasza:
Semmire, aztán a vetélésem után mindenféléket megcsináltattunk saját kontóra. Sokat gondoltam rá, hogy esetleg megérte volna előre, de kidobott pénznek éreztem volna akkor.
2016. aug. 2. 09:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt szeretném elkerülni, hogy ha esetleg kiderülne valami már az általános vérképből, akkor még előtte legyen kezelve, vagy kivizsgálva ha szükség van rá, ne pedig akkor amikor már úton van a baba.
2016. aug. 2. 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:

Semmilyenen nem voltam. A baba meg amúgy se azonnal sikerült hanem 7 év után. Akkor hiába is mentem volna 7 évvel előtte addig akármi változhatott volna mire összejött...

17 hetes múltam de fogorvosnál gyerekkorom óta nem is voltam, nincs rá szükség mert semmi baja a fogaimnak, most is rendben van minden.

2016. aug. 2. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Én sem mentem semmilyenre.
2016. aug. 2. 10:43
 7/11 anonim ***** válasza:
Én még rákszűrésre se, mert pár hónappal előtte volt.
2016. aug. 2. 10:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Fogorvos (de amúgy is volt mit csinálnia a fogammal, viszont ha rtg is kell, azt ugye terhesen nem szabad), rákszűrés-jövő héten megyek (ebben a hónapban kezdjük a próbálkozást), és nagyon ajánlom, hogy szedj folsavat már most!
2016. aug. 2. 12:01
 9/11 A kérdező kommentje:
A Femibion 800-ban elméletileg minden benne van amire szükségem lehet, folsavat is tartalmaz. Vagy külön ez mellé még kellene folsav is pluszban? Végülis ártani nem árthatok azzal, ha duplán szedem nem? (tehát a terhesvitamin + mellé folsav)
2016. aug. 2. 12:17
 10/11 piroska és a farkas ***** válasza:
Igazàbòl szerintem mindenki megtehetne magàèrt annyit, h èvente elmegy bizonyos orvosi vizsgàlatokra, szürèsekre babatervezèstöl függetlenül. Nekem anno szabàlytalan volt a ciklusom, de nem mentem orvoshoz. Mikor màr nagyon szerettük volna, h baba legyen, akkor ràadàsul annyira elkezdtem puffadni, h az együttlèteket sem kìvàntam. Elmentem hasi uh - ra, azt mondtàk annyira sok bennem a gàz, h a mèhemet nem is làtjàk, de az elmondàsom alapjàn biztos tele vagyok cisztàkkal, sürgösen menjek nögyògyàszati kivizsgàlàsra. 2 hèttel kèsöbb el is mentem...addigra màr szìvhang is volt...merth az extrèm puffadàs, mint kiderült, terhessègi tünet volt :) Azòta gyönyörü 2 èves nagylàny. Következönèl màr jobban figyeltünk, szedtem elöre femibiont, a babàt a 2. trimeszterben mègis elveszìtettük. Nagyon sùlyos rendellenessège volt, ami ellen semmilyen elözetes vizsgàlattal nem tudtunk volna tenni sajnos.
2016. aug. 2. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!