Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy a terhességgel...

Igaz, hogy a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra a munkáltató köteles elengedni munkaidőn belül?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy nem mínusz órának számít, hanem elszámolják a ledolgozott órákba?

2017. jan. 8. 23:45
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
69%

S kötelező vizsgálatokra el kell engednie, plazma 5d-s babamozi nem az, meg a kismamatorna (múltkor egy kérdező ezen akadt ki, hogy miért nem engedi el a főnöke a kismamatornára, hiszen neki ez jár...).

Az egyik korábbi válaszolóhoz kapcsolódva. Én 8-16-ig dolgozok. Védőnő 8-16-ig van. Hogyan menjek hozzá munkaidőn kívül? Terhességi cukor miatt hetente, két hetente kell mennem diabetológushoz, akinek a rendelese 13-14:30-ig van csütörtökön. Hogyan oldjam meg, hogy munkaidőn kívül menjek? Genetikai uh-t nálunk a dokik a kórházban csinálják, rendelési idő heti kétszer 8-12-ig. Munkaidőn kívül hogyan menjek? Sok mindent megoldottam esténként, pl a nőgyógyászati havi vizitet, nst-re is mindig este mentem a fogadott szülésznőhöz. Nah de mindent nem lehet megoldani.

2017. jan. 9. 09:03
 12/43 anonim ***** válasza:
49%

67%-os válaszolóval már a belinkelt másik kérdésnél is "összekaptunk" ezen.

Szerintem, egy kismamákat utáló kisvállalkozóval van dolgunk, vagy aki ki nem állhatja azokat a nőket, akik nem az sztk-s orvoshoz járnak és elmennek babamozira...

Szólva a magánorvos is úgymond kötelező vizsgálat, a TERHESGONDOZÁST ő végzi, ahogy a védőnőhöz is el kell engednie. Amúgy a cukorterhelésen és az UH-n kívül van még egyéb kötelező vizsgálat is.

Labor háromszor, egyszeri fogorvosi és háziorvosi látogatás, cukorterhelés, az UH-k (12., 18., 31., 36. héten), a vége felé NST, POSE.

És még ott van a védőnő és a terhesgondozás.

"A kismama a terhesség alatti orvosi vizsgálatok időtartama alatt mentesül munkavégzési kötelezettsége alól."

Dr. Frei Anita ügyvéd, mediátor

[link]

---------------------------

Egyébként én egyedül a magánorvoshoz megyek esti órákban, az összes egyéb vizsgálat és védőnő napközben, a legtöbb ember számára munkaidőben van, kora délutánig van rendelés.

2017. jan. 9. 09:18
 13/43 anonim ***** válasza:
39%
A 67%os én vagyok és Köszi, de se vállalkozó nem vagyok, se a kismamákat nem utálom, ellenben tisztában vagyok vele, hogy a törvény szerint csak és kizárólag a kötelezően előírások vizsgálatok azok, amire el kell engedni a várandóst a munkaideje terhére. Ha ő ezeket a vizsgálatokat maganorvosnal óhajtja elvegeztetni, szíve joga, de nem a munkaideje terhére. Anno munkajogaszt kérdeztünk meg erről, úgyhogy az információ biztos.
2017. jan. 9. 09:55
 14/43 anonim ***** válasza:
68%
Mellesleg a 7. válaszban konkrétan a munkaugyi törvényt idéztem, mindegy hogy Ikszipszilonka mediátor mit ír.
2017. jan. 9. 09:56
 15/43 anonim ***** válasza:
44%
Elnézést kérek mindenkitől, nálunk este 8-ig van sztk-n is nőgyógyászat, nem gondoltam át, hogy van, ahol ilyen rosszul van ellátva ez a terület.
2017. jan. 9. 09:59
 16/43 anonim ***** válasza:
33%

# 15 lehet, hogy nálatok este 8-ig van. De itt a Szülészeti Klinikán du. 3 után csak ügyelet van.

A UH és egyéb vizsgálatok, védőnő nincs este.

# 13 67%-os nem fogok veled ismét veszekedni, de nem tudom megérteni, hogy szerinted!! miért nem tartozik a terhesgondozást végző orvos vizsgálata ebbe a kategóriába!

Egyáltalán nem érdekes, hogy azaz orvos magán vagy sztk-s ingyenes. Ezzel a magán dologgal jössz folyton. Terhesgondozás és kész, igazából a munkáltatónak semmi köze ahhoz, hogy a kismama fizet-e neki vagy ingyen vizsgálja.

Abban sem vagyok biztos, hogy a munkajogász megfelelően lett tájékoztatva, mielőtt ezt mondta.

2017. jan. 9. 10:47
 17/43 anonim ***** válasza:
48%
#2 vagyok, az egy dolog, hogy mi a gyakorlat, de KÖTELESEN akkor is csak a 3+1 vizsgálati időre kell elengedni. Az mt-ben is ez van, amit be is másolt valaki, így már nem strapálom magam vele. Közalkalmazott vagyok, nálunk mindent szigorúan törvényi szabályozás által csinálnak, és így van. Az egy dolog, ha jófej a főnök és elenged, vagy esetleg nincs teljesen tisztában az ide vonatkozó rendelkezésekkel. Amúgy aki írta, hogy velem kapott össze egy másik kérdésél - velem biztos nem, mert ebben a témában először válaszoltam.
2017. jan. 9. 11:40
 18/43 anonim ***** válasza:
58%
a magándoki havonta, 3hetente hív be. Ha sztk-ra mész, oda a terhesség alatt kötelezően 3x kell menned, ill a cukorterhelés. Szóval nem az a lényeg, hogy magán vagy sztk, hanem a vizsgálat KÖTELEZŐ jellege. Sajnálom, ha nehéz megérteni.
2017. jan. 9. 11:43
 19/43 anonim ***** válasza:
82%
Honnan veszed, hogy 3 alkalom plusz egy vérvétel a kötelező? Másold már be légyszíves a törvényt, ami alapján ezt a hülyeséget terjeszted!
2017. jan. 9. 12:19
 20/43 anonim ***** válasza:
13%

Honnan veszed, hogy 3 alkalom a kötelező?

Eleve minimum 4 pecsét kell a nőgyógyásztól, terhesgondozásról, hogy az anyaságit megkapd.

2017. jan. 9. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!