Igaz, hogy a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra a munkáltató köteles elengedni munkaidőn belül?
S kötelező vizsgálatokra el kell engednie, plazma 5d-s babamozi nem az, meg a kismamatorna (múltkor egy kérdező ezen akadt ki, hogy miért nem engedi el a főnöke a kismamatornára, hiszen neki ez jár...).
Az egyik korábbi válaszolóhoz kapcsolódva. Én 8-16-ig dolgozok. Védőnő 8-16-ig van. Hogyan menjek hozzá munkaidőn kívül? Terhességi cukor miatt hetente, két hetente kell mennem diabetológushoz, akinek a rendelese 13-14:30-ig van csütörtökön. Hogyan oldjam meg, hogy munkaidőn kívül menjek? Genetikai uh-t nálunk a dokik a kórházban csinálják, rendelési idő heti kétszer 8-12-ig. Munkaidőn kívül hogyan menjek? Sok mindent megoldottam esténként, pl a nőgyógyászati havi vizitet, nst-re is mindig este mentem a fogadott szülésznőhöz. Nah de mindent nem lehet megoldani.
67%-os válaszolóval már a belinkelt másik kérdésnél is "összekaptunk" ezen.
Szerintem, egy kismamákat utáló kisvállalkozóval van dolgunk, vagy aki ki nem állhatja azokat a nőket, akik nem az sztk-s orvoshoz járnak és elmennek babamozira...
Szólva a magánorvos is úgymond kötelező vizsgálat, a TERHESGONDOZÁST ő végzi, ahogy a védőnőhöz is el kell engednie. Amúgy a cukorterhelésen és az UH-n kívül van még egyéb kötelező vizsgálat is.
Labor háromszor, egyszeri fogorvosi és háziorvosi látogatás, cukorterhelés, az UH-k (12., 18., 31., 36. héten), a vége felé NST, POSE.
És még ott van a védőnő és a terhesgondozás.
"A kismama a terhesség alatti orvosi vizsgálatok időtartama alatt mentesül munkavégzési kötelezettsége alól."
Dr. Frei Anita ügyvéd, mediátor
---------------------------
Egyébként én egyedül a magánorvoshoz megyek esti órákban, az összes egyéb vizsgálat és védőnő napközben, a legtöbb ember számára munkaidőben van, kora délutánig van rendelés.
# 15 lehet, hogy nálatok este 8-ig van. De itt a Szülészeti Klinikán du. 3 után csak ügyelet van.
A UH és egyéb vizsgálatok, védőnő nincs este.
# 13 67%-os nem fogok veled ismét veszekedni, de nem tudom megérteni, hogy szerinted!! miért nem tartozik a terhesgondozást végző orvos vizsgálata ebbe a kategóriába!
Egyáltalán nem érdekes, hogy azaz orvos magán vagy sztk-s ingyenes. Ezzel a magán dologgal jössz folyton. Terhesgondozás és kész, igazából a munkáltatónak semmi köze ahhoz, hogy a kismama fizet-e neki vagy ingyen vizsgálja.
Abban sem vagyok biztos, hogy a munkajogász megfelelően lett tájékoztatva, mielőtt ezt mondta.
Honnan veszed, hogy 3 alkalom a kötelező?
Eleve minimum 4 pecsét kell a nőgyógyásztól, terhesgondozásról, hogy az anyaságit megkapd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!