Igaz, hogy a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra a munkáltató köteles elengedni munkaidőn belül?
hány igazolás kell, hogy megkapd az anyaságit? 4. mert 4 kötelező vizsgálat van. Nyilván van összefüggés a 2 között, nem gondolod?? De tessék, itt van.:
"A munkavállaló mentesül a munkavégzés alél a terhesség teljes időszaka alatt a kötelező vizsgálatokon valé megjelenés időtartamára. Fontos, hogy csak a kötelezőkre, és ebbe nem tartozik bele az egyéni kérésre készített 4D felvétel" - figyelmeztet Sipos Barbara. Ne használjuk ki tehát helyzetünket, ne légjunk el a munkából mindenféle vizsgálatokra hivatkozva
de nem megyek messzebbre, nyisd ki a kiskönyved 7. oldalát.
Drágaságom nekem ez itt nem 4-nek tűnik:
Háziorvos, fogorvos:
Csak a védőnő házhoz 4x jön szülés előtt:
Neked a védőnőző 8x kell menned, az enyém keddenként 12-15 óráig "rendel" például:
Persze, a 4 az úgy kötelező, hogy lemondasz egy csomó vizsgálatról, védőnőről, megteheted, mert te ősanya vagy és neked nem kell orvos meg ilyenek, de nem ez az alap protokoll, hogy 4x rádnéznek aztán hello.
A babamozi, meloból való egész napos logást és hasonlókat meg nem fair idekeverni, senki nem erről beszélt.
Ki beszél itt lógásról?
Vizsgálat előtt elmész, kérsz igazolást, hogy ott jártál, vizsgálat után meg szépen visszamész.
Mellesleg a védőnői szolgáltatást le lehet mondani bármilyen következmények nélkül, itt a GYIK-on is jó páran megtették, de nem ez a "norma".
Egyébként én veszélyzetetett terhes vagyok (vérzés, görcsölés miatt), táppénzen vagyok, egyik napról a másikra kellett eljönnöm, mert rosszul lettem, teljes mértékben támogat a főnököm, szóval engem baromira nem érdekel, hogy te, hogy oldod meg, de akkor sem 4 vizsgálat a kötelező protokoll.
"Ha nem akarsz, egyetlen egyszer sem mész orvoshoz, ha akarsz, mehetsz minden nap."
Nem egészen.
Lemondhatsz mindenről, szülhetsz a kerti budiban, vagy bábaasszonynál, max. nem kapsz anyaságit.
Lemondhatod a védőnőt, elmész a 4x az orvoshoz az sztk-ba, aztán kapsz anyaságit és kész. Ezért senki nem fog utána csesztetni, ez igaz. Max. egyszer kimegy a gyejós és megnézi hova kerül a gyerek.
Az ajánlott "kötelező" protokoll az, amit a linkeken a védőnőtől kapott papírt lefényképezve mutattam is, ez kell ahhoz, hogy megfelelően végigkísérjék a terhességedet, a laborok, kötelező UH-k, a méhszájvizsgálat a dokidnál, a védőnő vérnyomásmérése és vizeletvétele, stb... ez egy egészséges terhességnél is így van. Ha valaki veszélyeztetett még több lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!