Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy a terhességgel...

Igaz, hogy a terhességgel kapcsolatos vizsgálatokra a munkáltató köteles elengedni munkaidőn belül?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy nem mínusz órának számít, hanem elszámolják a ledolgozott órákba?

2017. jan. 8. 23:45
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
51%

hány igazolás kell, hogy megkapd az anyaságit? 4. mert 4 kötelező vizsgálat van. Nyilván van összefüggés a 2 között, nem gondolod?? De tessék, itt van.:

[link]

"A munkavállaló mentesül a munkavégzés alél a terhesség teljes időszaka alatt a kötelező vizsgálatokon valé megjelenés időtartamára. Fontos, hogy csak a kötelezőkre, és ebbe nem tartozik bele az egyéni kérésre készített 4D felvétel" - figyelmeztet Sipos Barbara. Ne használjuk ki tehát helyzetünket, ne légjunk el a munkából mindenféle vizsgálatokra hivatkozva

[link]

de nem megyek messzebbre, nyisd ki a kiskönyved 7. oldalát.

[link]

2017. jan. 9. 12:50
 22/43 anonim ***** válasza:
37%
ember... 3+1 az felénk 4...
2017. jan. 9. 12:50
 23/43 anonim ***** válasza:
41%
3 uh van ez oké, de nem csak ezek a vizsgálatok kötelező. Sőt ha úgy vesszük nem kötelező egy sem, mert nem történik semmi, ha valaki nem végezteti el. De uh mellett járni kell terhesgondozasra is (ami vérnyomásmérés,.vizeletvizsgálat stb), aztán ott van ugyebár a trimeszterenkénti egyszeri vérvétel, a végén a legalább heti nst/cég és ugye a védőnő is.
2017. jan. 9. 12:58
 24/43 anonim ***** válasza:
26%

Drágaságom nekem ez itt nem 4-nek tűnik:

[link]

[link]

Háziorvos, fogorvos:

[link]

Csak a védőnő házhoz 4x jön szülés előtt:

[link]

Neked a védőnőző 8x kell menned, az enyém keddenként 12-15 óráig "rendel" például:

[link]

Persze, a 4 az úgy kötelező, hogy lemondasz egy csomó vizsgálatról, védőnőről, megteheted, mert te ősanya vagy és neked nem kell orvos meg ilyenek, de nem ez az alap protokoll, hogy 4x rádnéznek aztán hello.

A babamozi, meloból való egész napos logást és hasonlókat meg nem fair idekeverni, senki nem erről beszélt.

2017. jan. 9. 13:02
 25/43 anonim ***** válasza:
69%
kérlek, én ott voltam z összes vizsgálaton, de csak a 4re kaptam kimenőt, sőt, amilyen ősanya vagyok, a vizsgálat után bementem dolgozni, egészen a 32. hétig, aztán elmentem szabira majd csedre. Benne van a munka törvénykönyvében, hogy a kötelező vizsgálatokra kell elengedjen, engem aztán hótra nem érdekel, hogy szerintetek hogy van, csak majd mikor közlik félidősen, h mégis mit képzeltek, hogy már a 10. napot lógjátok el, akkor nem kell meglepődni. Mert a munkáltató sem hülye.
2017. jan. 9. 13:17
 26/43 anonim ***** válasza:
33%
nem történik semmi, ha nem mész el? áh, dehogy, max a védőnő jelenti a gyejónak, aztán azok is a kismama nyakára járnak, mert ez magzati veszélyeztetés. Látszik, képben vagy.
2017. jan. 9. 13:18
 27/43 anonim ***** válasza:
17%
Még mindig nem linkelted a törvényt vagy a magyarázó rendeletet, ahol leírják, hogy miért pont az a 4 vizsgálat a kötelező, amire te ráböktél. Csak szajkózod a magad hülyeségét. Rám nem nézték csúnya szemmel azért, mert sok vizsgálatra kellett mennem, pedig én terhességi cukros voltam és gyógytornára is kellett járnom, de mindenhova elengedtek, habár mondhatták volna ez utóbbira, hogy nem, de a jó munkaerőt, akit nehéz pótolni, nem hagyják veszni...
2017. jan. 9. 13:25
 28/43 anonim ***** válasza:
37%
Mit jelent a védőnő? A terhesgondozas nem kötelező. Egyetlen vizsgálat sincs a világon -felnőtteknél- ami kötelező lenne. Egy sincs. Ha nem akarsz, egyetlen egyszer sem mész orvoshoz, ha akarsz, mehetsz minden nap. A 4 pecsét arra jó, hogy Kanalat Dzsennifer is élmenjen a terhesgondozasra, aki amúgy magasról tenne rá, így viszont elmegy, hogy megkapja az egyszeri anyasagit. Ez a négy alkalom az, ami elegendő egy sima terhesség alatt. Nyilván egy veszélyeztetett terhesnel több van, de esélyes, hogy ő amúgy sem dolgozik, hanem tappenzen van.
2017. jan. 9. 13:25
 29/43 anonim ***** válasza:
43%

Ki beszél itt lógásról?

Vizsgálat előtt elmész, kérsz igazolást, hogy ott jártál, vizsgálat után meg szépen visszamész.

Mellesleg a védőnői szolgáltatást le lehet mondani bármilyen következmények nélkül, itt a GYIK-on is jó páran megtették, de nem ez a "norma".

Egyébként én veszélyzetetett terhes vagyok (vérzés, görcsölés miatt), táppénzen vagyok, egyik napról a másikra kellett eljönnöm, mert rosszul lettem, teljes mértékben támogat a főnököm, szóval engem baromira nem érdekel, hogy te, hogy oldod meg, de akkor sem 4 vizsgálat a kötelező protokoll.

2017. jan. 9. 13:27
 30/43 anonim ***** válasza:
42%

"Ha nem akarsz, egyetlen egyszer sem mész orvoshoz, ha akarsz, mehetsz minden nap."

Nem egészen.

Lemondhatsz mindenről, szülhetsz a kerti budiban, vagy bábaasszonynál, max. nem kapsz anyaságit.

Lemondhatod a védőnőt, elmész a 4x az orvoshoz az sztk-ba, aztán kapsz anyaságit és kész. Ezért senki nem fog utána csesztetni, ez igaz. Max. egyszer kimegy a gyejós és megnézi hova kerül a gyerek.

Az ajánlott "kötelező" protokoll az, amit a linkeken a védőnőtől kapott papírt lefényképezve mutattam is, ez kell ahhoz, hogy megfelelően végigkísérjék a terhességedet, a laborok, kötelező UH-k, a méhszájvizsgálat a dokidnál, a védőnő vérnyomásmérése és vizeletvétele, stb... ez egy egészséges terhességnél is így van. Ha valaki veszélyeztetett még több lehet....

2017. jan. 9. 13:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!