Kismamák/anyukák titeket nem zavarnak a megjegyzések?
13 hetes vagyok.
Kolléganőim egy része rendre "csesztet", hogy "miért nem látszik a hasam?", "miért nem híztam még?". Naponta 5 embertől meghallgatni elég fárasztó.
Ha mondom, hogy hát ilyenkor még nem kell látszania, amúgy, ha nyár lenne már látnának valamit, de x réteg ruhában, harisnyában még nem fogják. Hízni sem kell még ilyenkor.
Mással is csináltak ilyet?
Ezt mindenkivel megcsinálják, és mindig lesz valami, amin tudnak rugózni az okosok. Majd megszokod. :)
Még pár hét, és lesz az, hogy érzed-e már mozogni, és ha azt mondod, hogy nem, akkor a "hááát, biztos, hogy minden rendben van? Én már 12 hetesen éreztem, ahogy rugdos".
Aztán jön a "mennyit híztál?", akkor is, ha egy dekát sem, sőt a hányás miatt még ment is le jópár kiló.
Utána jön, az "úristen, mekkora hasad van", és végül az utolsó trimeszterben a kedvencem, az "egyben vagy még?"
Meg a rengeteg jótanács, rémtörténet, a fél perc alatt, hang nélkül szülők dicsekvései, és a többi, és a többi.
És ez soha nem ér véget. Soha!!!
Már rég a 40 éves gyerekedtől született unokáidat kergeted, de akkor se lesz jó mindenkinek, amit csinálsz, és "jószándékból" kapod majd az oltásokat, hogy mit kéne tenned, mondani, érezni.
Ha gyerekről van szó, akkor mindenki mindent jobban tud!
Egy idő után nem vettem fel ezeket a dolgokat.
Arányosan nőtt a hasam, de a hatodik hónapig azt hallgattam, hogy nem is látszik, aztán pedig azt, hogy úristen mekkora has, nem mész még szülni.
Onnantól kezdve, hogy megsejtik a gyerek jöttét mindenki tesz valamilyen megjegyzést. Addig jó, míg el nem kezdik osztani a jótanácsokat.
Azt egy ideje érzem, hogy mozog, általában este, de amikor az egyiknek megemlítettem jóformán kiröhögött "ilyenkor még nem lehet", pedig ahogy olvasgatok fórumokon nem rendkívüli.
Inkább nem is mondom, mert lükének néznek...
A 12 hetes UH képtől meg azaz 1-2 ember akinek megmutattam jóformán hanyatt vágta magát, hogy ilyenkor már ilyen "kifejlett", és baba formája van.
Nem zavartak. 24 hetesen se igazán látszott rajtam semmi és kezdősúlyomat se értem még el ekkor 4 kg fogyás után. Akkor már mindenki azt mondta nekem, hogy nekik ilyenkor már milyen szép terheshasuk volt. Ha olyan kedvem volt nem reagáltam sehogy, máskor meg elkezdtem mondogatni, hogy legalább kényelmesen alszom stb.. végig kicsi hasam volt de ennek ellenére sokáig tartott mire visszament, kilókkal nem volt bajom, mert +7-el végeztem ami le is ment a szüléssel, a mostani terhességem eleve kisebb kezdősúllyal kezdtem.
Most meg 12 hetes vagyok, puffadok mint még soha (egyéb kellemetlenségekkel is együtt jár pl feszül és görcsöl sokszor az egész hasam) és azt hallgatom, hogy milyen korán látszik, mekkora lesz a végére stb.. vagy válaszolok, hogy csak puffadás, vagy nem mondok inkább semmit, általában nincs kedvem se hozzá.
Ezzel arra gondoltam, hogy ha korán látszik (mindegy hogy tényleg a baba vagy csak puffadás) akkor arra reagálnak, ha meg nem, akkor arra. Teljesen mindegy. Nem kell felvenni. :) majd később az ilyenek jönnek, hogy az ő babája 2 hetesen átaludta az éjszakát, evett meg aludt, milyen korán beszélt meg járt, sose hisztizett stb..
Harmadik babával vagyok terhes, már volt időm megszokni. :)
Én most vagyok 29 hetes. Az egyik fele sápítozik, hogy mekkora nagy hasam van, a másik fele meg azért, mert hogy alig látszik, hogy nőtt a hasam, már nagyobbnak kéne lennie.
Szó nélkül hagyom az ilyen megjegyzéseket, nem érdekel. De jól példázza, hogy aki akar, úgy is talál okot, hogy megjegyzést tegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!