Úgy nézz ki babát várok! (: Budapesten lakom, viszont szeretném majd természet közelben felnevelni a gyermekemet. A családom teljesen kiakadt! Szerintetek?
Sokat gondolkoztam a dolgon, naponta látom a belvárosban baba kocsit tologató anyukákat. Püfög a kocsi, száll a por, szívják a cigit...
Biztos, hogy megfelelő környezet ez egy csöpségnek?
Szeretném vidéken, állatok közt, tó, erdő, hegyek közelben felnevelni majd.
Viszont a családom teljesen kiakadt... azt mondják: "ez vissza fejlődés, vidéken nincs pénz, munka stb."
Hallani sem akarnak arról, hogy eladjam a lakást és itt hagyjak csapot-papot.
Én viszont nem akarok városban szülni!
Lesz egy gyermekem! Szeretnék új életet kezdeni és nem ebbe a "piszokba" fogadni a gyermekemet!
Nektek mi a véleményetek erről?
Vidéken, egyedül, kismamaként (később gyerekkel)?
Abszolut megertelek, 23 eves koromig Pesten laktam, meg a hataraban sem akarok lakni, ha nem muszaj. Erdemes olyan kornyeket nezni, ahol van munka, amit nyilvan szamitasba vettel. Veszprem es a Velencei-to kornyeke is ilyen, ha van kocsid.
En biztos nem adnamel a lakasom, hanem kiadnam, es ugy berelnek videken masikat, amibol valoszinuleg a rezsi is kijonne, mert egy pesti lakast azert jobban ki lehet adni, es ha barmi van, sokkal jobban tartja az erteket, eladhatod kesobb is, de befektetesnek is megtarthatod, es ha mashogy alakul, mint tervezted, barmikor visszamehettek oda, akar atmenetileg.
15: Nyilván abból indultunk ki, amit a kérdező irt: "pufog a kocsi, szállás a por, szívják a cigit" - max Alsokismackofalvan nincs autó, por meg dohányzás. "Vidéken, állatok közt, to, erdő hegyek közelében " - ez se egy jól működő, jó infrastruktúraval rendelkező kisváros képe, hanem egy falué. Munkalehetoseg helyben nulla, bölcsőde nincs, óvoda talán, iskola max egy. Dolgozni, iskolába járhat majd a szomszéd városba.
Néha úgy elcsodálkozok az ilyen véleményeken, hogy egyébként néha ti Pesten kívül is láttok települést? De most komolyan, ott van Leányfalu, hogy messzebbit ne mondjak.
Már írtam egy jó hosszút, de megismétlem.
Nálunk NINCS átmenő autóforgalom, mint más településen. Nem rongyol óránként 10 kamion kiló hússzal a főúton, nem életveszély átmenni a túloldalra. Sok helyen sajnos ilyen is van, falu és város is szenved tőle rendesen.
Ha mi egymás után látjuk menni a kocsikat a főutcán, akkor tudjuk, hogy baromi nagy baleset lehet az autópályán vagy a főúton, és leterelték a forgalmat.
Munkalehetőség helyben is van, ugyanis vannak kisebb cégek, akik elsősorban helybelit vesznek fel. Másrészt Pestre bejárni fél óra, ennyit az is utazik, aki két kerületen átbékávézik.
Át kell menni a szomszéd városba, ha a gyerek gimibe jár? Át. És? Felül a buszra, 20 perc alatt ott van. Na bumm!
Van minden, amit a kérdező akart, erdők, jó levegő, állatok. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy a disznósza.rszag árad be az ablakon! Nekünk van két kutya, két macska, pont elég. Nem tartok haszonállatot, többek közt az erdő közelsége miatt se: kis türelemmel és egy távcsővel a konyhaablakból láthat a gyerek nyulat, rókát, ősszel bejárnak az őzek szemezni a kertekből, ami kint maradt. Nyáron fogtunk gyíkot, békát, este láttunk sünit. De nem kezd el csodálkozni akkor se, ha találkozik egy lóval, kecskével, birkával, vagy tehenekkel, mert sokan tartanak haszonállatokat is. Ez mondjuk inkább a jómódú nyugdíjasok sportja. :)
És nem, nem kell szívni a cigifüstöt, mert nem fújják a képedbe a buszmegállóban, az utcán, meg a tömegben. Nekem is zavaró, ha felmegyek a szépséges fővárosunkba, hogy mindenhol büdös van!
Tényleg: cigiszag és cigicsikk mindenhol, vizelet és kutyagumi a járdákon, az autók közt, kipufogógáz, stb. Csövesek, kéregetők, részegek, drogosok, zsebesek éjjel-nappal. Mocskos, összefirkált buszok, elhanyagolt parkok, szemétben úszó utcák, járdára parkoló autók, életveszélyes közlekedni gyalog, kutyák sza.rnak a játszótéren. Aki biciklizni vagy kocogni akar, az mehet ki a Margit-szigetre, szó nincs arról, hogy "leugrok futni".
Budapest sajnos nem olyan, mint a képeslapokon, nem csupa Váci utca és Duna-part. :(
Sajnos a nagyobb része olyan, mint egy háborús övezet. :(
Szóval én megértem a kérdezőt teljes mértékben, és annyit tudok javasolni, hogy nézzen körbe, hol és mennyiért lehet ingatlant venni, és adott településen mi az, ami van. Érdemes párszor kimenni először, személyesen is tapasztalatokat gyűjteni, bemenni a boltba, megnézni az iskolát, stb.
Aztán ez alapján érdemes dönteni, hogy megfelel vagy nem felel.
Egyedül szerintem nagyon nehéz lesz az elején, egy kicsi babával még nem egyedül is nehéz elsőre.
A kertes házakhoz azt azért gondold hozzá, hogy nem csak bent kell takarítani, hanem a kertet is rendben kell tartani, meg hosszú távon a házat is (meszelés, tető, eresz, stb.).
A munkalehetőséget akár meg is találhatod, bár azt azért vedd számításba, hogy ahol nagyon olcsók a házak, ott pont azért, mert nincs munka és az isten háta mögött van. Egy jó helyen lévő faluban drágák a telkek, bár pénzügyekről nem írtál.
Úristen rossz olvasni a kommenteket! Tipikus pesti gondolkodás. Én is vidéki vagyok, az Alföldön élek egy alig 1500fős faluban. És képzeljétek.. bőven van munkalehetőség!!! Van 3 nagy cég, meg kb 10kisebb. Kedves #15-ös. Képzeld itt van óvoda és iskola is, meg mint mondtam munkahely is bőven. A szomszéd város(!)ból járnak át az emberek dolgozni meg sokan a gyereküket is ide hordják iskolába.
Sok program van. Baba-mama klub. Szinte minden hétvégén van valami rendezvény, falunap, karácsonyi vásár, adventi estek, bálak. Szóval nem unatkozunk. Egy percig nem laknék Pesten. Bőven sok ha egy évben 2-3 alkalommal felmegyünk. Hálás vagyok, hogy itt élhetek. Gyönyörű nagy kertes házban lakunk. Vannak háziállataink is. Meghalnék panelban egy kis lyukban. Kár, hogy sok embernek a vidék meg a falu egy külvilágtól elzárt élhetetlen valaminek tűnik.
Szerintem alaposan gondold át ezt a dolgot! Itt kb szembeállították a pesti élet minden hátrányát a vidék összes jó tulajdonságával. Ez azért sokkal árnyaltabb. Ez a szetereotípia pedig, hogy vidéken mindenki közvetlen, kedves és barátságos nem igaz.
Az itteni kommentek alapján esküszöm svájci kisvárosok jutottak eszembe, nem pedig a magyar valóság.
Egybol lejon, hogy a legtobb valaszolo pesti.
Ennyire ostoba nepseg ...
Az orszagban 8 millio ember lakik videken!
Ott is van am munka, ovoda, iskola, etel, busz
Nem Pest a vilag kozepe!
Kerdezo, csak arra figyelj, hogy legyen tarsasagod, babaklub, nezd meg, hogy van e helyi babas facebook csoport ( Pestiek, igen videken is van internet ) ,mert egy bavaval nagyon maganyos tudsz lenni.
Elég nagy városban lakok,de itt a jó helyre még protekcióval sincs hely,gyerekest sehové nem vesznek fel kb,4-6órás munka nincs,és 8-16-ig tartó se nagyon. Ellenben közmunka akad. Ebből gyereket nem lehet eltartani.
És pesten éltem 20 évet. Ott nehezebb közlekedni,és gyerekest ugyanúgy nem vesznek fel sehová kb.
De! Mindenhol szerencse kell ahhoz,hogy jó munkát találjon. Mi el fogunk költözni falura,de ide járunk majd be,mert párom benzintéritése majdnem elég lesz a bejárásra. De a buszközlekedés szörnyű itt. Sulik vannak jók,de a faluban is van,viszont tuti nem járatnám oda őket.
Én is albérletbe adnám ki a pesti lakást inkább,mert ott már egy fizetésnyit van képük elkérni egy kis lyukért,amiből vidéken albérlet és rezsi kijön.
Oké, azért én úgy látom, mindkét oldalon van probléma a fejekben :D :D :D srácok, a vidék az nem egyenlő azzal, hogy petróleummal világítasz és a gyereket farkasok nevelik azu óvodában. És józsefvárosiként azt is elmondhatom, hogy a gyerek 2,5 év alatt egyszer sem evett még kutya vagy emberszrt az utcán, nem hamuztak a babakocsijába, és nem a repedezett betonon kell játszania a gettókosárpályán.
Jézusom.
Kérdező, én is sokszor elgondolkozom egyébként a kiköltözésen - én egyébként vidéken nőttem fel, kisvárosban, a nagyszüleim meg tanyán éltek. Kisvárosba, ahol a szüleim élnek, nem szeretnék költözni, az a közeg számomra nyomasztó, a szüleimről pedig tudom, h azonnal a nyakamban lennének és mindenbe beleszólnának, amit harmincévesen, anyaként rosszabbul tűrnék, mint 18 évesen, mikor elcuccoltam. Pest közeli településre, valami csendes helyre szívesen mennék, viszont, ami visszatart: 1) nem tudok vezetni, így nagyon függök a tömegközlekedéstől, ami egy bevásárlásnál jelenthet problémát például (most könnyen megoldom, naponta kimegyünk boltba, többször kevesebbet hozok haza). 2) a barátaim a közelben élek, jó, h csak úgy át tudnak ugrani 3) én nem élek együtt a gyerek apjával, de tartjuk a kapcsolatot a gyerek miatt, amikor tud, jön hozzá, közel élünk egymáshoz, gyalog, lassú tempóban szerintem 7 perc. Ha kiköltöznék Szentendrére mondjuk, ennek a sokszorosa lenne.
Ámde, ha te úgy gondolod, hogy ezt szeretnéd, akkor kezdj el bátran körülnézni, tényleg Pest környékén is vannak klassz helyek, bár ez a tó,meg erdő, meg állatok, háááát, kicsit nagyon giccsnek és álombelinek tűnik együtt. Az valóban jó ötlet, amit írtak, h első körben ne eladd, hanem kiadd a lakásodat. Aztán meglátod, hogy hogy jön be :)
Hihetetlen, hogy aki pesti mennyire másként látja az életet vidéken.
Én egy nagyvároshoz közeli nagyközségben éltem le az életem nagy részét, a férjem már egy távolibb kisvárosban, mindkét település kb. 3-4000 lakossal rendelkezik egy szép családi házban.
Jelenleg benn élünk a megyeszékhelyen egy lakásban... most veszünk házat, ill. társasházi lakást, ott ahonnan én származom. Kocsival 20 perc alatt benn vagyunk, és nem egy eldugott zsákfaluról van szó, van rendesen közlekedés, 28 perc alatt a belvárosba lehet érni busszal is. Nagyon sok a fiatal, vannak programok, lehet hatalmasak kirándulni (a hegyek között van a falu), van bölcsőde, óvoda, általános iskola. Van sok fodrász, körmös, kozmetikus, masszőr, kávézó, több étterem (az egy ritka sznob hely, tojás méretű kajákkal, elég messze van Bp-től, de még így is ők járnak oda általában), pékség, hentes, zöldséges, sima bolt egy csomó.
Mi úgy gondoljuk látva rengeteg városban felnőtt és itt élő ismerősön, hogy egy kisvárosi, nagyobb falusi környezet sokkal jobb egy gyereknek, mint vmi panel lakótelepen, vagy belvárosi 70 éves tégla bérházban felnőni.
Most is lakásban fogunk lakni ugyan, de csak az egyik fal felől lesz szomszéd és 3 lakás mindössze, 3 szoba + nappalis lakásban, van hozzá kis udvarunk ahol lehet nyársalni, majd a picinek később lehet nyáron kis medencét kirakni, hintát, van egy nagy teraszunk, stb. Egy teljesen modern, fiatalos, vadi új lakásról van szó, amit még értékállónak is gondolunk. Nekünk ez jobban megkéri mint egy 2,5 szobás panel a városban.
Én azért azt javaslom, hogy ne egy nagyon pici faluba költözz, ott azért lehetnek nehézségek, hanem egy nagyobb községbe, kisvárosba, ahonnan a közlekedés is jobb pl. de azok a természeti értékek, nyugi, amit keresel ugyanúgy megvannak.
Itt vannak a legjobb iskolák, talán még pár nagyvárosban, mondjuk Pécs és Szeged. Ha csak a gyerek miatt mennél vidékre, örökre ott fogsz ragadni, nagyon nehéz eladni egy kisvárosi házat. Add ki a Budapestit, a gyerek 7 éves koráig bérelj házat, bőven pluszban leszel. Aztán majd költözz vissza a városba, ha nagyon ragaszkodsz a zöldhöz, külső kerületekbe, vagy vonzáskörzetbe. Mondjuk Diósd nagyon szép, vagy Biatorbágy, de Gyál sem rossz. A 2. Kerület hűvösvölgyi részén vagy Budakeszin pedig mindent fogsz találni, ami kell.
Egyébként hatalmas verseny lesz a gyerekeinknél, jobban jár, ha nem marad le az új programok ismeretében. Nem tudom rémlik e neked az MSN vagy mikor bejött a Facebook, de vidékre jóval később ért el a híre, és mire már a Teri néni is felkerült vidéken, addigra már Bpn a Myspace a Twitter és lassan a Snapchat is lecsengett.
Amennyi dologból kimarad itt a gyerek, annyivel többet nyer. Amint belép a tini korba, csak úgy falja majd az új információkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!