Úgy nézz ki babát várok! (: Budapesten lakom, viszont szeretném majd természet közelben felnevelni a gyermekemet. A családom teljesen kiakadt! Szerintetek?
Sokat gondolkoztam a dolgon, naponta látom a belvárosban baba kocsit tologató anyukákat. Püfög a kocsi, száll a por, szívják a cigit...
Biztos, hogy megfelelő környezet ez egy csöpségnek?
Szeretném vidéken, állatok közt, tó, erdő, hegyek közelben felnevelni majd.
Viszont a családom teljesen kiakadt... azt mondják: "ez vissza fejlődés, vidéken nincs pénz, munka stb."
Hallani sem akarnak arról, hogy eladjam a lakást és itt hagyjak csapot-papot.
Én viszont nem akarok városban szülni!
Lesz egy gyermekem! Szeretnék új életet kezdeni és nem ebbe a "piszokba" fogadni a gyermekemet!
Nektek mi a véleményetek erről?
Vidéken, egyedül, kismamaként (később gyerekkel)?
Természet közel a mátra mondjuk,a bükk,nem Göd vagy Gyál...
De mi városban lakunk ésmi vidékre megyünk majd ki. Egyszerű az oka,semmink nincs autón meg gyerekeken kivül,igy ha házat akarunk,csak falun tudunk venni. De mi bejárunk majd dolgozni ide,ahol most lakunk. Mi is család közelbe maradunk,anyósék innen laknak 38km-re,ha azt a házat vennénk meg majd,amit kinéztünk (nagy és full felújítotr ) akkor pár km-re lesznek. Nagy segitség kettő,terv szerint három gyerek mellett. De én nem egyedül nevelem.
Ha közel van város jó sulival,akkor miért ne menjen az ember falura. Mi se nevelünk állatokat majd,anyósék se nevelnek.
Sokan félreértik a kérdezőt!
Nem azt írja, hogy 300 km-re költözik, valami félreeső tanyára, csak azt, hogy kertes házas övezetbe, a természethez közel.
Pl. a "celeb világ krémje" is Budaörs környékén lakik, és még sincsenek elzárva.
Sőt, összejárhat a szüleivel, a barátaival, munkahelyet se kell váltania, és új barátokat szerezhet.
Vagy ti el is felejtitek örökre, aki 10-20 km-re elköltözött, mintha nem is létezne!?
Vegyétek már a fáradságot, hogy ránéztek egy térképre! Budapest egy része is erdős, hegyes-völgyes terület, csak ott fájdalmasan drága az ingatlan!
Azért, hogy csendes helyen, jó levegőn nevelje fel a gyerekét, nem kell egyből egy alföldi tanyáig futni!
Vagy a hegyek meg a tó után egyedül Erdély ugrik be? :D
Egy szó ugrott be a kommentek alapján: Butapest.
:P
Gyereket vállaltál, tehát elvileg felelősségteljes felnőtt nő vagy.
Akkor ne anyádék döntsék el hogy hova költözöl.
13!
Nyilván abból indultunk ki, amit a kérdező irt: "pufog a kocsi, szállás a por, szívják a cigit" - max Alsokismackofalvan nincs autó, por meg dohányzás. "Vidéken, állatok közt, to, erdő hegyek közelében " - ez se egy jól működő, jó infrastruktúraval rendelkező kisváros képe, hanem egy falué. Munkalehetoseg helyben nulla, bölcsőde nincs, óvoda talán, iskola max egy. Dolgozni, iskolába járhat majd a szomszéd városba.
Ha ezt szeretnéd, hajrá, de előtte reálisan gondold át, hogy mik lesznek a hátrányai és azokkal együtt is jó ötletnek tűnik-e. Egyedül mennél egyébként vagy a leendő apukával? Mert előbbinél még nagyobb a kockázat, hogy jól sül-e el, utóbbinál a párod véleménye, lehetőségei is számítanak.
Aztán meg a családod - gondolom - arra is gondolt, hogy nekik is macerásabb lesz téged látogatni.
Mi pont hogy a belváros szívéből költöztünk egy 15.000 fős kisvárosba, amikor a gyermekem 8 hónapos volt. A pesti lakásunk árából sikerült itt olyan kertes, amerikai tip. házat kifognunk, amiről előtte álmodni se mertünk. A gyerek imádja, gyönyörű kert, vannak baba-mama, (most már kisgyermekes) programok, 2 percre van tőlünk az uszoda, én kaptam részmunkaidős állást, így dolgozom is, plusz a férjem sokkal jobban fizető munkát talált itt, mint Pesten.
Nekünk jobban nem is alakulhatott volna, de ehhez nem tagadom, kellett egy szekér szerencse is. (ha már csak a munkára gondolok is, mert az tény, hogy vidéken munkát - pláne jól fizetőt - azért elég nehéz kifogni)
Mi itt sokkal boldogabbak vagyunk.
Amennyiben te is jól körbejárod az egész költözősdit és nem hirtelen felindulásból hagysz csapot-papot, van megfelelő lakhatás, van megfelelő állás, biztosan tudsz egyedül is boldogulni, és ott érzed teljesnek az életed, akkor szerintem hajrá, de azt vedd figyelembe (főleg egyedülállóként), hogy egy kertes házzal, plusz ha akarsz állatokat (nekünk nincs) rengeteg, de tényleg rengeteg munka van, amit egyedül, gyerek és munka mellett azért elég nehéz ellátni.
Teljes mertekben megertelek! En nem, hogy nem szulnek pestre, de nem is akarek ott elni! Hala is tennek nem oda szulettem!!! Pestbol eleg is ha egy evben 1x felmegyunk! Igen, fel.... Innen az Alföldről!😂
Viszont ha Te oda szulettel, lehet egy ido utan hianyozna az az elet, nyuzsges, por, cigi stb...!
En egy megyeszekhelyu varoshoz tartozo kervarosi reszen elek, az erdo 200 meterre, jo levego! Ide szulettem es szeretem, hogy a gyermekem is ebben a kornyezetben no fel! Szoval megertelek!!!;)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!