Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált teszt vagy Integrált...

Kombinált teszt vagy Integrált teszt? Melyiket érdemesebb választani?

Figyelt kérdés
2008. okt. 4. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
58%

A kombinált teszt 95%, az integrált teszt 90%-os biztonságú.

Mi a kombinált tesztet végeztettük el.

23 hetes kismama

2008. okt. 4. 17:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az előzővel vitakoznék. Itt van előttem a komb. teszt brossúra, ez 83 %-o mond a Down kórra! Én úgy olvastam valahol, hogy előbb van a kombinált, aztán lehet az integrált tesztet csináltatni. A kombináltan én voltam, vérvételből áll és genetikai UH-ból. A vért Bpesten elemezték, az UH helyben volt. Nálunk a kombinált ingyenes.
2008. okt. 4. 18:16
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

az egyiket 13 hetesen (integralt) a masikat 18 hetesen kell megcsinaltatni (kombinalt).

20. hetig lehet elvetetni a babat, ha gond van, es bar a nodokim azt mondta, hogy ket het az eredmeny, nekem egy het utan megvolt (sejtbank csinalta, kikuldik londonba, stb).

én integraltat csinaltattam, és ha a az afpm rossz lett volna, kombinaltat is csinaltattam volna, de az afpm hala a joegnek, jo lett.

integraltat javaslom mindenkepp!

2008. okt. 4. 21:22
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

szia, az előző valaszadó vagyok

rágugliztam

A fenti teszteknél korszerűbb és sokkal pontosabb az úgynevezett integrált- és a kombinált teszt. Mindkét vizsgálat találati rátája 95% feletti, miközben alacsony (2-5%) a tévesen kóros leletek száma. Az integrált teszt a 13. terhességi hét környékén végzett ultrahangos és vérvizsgálaton, valamint a már korábban említett négyes teszt elvégzésén alapszik, így a 16. hét után ad meglehetősen pontos eredményt.

Az úgynevezett kombinált teszt a 11. és a 13. terhességi héten végzett ultrahang- és vérvizsgálaton alapul. Az FMF ehhez standardizálta az ultrahangvizsgálatok végzését, s az alapítvány kockázatelemző szoftverét használók a világ minden pontján ugyanazon technika szerint végzik a vizsgálatokat, így a mérés során keletkező adatok összehasonlíthatóak.

A kombinált teszt a vizsgálat napján eredményt ad. Az eredmény pontossága megegyezik az integrált teszt pontosságával (azaz 95%-os találati arány, 2-5 %-os tévesen kóros lelet mellett.)

részlet ebbol a cikkbol: [link]

2008. okt. 4. 21:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2008. okt. 4. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!