Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A magzat nem kaphat agyrázkódást?

A magzat nem kaphat agyrázkódást?

Figyelt kérdés
A babám egy jó ideig nem akart megmozdulni,ezért megrázogattam a hasamat. Olvastam,hogy ez jó módszer,arra ,hogy felébresszük.Félek,hogy nagyon megráztam.Segítsetek,kérlek...nem lehet baja?

2016. okt. 28. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem. :)

Nekem volt, hogy bealudt NST-n, és úgy megrázta a nővér, hogy csak lestem. Arra se nagyon akart felkelni. :)

Egyébként gondolj bele, hány kismama utazik naponta busszal, rendva vidéki utakon. Ha attól nem lesz kutya bajuk sem, akkor egy kis rázogatás végképp nem fog ártani. A magzatvíz pont azért van, hogy megvédje. Agyrázkódást sem az erős rázás okoz, sokkal inkább egy erős ütés. Ha egy újszülöttet durván megráznak, akkor az valóban akár életveszélyes (halálos) is lehet, de az teljesen más tészta.

2016. okt. 28. 15:09
 2/6 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak köszönöm. Kedves első,te pedig olvasd el a második válaszat.
2016. okt. 28. 15:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolkodj mar jozan esszel!

Es aki utolso hetig tornazik, fut?

2016. okt. 28. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

NST-n sokszor megrázzák az anyukák hasát, ha éppen alszik a baba. Nem csinálnák, ha baj lenne belőle. :)

Nyugi.

2016. okt. 28. 16:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem lesz baja. Az ultrahangos gep fejet is valamikor jobban ranyomjak es mozgatjak, az sem art, mivel akkor nem csinalnak.

A magzatviz visszaveri ezeket az esetleges seruleseket, a baba elvileg a vizben lebeg, nem lehet baja.

2016. okt. 28. 21:31
 6/6 anonim ***** válasza:
azért ha finoman megnyomkodod a hasad, zenét hallgatsz vagy eszel valami édeset, akkor az esetek nagy részében elkezd a magzat mocorogni... nem kell rázogatni!
2016. okt. 29. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!