Ha fejlődik a magzat, akkor, hogy lehet elhalt a terhesség?
Valoszinuleg a szabalytalan petezsakbol kovetkeztettek arra, hogy nincs tendben a terhesseg, de ettol fuggetlenul en nem mennek addig mutetre, amig en magam nem vagyok benne biztos, hogy nincs mas valasztas. Ha varni akarsz, akkor varj, amugy is felesleges rohanni a mutetre, ha nincs panaszod. Ha nem jo a dolog, akkor a varakozas kozben max megindul a veteles, de ne igy legyen.
Eleg fiatal meg a terhesseg, sok minden tortenhet, szerintem nem kell sietni.
Az is teny, hogy az embrio megjelenese sem jelenti azt, hogy minden rendben van. Volt tobb elhalt terhessegem sajnos es kozottuk olyan, amelyiknel ket hettel kisebb volt a petezsak mint kellett volna es embrio sem volt. Mi vartunk es egy hettel kesobb 3 mm-es embrio volt, aszivmukodes meg csak "sejtheto" volt, tehat volt valami vibralas, de nem volt egyertelmu, hiaba figyeltek, kerestek sokaig. Termeszetesen azon a ponton en ngyon elkezdtem remenykedni a csodaban, habar elotte mar a ket het csuszas miatt biztosra vettem, hogy ebbol veteles lesz. (Kovetve volt a ciklusom, tehat nem foganhatott ket hettel kesobb.)
Egy hettel kesobb ismet uh, az embrio nem nott semmit, a petezsak mar nem volt ekrek es mar a "sejtheto" pulzalast sem talaltak. Par nappal kesobb en elveteltem.
Remelem nalad nem igy lesz, mert meg csak 6 hetes vagy, egyaltalan nem vagytok kesesben, en eleve kozel 7 hetes voltam az elso uh-n, ahol 5 hetes terhesseget talaltak. Szoval mas a szituacio, de az is igaz, hogy az embrio megjelenese sem jelenti azt, hogy minden rendben.
Tenyleg ne menj igy mutetre, en a helyedben egy hetet biztosan varnek es akkor mennek el kontroll ultrahangra. Addigra mar sok valtozas lesz az embrioval, ha elo a terhesseged.
Hűű ezt nálad nagyon elsiették. Még 1-2 hetet simán lehetne várni, hogy tényleg mi lesz. Még csak ma vagy 6 hetes, még csak most fog igazán látszódni a baba.
Amúgy olyan van, hogy valamennyit fejlődik még az embrió attól függetlenül, hogy nem életképes.
Itt gyk-n is láttam már kérdésekben, meg barátnőmnél is úgy volt, hogy már az elején látszott hogy teljesen jó minden. Aztán megjelent végül az embrió, ami reményt ébresztett, de aztán ott végleg leállt a fejlődéssel.
Szóval egyenlőre bármi lehet, de a helyedben csütörtökön még nem mennék el a műtétre. Ha mégis gond van, el tudsz menni később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!