Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Március végére-április elejére...

Március végére-április elejére kiírt kismamik, mikor kezdtek vásárolni a babának?

Figyelt kérdés
Első babánk lesz, már tudjuk, hogy kislány. Nem igazán szeretnék hatalmas hassal rohangálni és mindent egyszerre megvenni az utolsó pillanatban, az egyébként is kész anyagi csőd lenne. 17 hetes vagyok és már szívesen vennék pár dolgot, de lehet, hogy még korai... a babakelengye listával is bajban vagyok, annyi féle van, ráadásul kora tavaszi baba lesz és így nem is igazán tudom mennyi melegebb és mennyi nyáriasabb holmit vegyünk. szívesen olvasnám a tapasztaltabbak véleményét! Köszönöm :)

2016. okt. 20. 09:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Április elejére vagyok kiírva.Nem sok mindent kell vásárolnom mert 3.baba lesz,van már fiú is lány is 😊

Szerintem már elkezdhetsz vásárolni.Egy biztos kis méretből nem kell sok,pikk-pakk kinövik.

2016. okt. 20. 11:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Március elejére vagyok kiírva a 3 babámmal. Tegnap tudtam meg, hogy kisfiú lesz.Lányaink vannak, úgyhogy ruhákat mindenképp vennünk kell, illetve babakocsit, és még egy jó pár dolgot. Eddig még csak nézelődtem, majd mostanság kezdek el vásárolgatni szép lassacskán. A helyedben a legkisebb ruhákból inkább vennék vastagabbat, mert március-április még elég csalóka.
2016. okt. 20. 12:49
 13/16 anonim ***** válasza:

18 hetesen mentünk UH-ra ahol kiderült, hogy kislány, és onnantól majdnem minden héten vettünk neki ezt-azt. Szombaton már betöltjük a 33-ik hetet, és kb minden megvan, már csak pakolgatom, rendezgetem a szobáját, ruhácskáit. :)

Jobb is így mert a vége felé szerintem nehéz a vásárlás nagy pocakkal, szóval nem érdemes annyira húzni, halasztani.

Kora tavasszal még hűvös van, és kitudja mikor jön be a meleg. Függ attól is, milyen gyakran akarsz majd mosni. :)

5-6 body (hosszú, és rövidujjú),

5-6 rugi,

1-2 kardigán, pulóver,

1-2 kocsikabát sétához,

4-5 pár zokni,

2 hálózsák alváshoz,

1-2 sapka (vékonyból duplán is rátudjuk adni a babára).

56-os, illetve 62-es méretű ruhácskákat szoktak ajánlani, mert nem tudni mekkorával születik. Szóval mi vettünk ekkorát is meg akkorát is, vegyesen.

Egyéb textilneműk:

10-15 textilpelenka,

2 fürdőlepedő,

2 gumislepedő,

2 takaró + huzat (párna tilos!),

1-2 babakocsipléd,

1 matracvédő (nedves balesetek ellen).

2016. okt. 20. 13:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Bár én nem tavaszra vagyok kiírva de én a 27. Hétig nem vettem ruhát. 23. Héten vettük meg a kiságyat. 29 hkm
2016. okt. 20. 14:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én 31 hetes vagyok és 2 hét múlva megyünk megvenni az utolsó dolgokat. Én úgy csináltam, hogy ami nagyon olcsó volt azt megvettem a 20. héttől :D szépen aprànként. Nekem egyáltalán nem nehéz a vásárlás (még) :)
2016. okt. 21. 13:25
 16/16 anonim válasza:

Szerintem érdemes folyamatosan nézelődni, mert a drágább dolgok esetében (babakocsi, bababútor) lehetnek jó akciók év közben. Tavaszra még kellenek a meleg holmik, de pl bundazsákot már nem kell venni.

A kolléganőm is gondban volt és elment egy csajszihoz, aki ezzel foglalkozik. Egyszer találkoztak és segített neki összeállítani, hogy miket vegyen meg. A kollégám kertes házban lakik, ezért a babakocsit is úgy választották, ami nekik kényelmes, babafelszerelést, ruhákat, stb. Nagyon dicsérte, sok hülyeséget kihúztak az általános babalistákról. FB-on fent van, Első baba vagy mi a neve.

Ne felejtsd el megbeszélni a családdal, lehet hogy ajándékba is kapsz ezt-azt.

2016. nov. 2. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!