Március végére-április elejére kiírt kismamik, mikor kezdtek vásárolni a babának?
Szia! Én febr. végére vagyok kiírva. Azt mondtam, hogy a 18. heti uh-ig nem nagyon vásárolgatok, de még azóta sem vettünk semmit. Mondjuk nekünk két kicsi gyerkőc van már, így van pár cucc.
Amúgy nem babonából, csak az előző terhességem elveszítettem, így még nem mertem venni semmit, olyan rossz érzések voltak bennem. Már amúgy nyugodtan elkezdhetsz vásárolgatni! :)
Még ràérsz vàsàrolgatni.
Nekem a 3. születik elvileg àprilis közepén,gyakorlatban tuti,hogy màrciusi lesz.
Az első méretekből hosszúújjú bodykat, rugikat, nacikat vegyél,aztàn nagyjàból ha olyan lesz a nyàr mint idén,akkor szinte ruha sem kell.
Nyàrra inkàbb csak trikó,poló kell. Hidegebb időre egy egy vékony hosszú nadràg, felső.
Szeptemberre majd hàlózsàk meg melegebb ruhàk(de nem tudhatod mennyit nő a baba ezért célszerű később megvenni ezeket).
A helyedben inkàbb nézelődni kezdenék,miből milyet akartok,mind szìnre mind tìpusra. Mi az ami praktikus lenne nàlatok.
Kell e pelenka kuka, kombi kisàgy vagy különàlló, esetleg babaöböl, összecsukható kàd vagy sima, babatartó szivacs vagy műanyag vagy nem is kell???
Sok sok kérdés amit vàsàrlàs előtt el kell dönteni.
Persze ha vmi cuki ruhàt làtsz vedd meg bàtran,de nagyobb dolgokat érdemes 2x meggondolni. Mert nem.kis beruhàzàs és nem is 2 percig hasznàljàtok pl a kisàgyat sem. Sőt a legtöbb dolgot nyilvàn a kistesò is hasznàlja majd. Érdemes jobb minőséget venni a tartósabb dolgokból.
Én kombi kisàgyat vettem az elsővel... Felesleges volt. Nagy nehéz volt költöztetni és 1 évig hasznàltuk. Most csak àgy van rajta pedig pelenkàzólap. Ez a jó, kis helyen elfér, praktikus,egyszerű. Pelenkakuka nagyon bejött,szeretem. Ruhàk nagyjàból vannak,inkàbb csak frissìtem a készletet.
Kàdból nem jöttek be az összecsukhatósak,sima piskóta kàdunk van. Babakocsiból egy olcsóbb terepjàrósabb tìpust vettem mert nagy és kényelmes, ràadàsul folyton épìtkeznek itt mellettünk és ìgy terepre kellett vàlasztanom.
Szóval sok mindenen múlik,kezd el összeìrni mi az elképzelés.
Előző vagyok: ruhákból mi 56-os és 62-es méretet használtunk, ezek alá április-májusban hosszú ujjú bodyt, júniustól kb rövid ujjú bodyt adtam. A nagy melegben, június végétől kb már 62-es napozókat vagy 62-es rövidujju bodyt + rövidnadrágot adtam a babámra.
Ha van kérdésetek, írjatok privátot. Annak idején jó lett volna, ha valaki nekem is elmondja ezeket a dolgokat. :)
Én már vettem pár dolgot, de inkább saját boldogságomra, nem mert azt gondolom elvagyok késve.
56-62-eseket vásároltam, meg pampókat, ha valamit látok jó áron, nem fogom kihagyni, megveszem. Úgyis ki kell adni a pénzt előbb-utóbb. Én április közepére vagyok kiírva :)
Én akkor vettem meg az első rózsaszín meleg kissapkát, amikor pozitív lett a tesztem februárban, és múlt héten, mikor hazahoztuk a kicsit, olyan jó érzés volt ráadni. :)
Nagyon nehéz ezeket megállni. Kisebb dolgokat tényleg vegyél nyugodtan, a nagyobbakat meg akkor, amikor készen álltok rá helyileg és anyagilag.
Amivel én kicsit pórul jártam az a ruhák, mert 56ost vettem mindenből, viszont a kislányom kicsi falat lett, 50 centis, így már aznap ruha után rohangáltam, mikor jöttünk haza. Ilyen kicsi babára nem számítottam, mert nekem minden gyerekem jóval nagyobb lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!