Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hányszor voltatok ügyeleten...

Ti hányszor voltatok ügyeleten a terhességetek alatt? Milyen okból?

Figyelt kérdés
Vaklárma volt vagy valami komoly?
2016. okt. 6. 16:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Az elso terhessegemnel 27 hetesen elajultam az utcan es tamasztas nelkul hasra vagodtam, zuzodott kivulrol is a hasam, medencecsontom, akkor voltam bent ugyeleten, szerencsere nem lett belole baj, akkor eleg sok mindent neztek. Masodik es harmadikkal nem voltam, bar olyan volt, hogy az elore megbeszelt idoponton kivul is felhivtam a dokimat es ramnezett pluszban (a harmadik terhessegemnel pl egyszercsak iszonyu eros sarga folyasom lett es nagyon fajt, egetett, igy soron kivul is behivott megvizsgalni es kenetet venni).

Az elso terhessegemnel amugy 4 honapon at pecseteltem, vereztem, igy akkor nagyon gyakran kellett jarni ellenorzesekre, de azok elore megbeszeltek voltak.

2016. okt. 6. 18:09
 12/23 anonim ***** válasza:
28%

Én nem csak fájásokkal mennék előző, hanem extra magas vérnyomással, vérvizeléssel, nem mozgó magzattal és még hosszasan sorolhatnám!

Akkor gratulàlok!!! És ez hogy működik nàlad??? 3 nap utàn éjfélkor jut eszedbe,hogy nem mozog a baba??? Vagy nem értem.

Nekem ha 12 óràig nem éreztem mozgàst mentem a védőnőhöz szìvhangot hallgatni(vagy a dokihoz egyből). Ezek meg szinte kizàrt,hogy éjjelre jöjjenek ki. De ha egész reggel nem éreztem,se kora délutàn akkor délutàn màr mentem.

Normàlis ember a terhességet leszàmìtva is megy orvoshoz, ha extrém magas a vérnyomàsa vagy vért vizel. De egyik sem az ügyeletre hanem szakorvosra tartozik.

Vajmi kevés az esélye hogy mindenki este 8utàn vizel vért meg megy fel a vérnyomàsa, ha meg napközben is tünet volt akkor megint nem ügyeletre kellett volna menni.

De lehet mennek, csak akkor nem kell csodàlkozni ha bunkók az emberrel.

Kenyeret sem a nagykerbe megyek venni,aztàn hisztizek hogy nem szolgàlnak ki. Megveszem napközben,ha bezàrt ott az éjjel-nappali(pl magàndoki akit lehet hìvni este akàr éjjel is). De nem a nagyker.

Ügyelet arra van ha élet-halàl kérdés van vagy orvosi "nyitvatartàsi időn" túl ért baleset. Nem arra hogy pl betopogjak munka utàn 20kor a kis hüvelygombàmmal,ami 3 hét utàn most nagyon zavar...

Aztàn le lehet pontozni,de ez a valósàg.

Az megint màs kérdés,hogy egy terhes nőt nem fognak kidobni, csak ha kb tényleg nem hüvelygombàval megy be. De sokan sokszor veszik igénybe ezt a lehetőséget indokolatlanul.

2016. okt. 6. 19:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálam előfordult, hogy este 9kor vért kezdtem pisilni. Éjfélre az urológia ügyeleten ültem, mert borzalmasan fájt. Kaptam is egy szép kis katétert, mert elzáródott a hugyvezeték a babától és 3szorosára nőtt a vesém.
2016. okt. 6. 19:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A második terhességemnél pedig preeklampszia gyanus voltam. Az orvos megmondta, hogy extra magas vérnyomásnál, azonnal ügyelet. Ez este 7kor következett be. Nyilván nem vártam reggelig, nehogy bunkónak nézzenek!
2016. okt. 6. 20:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Sőt!!!! Ha csak egy pici gyanúd is van, higy folyik a magzatvized, azonnal ügyelet!!!!

A babád ottmaradhat! Sajnos nálunk agyhártya gyulladással született még így is.

2016. okt. 6. 20:04
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

2.babával

5 hetesen pecsételő vérzés,ügyeletes hazaküldött h nem lát semmit vagy megmarad vagy nem.Pár nap múlva mentem az orvosomhoz haematómám volt.

13 hetesen egy éjjel ömleni kezdett belőlem a vér.Ügyeletes orvos meg sem nézett!!!A nővérrel köttetett be nekem infúziót (telefonon beszéltek hajnal 3 volt) reggel 7kor megnézett.Ugyanaz a doktornő nem tudta mi vérzik,felvettek osztályra.(valószínű ismét haematóma volt)

26 hetesen folyamatos keményedések.Ügyeletes szerint normális,feküdjek,3x2 magnerot.Hallgattam rá amiből az lett h 28 hétre elkezdett nyílni a méhszáj...

2016. okt. 6. 20:26
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
24 hetesen ájulás miatt, 32 hetesen vèrzès miatt. Alacsony vèrnyomás, ès hüvelyből eredő vèrzès volt csak szerencsère.
2016. okt. 6. 21:02
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
10 hetesen barnazas, 12 hetesen autóbaleset. Nem lett semmi baj.
2016. okt. 6. 22:07
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

35-36. hét környékén vírusos hányás miatt bementem a szülészetre. Fél óránként jött cucc, mint egy ipari főnyomócsőből. Megnéztek, mondtaák, hogy ha nem száradok ki, a magzatnak nem árt. Egy CTG-t rám tettek, aztán mehettem haza.

Nem lett baja, egészségesen született és azóta is egészséges (2,5 éves).

2016. okt. 6. 22:28
 20/23 anonim ***** válasza:

Soha.

Harom gyerekem van.

2016. okt. 7. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!