Ti hányszor voltatok ügyeleten a terhességetek alatt? Milyen okból?
Sokszor. Volt nagyon erős görcsölés, többször hugyúti fertőzés, egyszer vakbélgyulladás, preeklampszia.
Ami nekem terhesség alatt nem volt, az nincs is. :)
Az első terhességemnél volt kint egyszer még a 20.hét előtt az ügyelet éjszaka. Én egyszer mentem be ügyeletre,mert egy betegség miatt 17-18 hetesen folyamatosan hánytam. 2X pedig ugyanazért amiért kint volt az ügyelet azért mentem be sürgősségire. A terhesség előhozta az epegörcsöket. A terhességem elején lett nézve akkor még semmi követ nem láttak. Mind a 2 alkalommal bent fogtak. Első 20-21 hetesen 1 hétre,a 2 alkalommal 36 hetesen szülésig 40.hét.
Most eddig lekopogom a második terhesség ilyen téren könnyebb :)
4x.
6 hetesen barnáztam. Kaptam utrot aztán rendben volt.
24 hetesen erős jobboldali fájdalom miatt - vaklárma.
31 hetesen 5-10 perces görcsölés miatt - jóslófájás volt, vaklárma.
39 hetesen barnáspirosas vérzés - vaklárma, tágulási vérzés volt, fájásokat még nem éreztem így mentem haza még.
Mindig rendesek voltak velem, sose nevettek ki, nem zavartak el, bunkók sem voltak soha. A barnázást levéve minden esetben nyugodtan mentem haza, majd nyugodtan aludtam este, sose bántam meg, hogy bementem.
Egyszer sem. Ügyeletre fàjàsokkal, vérzéssel mennék.
Minden màssal a dokimat hìvtam és mentem hozzà, volt hogy heti 3X.
Öt hetesen barnázás miatt, szerencsére nem lett gond csak haematoma volt.
Meg kardiológusnál voltam többször is meg szívultrahangon, mert a pulzusom az egész terhesség alatt 140 volt, de ebbol sem volt gond.
Elso terhesseg: egyszer, reszleges placentalevalas miatt.
Masodiknal egyszer sem.
A harmadiknal es negyediknel egyszer-egyszer verzes miatt, mindkettobol veteles lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!