Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetes kortól lehet...

Hány hetes kortól lehet elvégeztetni a kombinált tesztet?

Figyelt kérdés

A fizetős mindent kimutató azt hiszen úgy hivják prena teszt.

Legalábbis külföldön a svájci barátnőm egy ilyen tesztet csinált amiből kiderült minden ok. Itt is van ilyen?

Ha igen jól tudom hogy 30.000?

2016. szept. 22. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

A prena-teszt többszázezres tétel, az alap olyan 160 000-ről indul, akcióban 10-20 ezerrel lehet kevesebb.

Amire te gondolsz, az a kombinált, vagy integrált teszt, azok néhány tízezres tételek. De azok nyilván szolgáltatásukban is arányosan kevesebbet tudnak.

100%-os garanciát amúgy az se ad semmire, ha félmilliót elköltesz előzetes genetikai szűrésekre. Szerintem ha nincs semmi gyanú, hogy valami nem OK, nem vagy extrém idős, akkor pénzkidobás bármelyik.

2016. szept. 22. 08:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi. Látod ezt nem tudtam hogy a prena ilyen drága.
2016. szept. 22. 08:24
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Nem jól tudod, kevered kicsit a dolgokat. Van a kombinált teszt, az kb 15-20 ezer ft, (nem biztos, nem emlékszem már, de olcsó). Ez csak egy arányszámot ad, nem ad teljesen biztos eredményt, csak valószínűséget. A prena teszt teljes pontossággal kimutatja, ha baj van, de az 200 ezer körül van.
2016. szept. 22. 08:24
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
A prena teszttel inkább "kiváltják" a biztos amniocentézist amely jár némi kockázattal, akkor szükséges, ha rossz lett a kombinált teszt. A prenateszt 99%-os úgyhogy nem gagyi, mégsem lehet 100%-osnak mondani. A kombinált teszt alapján a rizikót becsülik meg, x babából mennyi születik betegen ugyanolyan eredménnyel és ez alapján van alacsony, közepes vagy magas kockázat. De semmire nem garancia.
2016. szept. 22. 08:43
 5/13 anonim ***** válasza:

Itt tudsz tájékozódni:

[link]

Én a kombináltat fogom megcsináltatni annak ellenére, hogy nem vagyok még a veszélyeztetett korcsoport. Engem megnyugtat, alaposan megvizsgálják a babát, több orvosnál jártam már és mind ajánlotta is.

2016. szept. 22. 08:46
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
*egyébként a kombinált tesztet 12 hetes kortól, mert van UH része amit 12-14 hetes kor között végeznek meg van egy vérvétel része is ahol pár hormont néznek. A prenatesztet azt hiszem 9 hetes kortól, ez pedig egy vérvétel ha jól tudom.
2016. szept. 22. 08:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha a kombinált tesztet megcsinaltatod pár tízezer Ft-ért, és az eredmény rossz lesz, akkor mehetsz a genetikai tanácsadóba. Ott 100% biztonságú beavatkozásokat végeznek, ami nem aranyszamokat ad, hanem a gyereked géntérképét, 22 féle rendellenesség kimutatására alkalmas.

Igen, van valamennyi vetélési kockázat, de biztos az eredmény.

Ha elmúltál 35 éves, a korod alapján mehetsz. Ha nem, akkor gyanú alapján fogadnak, erre jó a kombinált teszt.

Ezt a tb kifizeti, semmibe nem kerül.

Én voltam a korom miatt.

2016. szept. 22. 08:52
 8/13 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a válaszokat. Hasznosak voltak.

2016. szept. 22. 09:16
 9/13 anonim ***** válasza:
11-13. Het kozott
2016. szept. 22. 09:31
 10/13 anonim ***** válasza:
A prenatest alap amiben csak down van az mar 135.000 amiben mindharom mint a kombinaltba az 165.000 es van meg egy az 180 koruli. 9-20. Hetig lehet a prenat
2016. szept. 22. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!