Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes elvégeztetni a kombiná...

Érdemes elvégeztetni a kombinált tesztet?

Figyelt kérdés
Érdemes elvégeztetni akkor is a kombinált tesztet, ha a genetikai uh-n minden rendben volt? Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz?
2008. dec. 5. 09:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Igazán a kettő együtt eredményes.De,h időben legyél,a 12.heti genetikai UH idején szokták az integrált teszthez levenni a vért,aminek a 2.vérvétele a 16.hét körül van(ebben az esetben az AFP-t nem kell külön megcsináltatni)Az eredmény 3 nap múlva van meg(a 2 vérvétel eredményét elemzik ki)és ha ott nagyobb rizikót állapítanak meg vmi genetikai rendellenességre,még mindig van időd további vizsgálatokra.2 gyerekes anyuka
2008. dec. 5. 10:33
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ. szerdán voltam uh-n és hétfőn megyek vérvételre. 13 hetes vagyok.
2008. dec. 5. 10:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia, nekem egyben csinálták meg 13.héten. Kombinált teszten azt hiszem a down kór, és egy másik betegség (valamilyen kromoszóma szám eltérés esetén) kockázati arányát mutatja, nekem nagyon jó eredmény jött ki, ezért engem megnyugtatott, sógornőm 2.gyermekét várja, csak genetika uh-ra megy.

Boldog Babavárást!

2008. dec. 5. 10:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha 35 év alatt vagy, mindenképpen érdemes megcsináltatni, de ha felette vagy, vagy éppen betöltötted, nem érdemes, mert úgy is pozitív lesz és fölösleges pénzkidobás.

Saját magamon tapasztaltam.

21 heteske

2008. dec. 5. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!