Nemtudom mit csinaljak. Megtartsam vagy ne?
Ne vetesd el. Ki tudja lesz-e következő lehetőség....
Mindenki tudná halasztani valami miatt...
Tudom, hogy le leszek pontozva, de nem érdekel.
Kérdező, a helyedben nem tartanám meg. Fiatal vagy még, nincs önálló kereseted, azt se tudja neked senki megígérni, hogy a szüleid boldogan nevelik és támogatnak titeket anyagilag, amíg talpra állsz.
A sulit talán pont be tudnád fejezni (legfeljebb ősszel mész pótvizsgára, ha vizsgaidőszakra megszületik), de ettől még nem lesz több bevételed, csak a gyes és a családi pótlék.
A volt pasid tök mindegy, hogy akar-e támogatni, ha megtartod, akkor muszáj lesz neki gyerektartást fizetni. Nem választható lehetőség, kötelesség!
De egyedülálló anyának lenni nem egyszerű, főleg úgy, hogy még minden előtted áll: munkát kell keresni, önállósodnod kell, addig alkalmazkodni a szüleidhez, és az is tény, hogy rettentően megnehezíti a párkeresést is.
Elnézést, hogy belekontárkodom, én nem szeretnék ilyen kérdésben sem A-t, sem B-t mondani, ezen a leendő apával, de mivel ő mint írtad, nem partner, így a szüleiddel kell átrágnotok magatokat, ti tudjátok, hogy milyen anyagi/érzelmi háttér van mögöttetek, csupán a 3-as válaszoló figyelmét szeretném felhívni a kérdező 3. mondatára:
"A szüleimmel élek.de dolgozok, igy nem ők tartanak el. " így az egész okfejtés hibás...
Magadat tartod el, de otthon laksz.
Ebből egyből jön a kérdés: de külön lakva is el tudnád tartani magad?
A Csed/gyed-ből gyerekkel is?
Ha nem, akkor a szüleidre szorulsz.
Így gondold át.
A helyedben nem tartanám meg.
Fiatal vagy, a pasira de számíthatsz, örök életedre mégis kapocs lenne köztetek a gyerek...
A Te döntésed, de gondolj az örökbe adás lehetőségére is.
Fiatal vagy, vélhetően egészséges. Rengeteg pár várja, hogy örökbe fogadhasson egy ilyen kisbabát, akinek nem lehet sajt úton gyereke.
Szóval nem csak a "megtartás és az abortusz" a két lehetséges út.
Így lehetőséget adnál a teljes életre a gyermeknek, egy kisebb kitérő után folytathatnád a saját életed, ahol abba hagytad, és a saját egészséged/termékenységed sem forogna kockán.
22 eves vagy , nem tini. 23 mire szulsz.
Ha dolgozol es keresel akkor kapsz 2 evig gyedet.
Ha a szuleid tudnak segiteni, pl vigyazni ra mig bejarsz az iskolaba, es befejezed, meg ha amugy is egy ev akkor szules utan csak
3-4 honap marad, azt sokszor meg lehet beszelni akinek ujszulottje van, hogy magantanulokent fejezi be.
En negtartanam, en 35 evesen szultem, en is egyedul nevelem, ( 6 honaposan ment vissza az apja egy regebbi exehez ) nekem sajnos szuloi segitseg sincs, sajat lakas sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!