Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, hogy bírjátok a...

Kismamák, hogy bírjátok a házimunkát?

Figyelt kérdés
Itt most az érdekel,hogy testileg mennyire bírjátok?Hány hetesek vagytok?Mi az amitől bekeményedik esetleg a pocitok?
2016. szept. 7. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

23 éves vagyok és 22 hetes kismama. Az utóbbi 2 hétben lettem nagyon fáradékony, eddig mindent úgy csináltam, ahogy a terhesség előtt.

Mostanában úgy szoktam a házimunkát elvégezni, hogy apró részletekbe és ha elfáradok akkor ledőlök egy kicsit.

A pocim még nem keményedik :)

2016. szept. 7. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Lányommal bírtam gond nélkül, ahogy a munkát is.

A fiammal kb a 30. héttől nehéz volt a terhesség, akkor abbahagytam a munkát és otthon is visszavettem.

Persze nem egyedül csináltam, a férjem is segített, ahogy a terhességek előtt is :-)

2016. szept. 7. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Én egész jól bírtam, a fáradékonyság meg olyan időszakos volt, volt a harmadik trimeszterben amikor nem bírtam sokmindent csinálni, máskor meg tele voltam energiával még a szülés előtti napon is pl.

Nekem akkor keményedett sokat a hasam, amikor hidegfront volt. Sétától pl akármitől.

2016. szept. 7. 15:34
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

Kb 32. héttől kímélő életmódba váltottam, mert éreztem, hogy hamar elfáradok mindentől és úgy voltam vele, többet ér az egészséges terhesség, mint a hős anya hozzáállás a "terhesség nem betegség" és hasonló "bölcs" nézetekkel, amik lelkiismeretfurdalást okoznak a várandós nőknek, ha nem pörögnek 120 százalékon még 40+ terhesen is. (Amúgy a terhesség valóban nem betegség, csak pont egy csomó olyan megterheléssel jár a szervezetnek, mintha az lenne.)

Az elmúlt egy hétben már gyakorlatilag csak fekszem a kanapén, olvasok, tévézek, kihasználom, hogy első kisbaba, így most megvan az a "luxus", hogy nem kell egy másikkal is foglalkoznom. 40 hkm

2016. szept. 7. 15:35
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

Hat az elsovel meg szuleimnel eltunk.igy soat nem kellett hazimunkat csinalnom.a vegere mar amugy sem birtam volna mert durvan vizesedtem,menni alig tudtam.

A masodikkal mar kulon laktunk es ott volt az elso gyerkoc is.az volt a legkonnyebb terhessegem.meg a kiirt napon is nagytakaritottam(husvet elott voltunk)

A harmadikkal a 30.hetig kb ment minden siman,aztan akkortajt kezdett el nagyon fajni a derekam es az elozo csaszar hegek.

A nagyok mar ovisok,sulisok voltak igy egyedul voltam napkozben igy azert lassabb tempoban de mindig megtudtam mindent csinalni.

Csaszar elotti napon meg sutottem sutit,es 2 fele kajat apanak es a nagyoknak mig korhazban leszek.aznap valahogy fel voltam dobodva...teli voltam energiaval.

2016. szept. 7. 16:02
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
eddig nem volt baj, ma álltam neki alaposan összekapni a lakást, mert pénteken jön a baba, és utána nincs kedvem takarítani, ha jönnek a rokonok. Meg tudok mindent csinálni, csak lassabban... csak le ne essen semmi, mert akkor bajban leszek :D sokat le kell üljek közben, mert elfáradok, nagyon izzadok, de még megy :) 38+1 vagyok ma
2016. szept. 7. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Én pontosan 2 napja érzem azt hogy elfáradok miután megcsinálom a délutáni teendőimet. Tehát kb. fél 1-től délután 5-ig csinálom amit kell és nem pihenek eközben. Na a végére nagyon elfáradok és le kell egy picit feküdnöm, ez most kezdődött.

22+3 hkm

2016. szept. 7. 21:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 17 hetes vagyok és az első 3 hónapban nagyon fáradékony voltam, nemnagyon bírtam, elszédültem, le kellett ülnöm gyakran pihenni. Akkor emiatt kezdtük el úgy beosztani a házimunkát, hogy a nagyobb igénybevétellel járó feladatokat, pl porszívózás, felmosás, fürdőszoba, wc takarítás a párom feladata lett (persze azért néha én is megcsinálom), a mosás, teregetés, mosogatás ilyesmik pedig az enyémek. Most, hogy már jobban vagyok szívesen megcsinálom a többit is, de hirtelen látványos hasam lett és most meg félt, hogy valami bajom lesz, úgyhogy már alig végzek valamicske házimunkát :D
2016. szept. 11. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!