Kismamák, hogy bírjátok a házimunkát?
23 éves vagyok és 22 hetes kismama. Az utóbbi 2 hétben lettem nagyon fáradékony, eddig mindent úgy csináltam, ahogy a terhesség előtt.
Mostanában úgy szoktam a házimunkát elvégezni, hogy apró részletekbe és ha elfáradok akkor ledőlök egy kicsit.
A pocim még nem keményedik :)
Lányommal bírtam gond nélkül, ahogy a munkát is.
A fiammal kb a 30. héttől nehéz volt a terhesség, akkor abbahagytam a munkát és otthon is visszavettem.
Persze nem egyedül csináltam, a férjem is segített, ahogy a terhességek előtt is :-)
Én egész jól bírtam, a fáradékonyság meg olyan időszakos volt, volt a harmadik trimeszterben amikor nem bírtam sokmindent csinálni, máskor meg tele voltam energiával még a szülés előtti napon is pl.
Nekem akkor keményedett sokat a hasam, amikor hidegfront volt. Sétától pl akármitől.
Kb 32. héttől kímélő életmódba váltottam, mert éreztem, hogy hamar elfáradok mindentől és úgy voltam vele, többet ér az egészséges terhesség, mint a hős anya hozzáállás a "terhesség nem betegség" és hasonló "bölcs" nézetekkel, amik lelkiismeretfurdalást okoznak a várandós nőknek, ha nem pörögnek 120 százalékon még 40+ terhesen is. (Amúgy a terhesség valóban nem betegség, csak pont egy csomó olyan megterheléssel jár a szervezetnek, mintha az lenne.)
Az elmúlt egy hétben már gyakorlatilag csak fekszem a kanapén, olvasok, tévézek, kihasználom, hogy első kisbaba, így most megvan az a "luxus", hogy nem kell egy másikkal is foglalkoznom. 40 hkm
Hat az elsovel meg szuleimnel eltunk.igy soat nem kellett hazimunkat csinalnom.a vegere mar amugy sem birtam volna mert durvan vizesedtem,menni alig tudtam.
A masodikkal mar kulon laktunk es ott volt az elso gyerkoc is.az volt a legkonnyebb terhessegem.meg a kiirt napon is nagytakaritottam(husvet elott voltunk)
A harmadikkal a 30.hetig kb ment minden siman,aztan akkortajt kezdett el nagyon fajni a derekam es az elozo csaszar hegek.
A nagyok mar ovisok,sulisok voltak igy egyedul voltam napkozben igy azert lassabb tempoban de mindig megtudtam mindent csinalni.
Csaszar elotti napon meg sutottem sutit,es 2 fele kajat apanak es a nagyoknak mig korhazban leszek.aznap valahogy fel voltam dobodva...teli voltam energiaval.
Én pontosan 2 napja érzem azt hogy elfáradok miután megcsinálom a délutáni teendőimet. Tehát kb. fél 1-től délután 5-ig csinálom amit kell és nem pihenek eközben. Na a végére nagyon elfáradok és le kell egy picit feküdnöm, ez most kezdődött.
22+3 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!