A nők félnek a terhesség előtt? Félnek a szüléstől? Vagy a hormonok megnyugtatják őket? A fájdalomtól félnek?
Ha akar babàt valaki szerintem nem fél a terhességtől én legalábbis igy voltam vele.
Az első szüléstől nem félten mert nem tudtam mire számitsak. Aztán hirtelen beindult minden és időm se volt félni.
A második szüléstől már nem féltem mert tudtam mire számitsak de jobban fájt.
A terhességi hormon nem nyugtat meg!
Túl sok minden dolgozik egyszerre én hol lent voltam hol fenn de nyugodt ritkán!
Attól félnek hogy nem tudják először mire számitsanak!
Én még nem félek, arra mondjuk kíváncsi vagyok, hogy én az ordítós, vagy a csendben szenvedős típus vagyok-e, alapjáraton jól bírom a fájdalmat, ugyanakkor szülésben még nem volt részem :D
bár az is igaz, hogy uh-n mindig gyomoridegem van, mielőtt még ki nem mondják azt a 3 bűvös szót: minden rendben van :) de itthon meg am semmi ilyesmi, csak abban a 2 percben, míg a doki némán nézi a monitort... 23 hkm
Én nagyon féltem. Nagyon nem bírom a sima nőgyógyászati vizsgálatokat se. Az elsőt túlhordtam, és a szülés előtti héten minden egyes alkalommal, amikor be kellett menni a kh-ba vizsgálatra, az nagyon megviselt. 2 napba tartott lenyugodnom. Aztán megint mehettem be vizsgálatra. Már a vizsgálatok is fájdalmasak voltak (pl. amnioszkópia, brrr). Aztán maga a szülés messze nem volt annyira rémes, mint amilyennek képzeltem (leszámítva a varrást, na az HORROR volt, fájdalom csillapító ide-vagy oda, semmit nem ért), de a többi része nem volt vészes, megfelelő légzéstechnikával és EPI-vel. Második babámnál is féltem, de tudtam azt is, hogy simán menni fog. Nála már nem kaptam semmi fájdalomcsillapítást (sajnos a varrásnál sem, grrr).
A fájdalom, meg az összes többi negatív velejárója nem tartott vissza a gyerekvállalástól. Tudtam ezeket előtte is. Soha nem is csinálnám vissza, akkor se, ha lehetne. Imádom a gyerekeimet. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!