Aki irodában dolgozik és ülőmunkát végez, hányadik
hétig tervezitek a munkát? A főnököm már nagyon
kérdezgeti, de nem tudom így előre, hogy meddig fogom
bírni. Most 28 hetes vagyok.
2010. ápr. 19. 07:47
Egy hónappal a szülés tervezett időpontja előtt szerettem volna eljönni. Így is lett, de végül csak két hetet tölthettem otthon, baba előbb jött :) Én sokáig akartam dolgozni, nem akartam otthon ülni, lesz még arra idő utána :)
2010. ápr. 19. 07:48
Nagyon is érthető, hogy afőnököd tudni szeretné, meddig dolgozol. Ez a min. hogy kitalálod. persze, nehéz ezt előre megmondani. Én a 32. hétig dolgoztam. Bírtam volna még 3-4 hétig biztos, de akkor lett nyár, és a Nővérem ovis Fiaira vigyáztam. Mondj neki egy időt, max. ha valami közbejön, és nem bírod, hamarabb befejezed a melót. AZ attól is függ, mennyire kell sokat készülni majd akkor a babára.
2010. ápr. 19. 07:52
Én a 36. hétig dolgoztam, onnantól mentem TGYÁSra. Nagyon jól viseltem, problémamentes terhesség volt. Én a főnökömmel úgy beszéltem meg, hogy végig dolgozom (36. hét, onnatól jár a TGYÁS), ha nem jön közbe semmi. A terhesség alapvetően nem betegség, hanem állapot, ha jól bírod, van lehetőség felállni és megmozgatni magadat, nem okoz gondot a bejárás, akkor nyugodtan végig lehet dolgozni. De te érzed ezt. Ha nagyon stresszes, és megterhelő, akkor beszélj a nőgyógyásszal.
És ami szintén nem mindegy a táppénz csak a fizetésed 60 %a. Nekem nagyon jól jött az a kis többlet, amit akkor kerestem :-D
2010. ápr. 19. 07:54
Szia!
Én most kezdtem a 27.hetet. Úgy gondoltam, hogy május végéig (a 31-ei hetet még jövök) utána szabi, majd betegszabi, július 24-re vagyok kiírva. Ezt így bejelentettem. A kolléganők úgy néznek rám mint egy hülyére, mert pár kedves kijelentette, hogy ő amint megtudta volna hogy terhes már táppénzen lenne! Hát én azt megnézném!! Nem értem, ha teljesen problémamentes a terhességem, és tök nyugis a munkám, akkor minek üljek otthon unatkozva 60 %-os táppénzen, de lehet hogy csak én gondolom így a környezetmeben.
27 hetes km
2010. ápr. 19. 07:56
6/14 A kérdező kommentje:
tudom, hogy érthető, hogy tudni szeretné a főnököm meddig vagyok még, ezt nem is kérdőjeleztem meg. Csak nyilván én sem tudom. Alapból úgy dondoltam, hogy 36. hét, de mivel első baba, így fogalmam sincs, hogy a 36. hét mennyire lesz már nehéz nekem. Lehet, hogy még vígan bejárok, de lehet, hogy nem. Ezért voltam kíváncsi mások véleményére is.
szia. én mégcsak 17 hetes vagyok, szeptember végére vagyok kiírva. szeretnék szept. elejéig dolgozni, mondtam is a főnöknek hogy nem lépek le hamarabb, ha bírok jövök. nem tudom hogy majd a nagy meleg mennyire fog megviselni, ugye nálunk klíma sincs, napközben nagyon meleg van az irodában, besüt a nap délig. De ha teerv szerint megy minden akkor szülés előtt 4 hétig..vagy tovább :-)
2010. ápr. 19. 08:05
Én eljöttem táppénzre a 20. héttől, mert a főnököm egy barom volt, és nem akartam reggelente gyomorideggel kelni:( Nem is bántam meg, előtte számolgattunk, és ugyanannyit kaptam táppénzre, mint amennyi a fizetésem volt, így nem is akartam maradni. Számold ki, neked hogy éri meg, és ha bírod, dolgozz, ha nem, akkor meg menj el táppénzre. Meg kell érteni a főnöködet is, hiszen neki keresnie kell a helyedre valakit, ami nem egy-két nap:)
2010. ápr. 19. 08:09
Én a 30. hétig dolgoztam, első baba, de simán bírtam volna végig.
2010. ápr. 19. 08:59
Jövő csütörtökre vagyok kiírva és még dolgozom. Mikor feltette nekem a főnök a kérdést, azt válaszoltam, hogy szeretnék végig dolgozni, és ha nem lesz probléma sem a babával, sem az én állapotommal, akkor végig is dolgozom. Ettől függetlenül az utóbbi időben minden héten megkérdi, hogy bírom-e még. Szerintem mondj nyugodtan 36. hetet, ha véletlenül nem bírnád, azt is meg fogja érteni.
2010. ápr. 19. 09:03
Kapcsolódó kérdések: