Terhességi cukrosok ti mennyire tartjátok a diétát?
Nem lesz sem nagysúlyú, sem koraszülött, ha tartod a diétát, az enyém is terminusban született, 3400 grammal. Nem kell lemondani a rántott húsról, vagy a két szelet kenyérről, csak oda kell figyelni, mivel eszed, és hogyan osztod el a többi étkezésre a szénhidrátot. Van egy csomó segítség a neten, nézz körül.
kizarolag teljesorlesu kenyeret tesztat es rizst (barna) ettem sok zoldseg es gyumolcs ment melle napi 2 orat tornaztam setaltam usztam igy cukorm lement szepen tartottam a hatarertekt
baba nagy lett 41 hetre 4300g
Igen, nagy baj lehet belőle. Sajnos egy ismerősömnek nem ismerték fel időben, és 21. héten meghalt a babája. A második terhességénél kezdetektől tartotta a diétát, és egészséges, nem koraszülött normál súlyú lett a baba. Én inzulinrezisztens vagyok, az első 12 hétben 80-100 grammos CH diétát kellett tartanom, hidd el, ahhoz képest habzsi dőzsi a 160 gramm. És egyébként az 500 Ft-os kenyér, ha leméred kb 4-5 napra elegendő..szerintem ha ennyit nem tudsz kiadni a babádra, akkor ott nagy bajok vannak! A rántott húsról meg nem kell lemondani, teljes kiőrlésű liszt és morzsa is van (igaz párszáz forinttal drágább, de sokáig elég) és ugyanolyan finom! Elég sok mindent lehet enni, csak ésszel kell csinálni. Én egyébként havi max 5000 Ft-tal többet költök a saját részre kajára, amióta 160 grammos diétán vagyok (ebben benne van a rengeteg zöldség, viszont édességet meg egyéb marhaságot nem veszek, szerintem ez azért messzemenőleg kevesebb mint majd amibe a baba fog kerülni születése után...)
13 hkm
A terhesseg utan evente 2x ellenorizni kell a cukrot mert dm2 lehet belole eszre sem veszed.
A kiirt dietat erdemes szules utan megtartani mert nagyon egeszseges.
Én is nagyon beparáztam, hogy milyen keveset ehetek. Aztán egy jó diabetológushoz kerültem, aki kicsit lazított a dolgon. Mértem a cukromat étkezés után és így állítottuk be mit ehetek. Mennyiségre csomô minden belefér! Nekem Rántotthús is, rizs, krumpli is johetett, itt viszont kevesebb adag, visszamértem, sosem ment 6,5 föle, ha ezt ebédeltem.
Nekem csak a fehérliszt és cukor dobja meg, eritritet eszek, jó drága, de legalább maradt valami édes. Talán még a banán, szőlő emeli, többi gyümiből nem méricskélem a dekákat, mivel látom, hogy nem emeli a cukrom. Kenyeret kenyérgéppel sütök, de találtam egy pékséget, ahol olcsóbban is lehet venni valóban tk. Kenyeret.
Azt vettem észre, hogy a közérzetemnek jól esik a napi 5-6x, kb azonos időben történő étkezés, az édesség utáni vágyam is csökkent.
Tejes, gyümit először tízóraira eszek.
A doki azt mondta, nem szabad éhezni éhesnek lenni órákig, jó diétával pont akkor vagy éhes, amikor újra ehetsz, pl nem éjszaka, hanem tényleg csak reggel. Ha éhes voltam előbb valóban kevesebb cht is vittem be.
Tapasztalat, hogy 2 hét alatt beállsz a diétára és nem esik nehezedre. Én azt javaslom, az első héten mérj le dekákat majd utána a cukrod. Aztán meg egyél mennyiségre ami jóllaktat, de ne zabálj, és folyton mérd a cukrod vissza. Önkontrollal szépen rájössz mit ehetsz, onnan gyerekjáték.
Zsíros tejesfagyi, túrórudi, tk keksz, szénhidrátcsökkentett édes péksüti belefér.
Ne add fel az elején, ügyes leszel, tényleg fontos a baba miatt figyelni a cukrod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!