Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukrosok ti mennyir...

Terhességi cukrosok ti mennyire tartjátok a diétát?

Figyelt kérdés
26 hetes vagyok és 160 grammos ch diétát írtak elő. Napi 6x kell ennem előírt mennyiséget. Hogy őszinte legyek pont nem ez a méricskélős típus vagyok, és enni is szeretek. Ti mennyire tartjátok az előírt diétát ? Mielőtt terhelesen voltam egész nap zabaltam édességet is minden mennyiségben... Szerintetek ha most is eszek normálisan de a lisztet fehér kenyeret cukrot elhagyom nagy baj lehet belőle ? Nem akarom ezt annyira drasztikusan felfogni..
2016. aug. 7. 15:35
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 8,4 lett a 120 perces cukor eredményem. 7,8 a határ ha jól tudom... És előtte való nap is sok edeset ettem.
2016. aug. 7. 16:39
 12/29 anonim ***** válasza:
Sajnalom,nem kioktatasnak szantam!.Ha pedig orvos vagy akkor mrgjobban tudnod kellene mennyire artalmas a tulzott cukor fogyasztas az egeszsegre.Csak segiteni szerettem volna,nem volt celom semmi mas.De ahogyan jonak latod.
2016. aug. 7. 16:41
 13/29 anonim ***** válasza:
33%
Tényleg ennyire fontos neked a zabálás, hogy pár hónapig nem bírod ki, még a gyereked egészségéért sem?
2016. aug. 7. 16:47
 14/29 anonim ***** válasza:

Bemásolom, amit egy másik, hasonló kérdéshez írtam régebben:

Kedves kérdező, nagyon vedd komolyan a dolgot! Én a második gyerekem születésénél egy szobába kerültem egy olyan anyukával, akinél valami miatt nem vették észre a terhességi diabéteszt. A baba 5 kilósan született, az egy dolog, de szerencsétlen annyira sírt állandóan a fájdalomtól, hogy majd megszakadt a szívem. Speciális tápszert kellett kapnia, hogy stabilizálódjon a vércukra, és ettől (is) fájt a hasa, de szerintem úgy egyébként sem érezte jól magát az a kisbaba.

Még szerencse, hogy komolyabb baja nem lett, bár nem tudom, hogy azóta derült-e ki valami szövődmény, nem tartjuk a kapcsolatot a baba anyukájával. Olvass utána a terhességi diabétesz szövődményeinek.

Drasztikus következményei lehetnek, még ha te nem is akarod ezt drasztikusan felfogni...

2016. aug. 7. 16:58
 15/29 anonim ***** válasza:

Túlsúlyosan estem teherbe, számítottam rá, hogy gond lesz a cukrommal. Minden női felmenőm cukorbeteg (volt).

Rutinos diétázó voltam/vagyok, terhesség alatt pedig nem akartam hízni. Eleve nem ettem kettő helyett.

Igazi paramami vagyok amúgy is, betűre betartotta a diétát.

Lehet hogy a rutin miatt, de nem gonolom, hogy sokmindenről lemondtam. Még az édes íz is belefér, csak nem a megszokott ételek.

Mi is beültünk a Mekibe, csak salátát ettem.

Saláták, levesek, zöldséges ételek, husi, tojás, túró édesen vagy sósan, joghurt, kefír, tonhal, stb. Egyedül a tészták hiányoztak, de ésszel (teljes kiőrlésű) és mértékkel belefér pár falat.

Most harmadszorra várok babát. 10 hetes terhes vagyok, de már azóta figyelek a szénhidrátra, hogy tervezzük. Most nem könnyű, mert állandóan éhes vagyok. Este is úgy kelek, hogy korog a gyomrom. Elég ráállni a mérlegre, hogy ne zabáljak. :( Egy falat sajt itt, egy joghurt ott, és máris híztam. Pedig néha egész nap koviubit nassolok.

2016. aug. 7. 16:58
 16/29 anonim ***** válasza:
74%

12-es, nem akarom itt szétoffolni a kérdést, de mégis hol írtam, hogy tonnaszám zabálom a cukrot?? Két hónapig tartottam kőkeményen a diétát, értelemszerűen zéró édességgel, az, hogy "kicsit bepótoltam" szülés után, távolról sem jelenti azt, hogy tepsiszámra toltam magamba a süteményt, meg táblaszám a csokit.:-)

Kérdező, szénhidrát van a barna kenyérben is, számolni kell, nincs mese. A te esetedben csökkent glukóztoleranciáról beszélhetünk, nem diabéteszről, azt könnyebb karbantartani a diétával.

Azt javasolnám, hogy próbáld meg betartani a 160 grammos diétát, és kérj egy-két hét múlva új terheléses vizsgálatot. Ha azon minden oké, akkor már meg tudd beszélni a dokiddal a diéta enyhítését, az édességtől viszont mindenképp tartózkodni kéne.

2016. aug. 7. 17:09
 17/29 anonim ***** válasza:

En is tulsullyal,geszt. Diabos elozmennyel kezdtem ezt a terhessegemet,elozoleg is betartottam,par hetig mericskeltem,aztan rajottem,hogy az etrendem az altalad írt valtoztatasokkal teljes mertekben megfelel(sőt,sok mindenbol meg tobbet is kellett egyek a megszokottnal)

Mostani terhessegnel mar az elejetol igy élek,neha becsuszik 1-1 csalosabb kaja,de azert ezt igyekszem minimalizalni..

En azt javaslom nehany hetig csinald meregetve rendesen,ez az ido pont elég ,hofy kitapasztald mit es hogyan kell enned...(off: ha nagyon elgyengulok en mfele remtortenetet olvasok,hogy mit okozhat..maris nincs kedvem utana az edessegekhez...)

2016. aug. 7. 17:33
 18/29 A kérdező kommentje:
A cukorrol lemondok de azért egy szelet rántott husrol ne kelljen mar... Tehát en így értem ezt a dolgot. A gyerek meg így is ugy is nagy súlyú lesz meg koraszülött állítólag ...
2016. aug. 7. 17:41
 19/29 A kérdező kommentje:
Meg nem kimondottan az édesség hiányzik de jól esett meg enni 2 szelet kenyeret reggelire, most meg ahogy mericskelek fel szeletet ehetek kb... Meg pénzem sincs megvenni az 500 forintos kenyeret. De nyilván a baba az első számomra is csak sajnos a mai világba en nem tehetem meg hogy teljes életmódot valtsak...
2016. aug. 7. 17:49
 20/29 anonim ***** válasza:
82%
A gyerek nem lesz így is, úgy is koraszülött és nagy súlyú, csak ha nem tartod a diétát. Persze, hogy jól esik nagyokat enni, de most a gyerek érdekét kell nézni. Arra meg ne kelljen már semmit se mondanom, hogy nincs a 500 ft-od a kenyérre. Erre akkor kellett volna gondolni, amikor vállaltátok a babát. Ha beteg lesz, akkor ennek sokall többszörösét kell majd kifizetni. Akkor mit fogsz tenni?
2016. aug. 7. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!