Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érték alatt kell...

Milyen érték alatt kell legyen az egy órás vércukornak, terhességi cukorbetegség idejében?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a válaszaitokra, mert én úgy tudtam hogy 7 mmol/l alatt a normális. Más viszont azt állítja, hogy 6 mmol/l alá kell esnie az értéknek.

2016. aug. 5. 00:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"Az istenhegyi oldalán 2 órás értéket írnak, a kérdező 1 órás értéket kér. Ne zavarjon ám... "

Ne zavarjon, hogy a hivatalos lebontási iDe zavar, mert a kettő órásat mérik általában. Két órás időtartamra adják meg a legtöbb helyen és az inzulin injekciónál működik egy óra alatt a lebontás hatékonyan. A hasnyál mirigynek még meg is kell termelnie az anyagot.

2016. aug. 6. 04:10
 12/16 anonim ***** válasza:
82%

Voltál terhességi cukros? Voltál cukorprofilon? Szerinted miért 1 órás értéket kérnek mindenhol? Mert egyik diabetologus sem ért a szakmájához?

Egyébként nálunk azt mondták, hogy a legjobb 6 alatt, de 7-ig nincs nagy baj, nem adnak inzulint, elég a diéta.

2016. aug. 6. 06:41
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
Èn pénteken voltam diètás tanácsadáson, ahol azt mondták hogy étkezés után másfél órával mèrjem, mert terhességben lelassul az anyagcsere, de akkor már 7 vagy az alatti legyen az érték. Nekem is azt mondta hogy inzulinos cukorbetegeknek kell az egy órás érték. Nekem egyèbkènt a terheléses eredmény 10,4 lett, utána volt 2 profil, mindkettőnél 7,5 volt a legmagasabb eredmény. Kérdeztem is hogy hogy mehetett fel annyira, és mondták hogy befolyásolja a megivott víz, a mozgás, a stressz. Azóta 150 g ch-n vagyok. Nem mondom van amikor kiugrik és majdnem 8, de erre azt mondták hogy írjam fel mit ettem akkor és azt hagyjam ki az étrendből. A heti átlagon 6,8 az egyórás, mert pèntek óta mérem csak másfél óra múlva. De szerintem sok dietetikus más vèlemènyen van plusz számít a súlyos, a korod, stb. Èn sajna erősen túlsúlyos vagyok.
2016. aug. 6. 07:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló, ha jól értelmeztem nekem szántad a kérdéseid. Igen voltam terhességi cukros (2 órásom, 9,2mmol/l volt). Akkor elég szerencsétlen helyzetbe sodródtam, mivel az sztkban nem foglalkoztak terhesekkel. A nőgyógyászom csak annyit mondott, hogy tartsam a 160gCH diétát és keressek a neten infókat erről. A védőnőm megijesztet, hogy van akinek ilyen terhelésnél inzulin szükséges. Egy ambuláns alkalom erejéig foglalkoztak velem a kerületileg illetékes kórházban. Ott a diabetológus csak annyit mondott, úgy állítsam a diétám hogy az étkezés utáni egy órás vércukor értékem ne haladja meg a 7mmol/l-t. Ahol a fogadott orvosom vezette le a szüléseket nem fogadtak mert kerületileg nem oda tartozom.

Most meg egyik ismerősöm azt állítja, hogy az egy órás érték a 6 mmol/l-t nem haladhatja meg és neki is diabetológus mondta.

Így kíváncsi vagyok mi az igazság, mert egyáltalán nem mindegy hogy 6 vagy 7 alá kell szorítani.

Egyébként nincs közeli hozzátartozóm aki cukros lenne, nem vagyok túlsúlyos és még nem töltöttem be a 35-t.

2016. aug. 7. 01:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezt érdemes átolvasni:

[link]

2016. aug. 7. 12:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Itt a kereső oldal a "terhes diabetesz normalertek" kulcs szavakra, ahol vannak még hasonló találatok:

[link]

2016. aug. 7. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!