Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesz: milyen...

Terhességi diabétesz: milyen értékek felelnek meg a reggelizős vérvételnél?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A terheléses tesztem eredménye elég rossz lett. Éhgyomri: 6,01, 1 órás: 11,93, 2 órás: 9,11.

Korábban nem volt gond a cukrommal, terhességem alatt többször is mértem, az elmúlt hónapban romlott le ennyire az állapotom.

Kedden voltam diabetológián, szerdától tartom a 155 CH g-os diétát. Tegnapi értékeim: 5,8/8 (éhgyomri, 1 órás reggeli után), mai értékeim: 4,9/7,1.

Holnap reggel már kell is mennem vérvételre, vesznek vért éhgyomorra, majd a reggeli után 1 órával.

Kérdésem: milyen értékek felelnek meg?

Ha esetleg valakinek van tapasztalata, hogy a Szent Imre Kórházban mi a további teendő (az értékektől függően milyen sűrűn kell visszajárni kontrollra, kell-e egyáltalán, ha a diéta működik, lesz-e még vérvétel), akkor ossza meg kérem. Előre is köszönöm!

2013. márc. 28. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a 2 órás lett 9,2 (1 órásat nem néztek), ez a második terhességem, előzőnél rosszabb volt, ott a 2 órás volt 11,2.

Étkezés után 1 órával max. 7 lehet az érték. Ha a diéta nem elég ennek az eléréséhez, akkor 2 lehetőség van:

- ha nem sokkal magasabb az érték 7-nél, akkor elvesznek a reggeli ch mennyiségből, mivel reggel tudja legrosszabbul feldolgozni a ch-t szervezet, akkor emeli meg leginkább a cukrodat. Ezt az elvett ch mennyiséget hozzáadják mondjuk a tízóraihoz, vagy a tízóraihoz és az uzsonnához elosztva.

- inzulint adnak.

Szerintem ilyen értékeknél mint a tiedé simán segít a ch elosztás megváltoztatása. Ráadásul az otthoni mérés sose egyezik pontosan a laborossal, és a labort fogják figyelembe venni. Nekem az otthoni mérőm mindig többet mutat mint a labor, volt már olyan, hogy több mint 1 egységgel volt több a saját mérésem mint a labor.

Nem írtad hány hetes vagy, de gondolom 26 hetes körül volt a terheléses vérvétel. Számíts rá, hogy olyan 34-36. hétig még romlani fognak az értékek. De a diétával legtöbb esetben karban lehet ezt tartani.

Nem tudom, a Szent Imrében hogy van, nekem a Margitba 3 hetente kell mennem, és akkor néznek éhgyomrit, reggeli után 1 órásat és tízórai után 1 órásat. attól függetlenül kell menni 3 hetente hogy milyenek az értékeid, hiszen sajnos egyre romlik a szénhidrátháztartás a terhesség előrehaladtával, ezért kell folyamatosan ellenőrizni. És legalább reggeli után 1 órával otthon is jó ha méred. Ha picit van 7 felett mint ma is azon ne aggódj, de ha már 8-at mérsz akkor próbálj meg másnap valami másféle reggelit enni, vagy saját magad csökkentsd kicsivel a ch-t, és azt tedd hozzá későbbi étkezéshez. Ki kell kísérletezni azt is, hogy mi az ami neked nagyon emel a cukron, mert ez egyénfüggő is, én pl. 32. hétig simán ihattam reggelire tejeskávét, akkor sem volt 6,5 felett, most már egyáltalán nem tudok tejet inni reggel, 20-30 ml-t sem, mert fellöki majdnem 8-ig.

2013. márc. 28. 12:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a részletes hozzászólásod, hasznos volt nagyon.

Én sikerélményként könyvelem el, hogy tegnap óta ennyivel le tudtam vinni, remélem holnap még kevesebb lesz, s akkor elég lesz ezt a diétát tartani (ami nem könnyű azért).

Igen, a 26. hétben vagyok, magam is meglepődtem, hogy ennyire rohamosan rosszabbodtak az értékeim. De mindent a kicsiért! :)

Kellemes babavárást!

2013. márc. 28. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!