Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesz, hogyan...

Terhességi diabétesz, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Ma derült ki, hogy 8,57 a cukrom (terheléses vizsgálaton). Az éhgyomri teljesen jó volt. Előző babánál nem volt problémám a cukorral, most teljesen rosszul érintett.:(

Persze megbeszélem az orvossal a továbbiakat, de tudnátok mondani valamit, aki hasonlóan járt, hogy mit kellett csinálni és nem lett-e baja a babának, természetes úton szült-e stb. Nagyon szépen köszönöm!

2013. febr. 21. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Szerintem nem ártana megismételni pl 2 hét múlva,hogy továbbra is fennáll-e a magas cukor.

Én úgy jártam,hogy 26 hetesen elmentem a terhelésesre,az éhgyomri 4,4 lett a 2 óra letelte utáni pedig 7,6.Na a védőnőmnek sem kellett több,rögtön diétára fogott.Adott is étrendet.Én meg mondtam a páromnak,hogy menjünk be a kórházba(ahol szülni is fogok) a diabetológiára.Ott az orvos majdnem kinevetett,hogy minek mentem be,amikor ez a cukor nem is magas,éppen határérték.Adott beutalót a laborba,meg kellett ismételni a terhelésest.Múlthéten pénteken meg is ismételtem (28 hetesen),az éhgyomri lett 4,6 a 2 órási pedig 6,2. :) Ami teljesen határon belül van.Vissza vittem a leletet kedden a kórházba,és mondta a doki,hogy ez teljesen jó,nem is fogott diétára,rá írta a leletemre,hogy nem kezelést nem igénylek.Úgyhogy amit adott a védőnő étrendet nem is követem,magamnak szabályozom azért a diétát,nem zabálok meg ilyesmi,mert nem akarok 20 kiló plusszal menni szülni,mert már így is felszedtem 10 és fél kilót.Úgyhogy én magamtól ,,diétázom,,.Ezért mondom,hogy szerintem neked sem ártana megismételni a labort,mert lehet,hogy neked sincs terhességi cukrod,csak valami miatt magasabb lett,és lehet,hogy köv. alkalomkor nem is lesz már magas.

29+2 hkm

2013. febr. 21. 14:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ, de a tiéd valóban nem volt magad, 7.8 a határérték a cukros lötty esetén, de nekem 8.5, ami magas.

Fogok még menni, hogy kiderüljön, tényleg magas-e, de szerintem valami tényleg nem oké sajnos.

2013. febr. 21. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 10.3 a terhelésesem, és én Merckformin XR 750-et kaptam, és 200g CH diétára állítottak be. Nem igazán tarom, csak leszoktam az édes italokról és a cukrozásról, igyekszem naponta 6-8 * keveset enni, és néha mérem a vércukrom. Egyszer lemértem hogy kb miből mi és mekkora az adag (adnak mintaétrendet is), és igyekszem ahoz tartani magam.

Bár nem én vagyok a követendő példa, ennél jobban kell tartani, de nekem szerencsére így is működik:-) ÉS igen, legalább nem leszek 100kg :-)

2013. febr. 21. 14:39
 4/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok:

akkor az én védőnőm jó nagy hülye,mert nekem azt mondta,hogy a 7,6 már magas,és ha ettől fentebb megy akkor inzulinoznom kell magam,ezért fogott olyan erős diétára,ahol egy deka cukrot nem ,,ehetnék,,.Még egy müzli szeletet sem.Hát én meg lesz@rom amit mond,én csinálom magamnak a diétát és ennyi.

2013. febr. 21. 14:53
 5/8 frászkarikaborsó ***** válasza:

Háát olyan szerintem nincs hogy valami miatt egyszer magas és nem kell vele foglalkozni.. Ha egyszer volt magas a cukros löttytől, akkor máskor is lehet magas a cukros ételektől, az meg árt a babának. Szóval akinek egyszer is magas volt, az inkább figyeljen oda.

Kérdező, a te értéked is magas, egész biztos hogy diétáznod kell. Az egésznek annyi a lényege, hogy a gyakori magas vércukor károsítja a méhlepényt, így azt kell elérned hogy ne menjen fel a cukrod. Kerülni kell a cukros ételeket, a fehér liszteseket. Sokszor kell keveset enni, mert így lehet fenntartani az egyenletes vércukrot. Meg fogják mondani hogy hány gramm szénhidrátot ehetsz egy nap és milyen elosztásban. Vannak a neten táblázatok, amikből remekül lehet számolni hogy melyik ételben mennyi szénhidrát van. Vegyél egy konyhai mérleget (ha még nincs), mert az elején kelleni fog az biztos.

Az sem mindegy hogy mikor eszel gyors, és mikor lassú felszívódású szénhidrátot. Általában inkább lassút kell enni, tízóraira meg uzsonnára mehet a gyors (tejtermék, gyümölcs). Teljes kiőrlésű kenyeret, zabpelyhet, durumtésztát, barna rizst, bulgurt stb. lehet enni, de erről majd biztos kapsz tájékoztató anyagot részletesen, oldalakat lehetne írni róla.

Én évek óta csinálom ezt inzulinrezisztencia miatt és terhességi cukorbeteg is voltam, olyan szinten hogy inzulint is kellett adnom mert én hiába diétáztam kőkeményen, a cukrom akkor is felment. Nem lett semmi baja a babámnak. A legtöbb esetben persze elég a diéta, de komolyan kell venni.

2013. febr. 21. 16:46
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! Jó ezt hallani, hogy nem lett baja a babának. Még annyit kérdeznék, hogy hanyadik héttől diétáztál, illetve kaptad az inzulint?

Mert én a 28. héten vagyok, elvileg benne a hivatalos keretben, mégis fogom a fejem, hogy ha ezelőtt 3-4 héttel mentem volna..., szóval nem "veszett fejsze nyele" ilyenkor kezdeni a diétát? Persze jobb későn, mint soha, de mégis...

2013. febr. 21. 16:56
 7/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
Én első perctől kezdve diétáztam, már eleve úgy indultam neki a terhességnek hogy tudtam hogy inzulinrezisztenciám van és amiatt pont ugyanezt a diétát kellett csinálnom. A 16. héten volt a terheléses vizsgálat, akkor derült ki hogy cukros vagyok, utána szereztem egy vércukormérőt és elkezdtem méregetni magamnak evés után a cukromat.. hát volt olyan diétás kaja aminél ért meglepetés... főleg amiket rendeltem, elvileg cukorbeteg menük, meg teljes kiőrlésű pizza.. ezek mind felvitték a cukromat... Azt hiszem úgy a 25-26 hét környékén lettem inzulinos, odáig ki tudtam húzni azzal hogy a diétán erősítettem. De emellett is egyre többször mértem rosszakat és aztán azt mondta az orvosom hogy sajnos inzulin... Szerintem ha most elkedzed a diétát az pont jó, ha neked eddig nem volt semmi ilyen bajod akkor nemrég jöhetett csak elő, azért is ilyen későn csinálják a vizsgálatot mert általában ilyenkor szokott kijönni, előtte nem. Ha egy pár hétig voltak is rossz cukorértékeid, az még nem vészes, ha mostantól odafigyelsz. Károsodása akkor lesz a babának ha hónapokon keresztül gyakran van fent a cukor.
2013. febr. 21. 20:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat.

Van itthon cukormérőnk, úgyhogy fogom mérni és diétázom rendesen már fél napja. Valamint az éhenhalás és a depresszió is fél napja kerülget, de a Piciért bármit :))

2013. febr. 21. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!