Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi diabétesz.150 ch...

Terhességi diabétesz.150 ch diétával ki milyen étrendet folytatott?

Figyelt kérdés
Kaptam papírt, hogy mit lehet, mit nem, de kíváncsi lennék mintaétrendekre, amikből ötletet meríthetek.
2012. nov. 15. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:

az enyém 165g:

reggeli 20g ch teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics formájában, sajttal, zöldségekkel

tízórai 25g ch saját készítésű süti vagy palacsinta, fele tk liszt - fele durum lisztből, édesítőnek xilit vagy eritrit

ebéd 45g ch sokminden lehet, fehér lisztet, sima búzalisztes tésztát, krumplit kerülöm, helyette köretnek basmati rizs, barna rizs, durum tészta.

uzsonna 25g ch gyümölcsjoghurt, natúr joghurtból én keverem

vacsora 40g ch ugyanaz mint a reggeli

utóvacsora 10g ch ugyanaz mint a tízórai

2012. nov. 15. 10:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Enyém:

Reggeli: slim csökkentett CH tartalmú kenyér, sonka, sajt, paprika, retek. Maci kv kis tejjel

Tízórai: túró, natúr joghurt, alma körte (mértékkel).

Ebéd: rendelek az egészségkonyhából, olyat, ami megfelel a szükséges CH-nak

Uzsonna: u.a. tízórai

Vacsora: szendvics (nekem belefér egy lekváros kenyér is).

Mérd otthon a cukrod étkezés után 1 órával és látni fogod mi fér bele.

34h km

2012. nov. 15. 10:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem mondták pl a korpovit kekszet. Azt hol lehet venni?
2012. nov. 15. 10:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

terhes diabétesz: 150 grammos diéta, amit nekem kell csinálni.

Ami nekem tapasztalat, hogy az instant dolgokat nem ajánlják. ezt dabetológiai oktatáson mondták. A tej is felnyomja a cukrot.

Korpovit kekszet szinte bárhol lehet venni.

2012. nov. 15. 12:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Nekem pont a határérték lett a cukrom. Kinek mennyi lett? Nekem a 120 perces cukrom 7,8 lett. Azt mondják ez a felső határérték pont. Totál magam alatt vagyok. :( Kétségbe vagyok esve és csak bőgök egész nap. :(
2012. nov. 15. 12:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél kétségbeesve, és ne bőgj! Az idegeskedés még feljebb viszi a cukrot! Nekem 11,2 volt a 120 perces az előző terhességnél, minden rendben volt a diéta mellett, csak nagyon ritkán ment a 60 perces érték 7 fölé. 1 hét alatt simán belerázódsz az étrendbe, számolgatásba. Mintaétrendet nem tudok mondani, mert nekem olyan nem volt, nem ettem cukrosat, meg fehér liszteset, de ezek kívül mindent ettem, csak számoltam a ch-t.

Reggelire nyugodtan egyél valamilyen barna, vagy teljes kiőrlésű kenyeret, felvágottal, zöldséggel. Tejet ne igyál reggel/délelőtt, mert a tejcukor nagyon megdobja a cukorszintet! Inkább teát, xilittel nyugodtan édesítheted.

Tízórai lehet mondjuk gyümölcs, vagy joghurt. Ebéd szinte bármi, csak a megengedett ch-n belül. Uzsonna olyasmi mint a tízórai, vacsora meg olyasmi mint a reggeli. Én délután már tudtam tejet is inni anélkül, hogy nagyon felvitte volna a cukromat. De ezeket ki fogod tapasztalni, hogy mik azok, amiktől nekem nagyon felmegy. Szerezz be vércukormérőt, első héten mérj minden étkezés után 60 perccel (a befejezése után), ha 7 fölé megy, akkor abban az étkezésben volt valami, ami neked nem jó. Ki kell kísérletezni, és nem kell kétségbeesni, pont határértéken volt az eredményed, nem valószínű, hogy gond lesz ezzel.

2012. nov. 15. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, ne sírj!!! Hidd el, ez nem a világ vége!!! Nekem a terhesség előtt igazolódott inzulin rezisztenciám 160g-os Ch diétát kellett tartanom. Jó lett a terheléses cukrom, de én tartom a diétát,de most 180g-ost. mégpedig azért, mert sokkal jobban vagyok én is, és a baba is, ha nem eszem össze-vissza. Ez a második terhességem, és sokkal jobb, mert normálisan eszem!! Szóval fel a fejjel, jól fogod érezni magad, meglátod!!

Nálam így alakul a nap:

Reggeli 30g: teljes kiőrlésű kenyér vagy low carb kenyér, sonka, sajt, zöldségek, kávé két korty tejjel

Tízórai: 20 g: gyümölcs vagy joghurt

Ebéd: Főzelék vagy hús salátával, köretnek bulgur, köles, barnarizs, vagy kevés krumpli. Főzelékhez kenyér és alma is

Uzsonna: 20g: Gyümölcs vagy saláta vagy cukormentes keksz

Vacsora: 40g: hasonló mint reggel

Utóvacsora: 20g: nem mindig eszem, de ha igen, akkor gyümölcs vagy kis szelet kenyér

Ha szükséged van pár jó szóra, kérdésed van, vagy recept ötlet kell, írj nyugodtan, segítek!

2012. nov. 15. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!