Miért mérek különböző vércukorértékeket közvetlenül egymás után?
Terhességi cukrom van.Vettem magamnak itthonra egy vércukormérő készüléket,hogy tudjam magamnak mérni a vércukromat reggeli előtt,reggeli után 1 órával,ebéd után 1 órával,vacsora után egy órával.
Ma reggeli után egy órával a vércukormérő:6,7mmol/l-t mutatott.Még soha nem mért ennyit,gondoltam előveszek még egy tesztcsíkot hogy újból megmérjem,rá fél percre már:7,1mmol/l-t mutatott.Most akkor hogy van ez?
Melyik értéket vegyem figyelembe?Vonjak "átlagot"?:-)
Veletek is előfordult már?
szia!
azért mértél magasabb értéket,mert ideges lettél,h magasabbat mértél a szokottnál!
van egy mondás ami igaz: ne idegesíts mert felmegy a cukrom!:)
tehát egy kis stressz,idegeskedés és ugrik a cukor.
Köszi a válaszokat!
Hát nem tudom........
Még idegeskedni sem volt időm,mert talán még fél percem sem volt,olyan gyorsan megmértem újra utánna.
Igazából nem tudom mire vélni a dolgot.
Nekem azt mondták a diétás tanácsadáson,hogy étkezések után 1 órával mérjem.Így is teszek.
Ezek szerint hely válogatja,hogy mennyi idővel kell mérni étkezés után!?Érthetetlen!:-S
Nekem is étkezés után 1 órával kellett mérni. és írni is kellett hogy miket ettem!
De egy tanács 1 szer mérd meg, még kíváncsiságból se mérjél mégegyszer! :)
Köszi mindenkinek a választ!
Lehet tényleg igazatok van,nem szabad kétszer mérni,csak megzavarodik az ember,aztán tényleg felmegy a vércukra!:-D
kedves 6-os!
dehogynem felmegy a cukor fél perc alatt! saját tapasztalat.fél éve mérem és tudom h mikor ideges vagyok mire számítsak,idáig mindig bejött,így idegesen nem is mérek..kedves kérdező ezt akár szakembertől is megkérdezheted..csak érdekességképpen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!