Terheléses cukor mérésnél (zsemle evéses) 1ó 20 perccel vettek vért. Az érték 6 lett. Én úgy tudom, hogy 1 órán belül kell a vért levenni. Az orvosom szerint ne aggódjak. Nagy a pocakom, barátok szerint nagy babám lesz-ez már a cukorbetegség jele?
Szia!Miért aggódsz ennyire? Van cukorbeteg a családban vagy az első vérvételen a cukorszint magas volt?
Én is ilyen vérvételen voltam 1 hete, bár még nincs eredményem. Szerintem ne aggódj, főként ha az orvos is azt mondja. Amúgy a terhességi cukorbetegek száma nem olyan magas, mint általában gondoljuk (kb.a terhesek 8-10%-a lesz cukros), úgyhogy nem kell parázni. Nemrég voltam 4D uh-n, ahol azt mondták, hogy nem lesz nagy a babám, pedig nekem is elég nagy a hasam, ezt mások folyamatosan megjegyzik...:)
Ne aggódj, ha egy órával utána kellett volna levenni, de neked később vették le, ez az eredmény még így is jó! 20 perc alatt nem esik olyan nagyot a vércukor szint és a Te eredményed messze elmarad a határértéktől, még akkor is ha később vették le a vért!
Amúgy hatalmas hasam volt, már a cukros vizsgálaton is, mindenkinek kisebb volt, mint az enyém, a lányom nem is aprózta el a maga 4,2 kg-val, mégis a cukrom tökéletes volt.
Az hogy nagy a baba nem feltétlenül jelent terhességi cukrot, ne aggódj!
Az orvosod meg biztosan jobban ért a dolgokhoz, mint az ismerősök, barátok!
1. vagyok.
Én a helyedben csináltatnék egy normális terhelést. Cukorsziruppal, és 120 perc utáni vérvétellel. Mert a zsemlés dolog nem ugyanazt az eredményt adja, mint a cukorszirupos, - tapasztalat!
Arról nem is beszélve, hogy 2 óra múlva jön ki igazán az a vércukorérték, amiből látszik, hogy te veszélyeztetett vagy-e ilyen szempontból.
A nagy baba lehet a cukorbetegség jele is, de genetika is, persze, épp azért kéne normális mérés neked, hogy megtudd, most melyik van nálad...
A 60 perces vérvétel annyira elavult, hogy az én laborpapíromon nem is írtak hozzá referenciatartományt...
Mellesleg ugyanannyi lett, mint az éhgyomri cukor!! 4,4.
A 120. percben levett, meg hirtelen felment 6,3-ra.
Ami jó, azzal nincs baj, de ha neked 80 perc után, zsemlével+tejjel 6, akkor könnyen lehet, hogy a tényleges eredményed cukorsziruppal és 120 perc után jóval magasabb!
Nem vezsélytelen betegség a terhességi diabetes, én megfontolnám a helyedben a normális vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!