Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párotok / férjetek mennyire...

A párotok / férjetek mennyire veszi ki a részét abban, hogy nézelődtök a babával kapcsolatban a neten?

Figyelt kérdés
Most akár neveket illetően, akár baba cuccokat, bármit ami a születendő babával kapcsolatos. 15 hetes kismama leszek és ugye mióta terhes vagyok egyre több dolgot olvasok, nézek a neten ami a terhességgel meg babával kapcsolatos. A férjem semmit, mindig én szoktam odaszólni neki vagy felé fordítom a laptopomat hogy figyeljen! Akkor figyel persze, de nem értem. Szégyenlős vagy mi?? Vagy ez férfiaknál, leendő apáknál így természetes?
2016. júl. 15. 22:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én már akkor babás dolgokat nézegettem és be-bekukkantottam a bababoltokba vagy babarészlegekre, mikor még több, mint 2 évünk volt a babaprojektig. Sokszor persze őt is próbáltam becsalni. Ez ritkán sikerült, nem nagyon érdekelte, pedig vágyott már gyerekre, de valahogy ez nem kötötte le. Egyszer viszont bejött velem a Brendonba, szintén még jóval a babaprojekt előtt, és legalább fél órát nézegetett, babakocsit, hordozót, kiságyat. :)

Mikor kiderült, hogy babát várunk, beszélgetni szeretett róla, hogy mi lesz, hogy lesz, de a babaruhák, babakozmetikumok és a kütyük (légzésfigyelő, mellszívó, stb) még mindig nem kötötték le.

Aztán mikor már erősen látszott, hogy terhes vagyok, és ő is érezte a baba mozgását, megváltozott. Ő mondta, hogy menjünk el venni pár cuccot, lelkesen csinálta a szobát, mosolyogva bámulta a kisruhákat :)

Utólag jöttem rá, hogy neki éreznie kellett, hogy valóban ott van egy kis lény a hasamban, aki a miénk, hozzánk tartozik, felelősek vagyunk érte :) Most már azon sem csodálkozom, hogy nem a kisruhák, hanem a kiságy és a babakocsi érdekelte jobban :)

2016. júl. 16. 10:28
 22/26 anonim ***** válasza:
16%

12 hetes vagyok. Szerdan lesz az elso UH amin ő is bent lesz. Egészségugyisek vagyunk....vezetett màr le pàr szulést, valószînű tisztàban van a baba fejlődési fàzisaival. Simogatni szokott és puszit adni a hasamra. Ha làny lesz, a nevét tudja 18 éves kora óta. Ha fiú (egyik sem jo neki amit én mondok) akkor majd kitalàljuk, van még idő.

Van idő még ahhoz hogy óràkat bongesszuk a netet...De az mindkettőnknek alap,hogy nem veszunk egy tonna plüsst és nem veszunk 150ezerért egy ràcsos àgyat meg hasonlok.

2016. júl. 16. 11:07
 23/26 anonim ***** válasza:
A nevet természetesen közösen választottuk ki, nem netről mondjuk, hanem listát írtunk mindketten, és ezt összevetve választottuk ki. Ha tudott és kértem, eljött vizsgálatra is, illetve nagyobb dolgok megvásárlásánál is ott volt, de ez főleg a logisztika miatt volt fontos. Tudomásul vettem, h utál vásárolni, magának is, nincs érzéke hozzá. Mióta megszületett, a gyereket ugyanúgy ellátja, mint én, akkor miért akadnék fenn azon, h neki nem buli kisruhákat válogatni?
2016. júl. 16. 12:34
 24/26 anonim ***** válasza:

Második babánkat várjuk, a férjem nem nézeget babaruhákat, babaholmikat, nem segít vasalni meg ilyesmi. Anyukámmal vásároltunk be a babának, akár az elsőnek. Igaz soha egy bevásárlást nem asszisztált még végig a férjem, de megteremtette a körülményeket, hogy 3 évig itthon lehettem a lányunkkal. Még a terhesség előtt közölte, hogy ha fia lesz, akkor Gábor lesz, mint ő. Mondtam, hogy oké, akkor enyém a lánynév. Ő nyert. 😀

A 3,5 éves lányunk már tűkön ül (37 hetes vagyok), úgyhogy naponta többször beszélünk a kistesóról mindhárman. De szerintem is a férfiak többségének kell az, hogy a kezükben tarthassák a babát, hogy valósággá váljon. Hozzáteszem mérhetetlen türelme van a lányunkhoz, felkel hozzá éjszaka, ha beteg olyan nyugalommal kezeli, hogy tőle nyugszok meg én is és a lányunk is.

2016. júl. 16. 15:28
 25/26 anonim ***** válasza:
A kezdetektől kezdve én olvasgatom a babás dolgokat a neten. Utána mondom a férjemnek, hogy mire jutottam, pl. mondjuk mikortól ehet ezt-azt, milyen gyerekülés a biztonságosabb, milyen ajánlott oltást kellene beadatni neki stb. Azt mondja, hogy a gyerekkel (szüléssel, terhességgel) kapcsolatos dolgokban rám bízza a döntést, mert ugye én nézek utána mindennek, és elhiszi, hogy a legjobbat akarom (vagy ár-érték arányban a legmegfelelőbbet) a babánknak. Engem nem zavar, hogy ő nem néz utána ilyeneknek, meg nekem is kikapcsolódás ha olvasgatok. De sok időt tölt a babával, ami szerintem sokkal jobb és hasznosabb, mintha a netet bújná. Amúgy próbálom bevonni a dolgokba, hogy érezze hogy neki is van döntési joga a gyerekkel kapcsolatban. Pl. megkérdeztem hogy piros vagy barna legyen-e az etetőszék. Na őt ez egyáltalán nem érdekli, rám bízza a színt, mert hogy az az én dolgom. Neki fontosabb az, hogy körbemutogatja játékokat a bababoltban a gyereknek, amíg én válogatok az etetőszékek között. :)
2016. júl. 16. 22:20
 26/26 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, most olvastam csak bele a többi kommentbe. A férjem nem nézett utána hogy kell pelenkázni, fürdetni, mert azt majd megmutatom úgy is. Bátortalan volt az elején, de beletanult. :)

Attól, hogy nem olvasott utána iylen dolgoknak, még várta nagyon a lányát. Simogatta a hasam, beszélt hozzá, "mesélt" neki milyen lesz itt kint, amikor már együtt lesznek és megsimogathatja stb. Szerintem ez is nagy dolog, nem az hogy kutatómunkát végez, hogy pl. pamut vagy műszálas zoknit vegyünk-e.

2016. júl. 16. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!