Kismamák: mennyit isztok naponta?
Olvasom, hogy mennyire fontos a víz a kismamáknak. Én terhesség előtt is rossz ivó voltam, csak akkor ittam, ha megszomjaztam. Próbáltam az ilyen "kimérek két liter vizet és azt ma megiszom"-dolgot, de nem vált be.
Most hogy babát várok próbálok többet inni, de szerintem még mindig kevés. Ti mennyit isztok naponta? Ha nem kell a víz már, hogy kínozzátok mégis le? :) Jó praktikák?
4 liter is simán lecsúszott terhesen. Főleg a végén, a 40 fokban. Kellett is, mert vizesedtem, trombózisgyanúm is volt.
Nem terhesen kb. ha fél litert ittam.
Én napi minimum 3 litert iszok (ez minden nap fél liter zöld tea, min. 2 liter víz, de van hogy több, fél liter tej), plusz még mellé a leves, gyümölcsök (dinnye). Reggel-du. egy bögre 3in1 kv, néha 3-4 dl gyümölcslé, ha van itthon.
Nem kínzom le, ha nem kell víz, iszok mást, ami jólesik.
Napi 2,5-3 l.
Ébredés után egy pohár víz lecsúszik. Főétkezések mellé szintén 1-1 pohár. Ezzel 1 liter meg is van. A maradékot pedig napközben elkortyolom a nasik mellé meg magában.
Ha nagyon nem csúszik a víz, akkor egy kancsóba kifacsarom 1 citrom levét és felöntöm vízzel. Az tuti hamar elfogy nálam.
15 hetes kismama
2-2,5 litert iszom átlagosan naponta és nekem jól is esik. Én gyakran iszom kicsiket. Ásványvizet magam mellett tartom a szobában és ha édesek kívánom az meg kint van a konyhában a hűtőben. Abból kevesebbet iszok, ásványvízből másfél litert megiszok minden nap.
14+5 hkm
2,5liter viz, tej 3-6dl gyumolcslé 2-4dl...
Semmit nem kívánok enni...fozni is csak max másodikat csinálok. ...
12hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!