Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Inzulin reziszenciával küzdő...

Inzulin reziszenciával küzdő kismamák! Mit eszetek, mit isztok naponta?

Figyelt kérdés
Nálam most derült ki , még nem vagyok gyakorlott a dologban.
2015. febr. 11. 08:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nem csak a kismamaság során fontos, mostantól már mindig oda kell figyelned rá, mivel nem gyógyítható, csak kordában tartható és tünetmentessé tehető állapot. [link]

Részleteket itt találsz, de javaslom neked a facebook-on a PCOS Alapítvány PCOS/IR hitelesen csoportját, ahol rengeteg információt, receptet és sorstársat találsz.

2015. febr. 11. 08:57
 2/3 anonim válasza:

Kerülök minden lisztből készült ételt ( teljes kiörlésűt is!), cukrosat, bő olajban sült ételt, gyorséttermi ételeket, üdítőt ( akár szénsavas, akár gyümölcslé), feldolgozott ételeket, amik tele vannak adalékanyagokkal, cukorral, illetve tejterméket.

Inni csak vizet, esetleg teát, de ízesítésű nélkül. Reggelire esetleg friss gyümölcsturmix- ekkor ez maga a reggelim. ( ez ál:l akármilyen gyümölcs+kevés kókusztej, esetleg ha nagyon savanyú a gyümölcs, akkor valami édesítőszer )

Édesiteni csak nyirfacukrot, eritritet, esetleg kókuszvirág cukrot használok.

Szerencsére sok zöldséget, salátát kívánok, ezeket eszem csirkemellel, vagy konzervhallal/ sült hallal.

Főzeléket és levest is rengeteget kívánok, ezeket nem rántom, vagy habarom, hanem saját magával sűrítem ( egy kicsit kiveszek, összepűrésitem, visszateszem), vagy párolt fehérrépát pürésítek, ezzel sűrítem az adott ételt- ez univerzálisan mindenhez bevált.

Én kis adag rizst vagy krumplit is szoktam enni, ha nagyon kívánom, de csak kis adagot, és maximum a köret csak egy kis részét képezik, a többi pedig más friss/párolt zöldség.

Ha pékárut vagy sütit kívánok néha, akkor paleo terméket veszek, azokban biztos nincs liszt, se cukor, nem emelik meg az inzulin szintet.

Fontos nekem, hogy a terhesség alatt 2-3 óránként rendszeresen egyek, különben leesik hirtelen a vércukrom, ami ájuláshoz vezethet...

Nekem ezek váltak be, hetente járok vérvételre a terhesség alatt és mindig jók lettek az eredményeim. 39 hkm

2015. febr. 11. 11:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát ez elég nagy változás lesz nekem , aki sütiimádó és kenyérimádó vagyok, de próbálkozom , biztosan nem fog menni egyik napról a másikra.
2015. febr. 11. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!